Přejít na obsah

patejrik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    144
  • Registrace

O uživateli patejrik

  • Datum narození 30.9.1993

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 508
  • Rok výroby
    2015

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Slatina
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

2 386 zobrazení profilu

patejrik's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

36

Popularita

  1. patejrik

    Sytičovo stádečko

    Já měl při koupi docela "čerstvý" a je pravda, že občas to na sněhu nebylo úplně v pohodě. Mám i letní a ty mi přijdou jako slušné obutí Drží vcelku dobře.
  2. patejrik

    Sytičovo stádečko

    @MJSytic Jak si spokojený s Vredestein? Byl jsem z nich trochu nejistý, ale zima byla fajn
  3. patejrik

    Nový Peugeot 308

    Tohle se mi líbí snad víc, než nová 508 Co jsem četl, připravuje se i verze PSE a to už by mohlo být sakra dobré svezení i podívaná. Jen ta cena bude asi opět masakr, stejně jako u 508.
  4. patejrik

    508 a olej

    @vagi
  5. patejrik

    508 a olej

    Jen doplním výsledek. V hadicích čisto, takže auto si pochutnává na oleji Nechal jsem ho vyměnit, zkouknu kde je hladina a uvidím za dalších 10 000, kolik zmizelo. Neví někdo, kolik je mezi min a max značkou, cca 1 litr?
  6. patejrik

    508 a olej

    Pošlu auto do servisu a nechám zkontrolovat před výměnou oleje. Dík za radu :)
  7. patejrik

    508 a olej

    OK. Koupím zítra litr oleje, doplním a nechám to vyměnit. Tentokrát ale asi budu trvat na tom, aby tam byl Total Ineo 0W30, který tam má správně být. Anebo alespoň něco, co splňuje normu. Jen mi napadlo, a upravoval jsem kvůli tomu předchozí příspěvek. Nemůže to mít nějakou souvislost s tím, že správně nefunguje adblue? Začínám z toho auta být trochu zklamaný Mám ho půl roku a stálo mě to už víc, než předchozí 508 za 3 roky a 80 000 km.
  8. patejrik

    508 a olej

    @MJSytic Stejně to je zralé na výměnu, ale jsem z toho trochu nesvůj. U té předchozí 508 nezmizela ani kapka po 15 000 km, kdy jsem na výměnu zapomněl Edit: ještě mě tak napadá, nemůže to mít nějakou souvislost s tím, že správně nefunguje adblue?
  9. patejrik

    508 a olej

    Měl by to být Shell Helix Ultra 5W30 ECT C3, ale nepamatuji si to na 100% přesně. Byla tady o tom pár stránek zpět poměrně vášnivá diskuse
  10. patejrik

    508 a olej

    @vagi Nn. Je tam 5W30 Shell Helix. @MJSytic koukal jsem pod auto a vypadá čistě a i při pohledu shora do motoru není vidět, že by někde na krytu byl olej. Je tam stříbrná fólie, takže si myslím, že by to mělo být vidět.
  11. patejrik

    508 a olej

    Ahoj, dnes na mě začala 508 křičet, kromě problému s nádrží adblue, že mám doplnit olej. Je cca 10 000 km od výměny, střídají se krátké trasy a dlouhými a hladina je pár mm nad spodní ryskou. Můj dotaz zní, žere i někomu jinému GT olej? U předchozí 508 jsem nikdy olej dolévat nemusel mezi výměnami a tohle mě trochu zarazilo.
  12. patejrik

    Problém s ADBlue

    Máš pravdu. Po cca 20km opět kontrolka UREA, tentokrát samotná. Achjo
  13. patejrik

    Problém s ADBlue

    Malý update Po pobytu v garáži přes noc, kontrolka "UREA" zmizela a od té doby je klid. Zůstala jen chyba motoru. Dnes jsem se konečně dostal k diagnostice (jestli se tak dá DELPHI říkat ) a po vyčtení vyskočila chyba "P20E8 - Redukční činidlo, příliš nízký tlak". Jako správný opravář, jsem chybu smazal a uvidím, co se stane odpoledne po pár km. Ale po zapnutí zapalování před nastartováním je slyšet čerpadlo a po vypnutí zapalování také. Doufám, že se problém znovu neobjeví a nebude nutné nádrž vyměnit. EDIT: jediné, co jsem v garáži udělal bylo to, že jsem otevřel nádrž na adblue a zase zavřel
  14. patejrik

    Problém s ADBlue

    Takže výměna za 25k+ předpokládám...
  15. patejrik

    Problém s ADBlue

    Ahoj, po pár měsících radosti s 508, se bohužel také nejspíš přidávám do party "problém s nádrží adblue" Dnes po cestě z práce (venku cca -7) se po pár km rozsvítila chyba "Emission control fault" + "UREA" kontrolka a po dalších pár km se přidala chyba motoru + "SERVICE". Po vypnutí motoru není slyšet, že by se odsávalo adblue zpět do nádrže, takže nejspíš mě čeká výměna nádrže, kterou si zaplatím, jelikož autu bylo 5 let před 3 měsíci a nemám od toho servisní knížku (auto je z operáku, takže ztracená). Sice jsem dodržoval intervaly i s tím, co se mělo kontrolovat/měnit, ale ne v Peugeotu . Po přečtení vlákna trochu doufám na to, že by mohl možná chybět Eloys jelikož nevím, kdy a jestli vůbec ho někdo doplňoval (najeto 135 000). Nevěřím, že by auto do rána rozmrzlo v garáži a chyba zmizela, nebo by pomohlo přehrání FW v řídící jednotce... Nemám v okolí nikoho, kdo by byl schopný udělat diagnostiku správně a věděl, co dělá, takže mě čeká autorizák... Jediné štěstí zatím je, že se mi neodpočítává dojezd do chvíle, kdy nenastartuji Edit: od prodejce mám na autě 3 roky záruku, kde je součástí všechno možné, ale zrovna adblue část palivové soustavy tam není
×
×
  • Vytvořit...