Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Venku ještě pořádně nemrzne a při startování mám pocit že nenastartuju. Auto má před sebou třetí zimu a já s ním první. Je to normální nebo  se mám obávat? Baterka snad třetím rokem nebude KO.

Odesláno

Bude a úplně s klidem. Bohužel. 508 je žrout baterek :nevim V nějakém prospektu jsem četl, že má 508 sofistikovaný dobíjecí systém. A takhle to dopadlo :aut 

Edit: Tak jsem to našel. Říkají tomu "Voltcontrol" :D 

Odesláno
před 3 hodinami, Che Guevara napsal:

dej topení na maximální teplotu, tím se to spouští

nemusím dát max , mám nastaveno na 22 ( bez auto ) a topí to hned.

Jinak moje baterka KO jako 4letá

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Pánové, mohu někoho poprosit o návod na výměnu kabinového filtru, vyndal jsem ho a zapomněl se jako obvykle podívat, jakým směrem tam má být (je na něm šipka). Děkuji moc.

• O 3 měsíce později...
Odesláno
On 2/9/2013 at 10:03 PM, hawkey said:

Moje zkušenosti s 508 jsou zatím velmi dobré. Mám pouze 350km. Zítra a v pondělí první delší cesta, cca 800km. Vyjma ostřikovačů jsem s tím autem úplně spokojený, jediné, co mě trošku zaráží je zvuk od zadní nápravy. Přední náprava je krásně odhlučněná, i při nerovnostech nic neklepe. Ale od zadní nápravy, když jedu pomalu po nerovnostech, je slyšet klepání, na chlup stejné, jako když máte vybitou tyčku stabilizátoru.. v pondělí jdu do servisu kvůli ostřikovačům, tak se jich na to zeptám, ale nemá někdo z vás s tím podobnou zkušenost?

Mne to tiez robi tie zvuky od zadnej napravy, akoby tam nieco mlatilo o karoseriu. Robi to iba po meste na nerovnostiach = v nizkych rycjlostiach, mimo mesto v rychlosti aj po nerovnom terene nebucha... zistil si co je za problem ?

• O 3 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Řešilo se to tu už několikrát a nejen mě pomohlo namazat silikonem (takovým tím s houbičkou) gumové těsnění kolem dveří. Je to záhada, ale fakt to pomáhá :)

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
  • O 4 měsíce později...
Odesláno

Můžete se prosím někdo podívat jaké máte otáčky motoru po nastartování u 2.0 HDi 120 kW s AM6. Já mám po nastartování cca 900 ot/min a dneska mě s tím na emisích vyhodili, že je to moc. Nicméně teď jsem testy zjistil, že se stačí rozjet cca 10 metrů a pak volnoběžné spadnou na 809 - 820 ot/min. Tak nevím zda je to nějaká chyba a řešit to nebo jenom to jenom na emisích neví co a jak. 

Odesláno

zkus zavolat na jiné emise popsat problém a zeptat se co u nich. Může to být jen nepřesnost v jejich softu. Měl jsem podobný problém s Mercedesem B na neutrál měl omezení otáček a řikali že je problém v autě protože oni potřebují na změření o 200 otáček více. Zavolal jsem jinam tam řekli že by neměl byt problém přijel jsem a hotovo.

Odesláno

soft jim ukazuje právě stejné otáčky jako mně ukazoval pak doma Diagbox. Těch 900 tam mám fakt jen po nastartování, pak už ne. V pátek se tam chystám po druhé, tak jim budu muset říct, ať nevypínají motor, když s ním budou přejíždět z parkoviště na měření. Studoval jsem doma protokoly z emisí a dva roky zpět byl povolený rozsah volnoběžných otáček 700 - 800, teď už je 700 - 830 otáček. Nicméně service boxu se mluví o volnoběhu v rozsahu 700 - 850 ot/min, tak nevím odkud berou stanice data. 

Odesláno (upraveno)

jj, motor měl za sebou cca 18 km. Ale i dneska ráno, když bylo 8°, tak po nastartování vyšší otáčky a  po ujetí 10 metrů spadl volnoběh na těch cca 800, on má prostě vyšší otáčky jenom po nastartování před rozjezdem. 

EDIT:

Dneska jsem už na stk prošel. S autem jsem nic nedělal, jenom před měřením se auto kousek projelo, aby spadly otáčky. 

Upraveno uživatelem Boym
výsledek STK
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Dnes jsem nahodou zahledl u leveho predniho kola urvany tento kus dratu - nevite k cemu smeruje ta sonda? miri to k brzde. Na prave predni strane ten drat neni vubec. Na palubovce zadna signalizace. Jede i brzdi normalne, nepozoruji zadnou anomalii v rizeni a ani nechapu jak se to mohlo utrhnout..

IMG_8888.jpg

Odesláno

To je jen kontrola opotřebení brzdových destiček. Úplně zbytečná věc, která se snad nikdy nedožije ani druhé výměny brzd. Já jí tam už naštěstí z výroby nemám.
Bylo to už na 406, 407 a jiných...

Odesláno

.Ahoj no nevým co bych napsal za mě naprostá spokojenost 350t. najeto měněno jen destičky a jednou kotouče a prasklá hadice za motorem ale jinak vše puvodní turbo, dpf, no      vlastně krom rádia vše. mam tam Čínu jo a ještě při 200t.rozvody a dolití aditiva.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...