Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no , já kupoval naposledy origo novou poloosu pro zákazníka v peugeotu před cca 10 lety na 206ku a stála kolem 12 tisíc Kč, ty prodejny v druhovýrobě ani nové poloosy nemají, bo je nikdo nechce--radši koupí repas za 2-3 tisíce a má na minimálně 50 tisíc KM pokoj, ale jak říkám, dej si tady dotaz na cenu podle VIN a uvidíme, kolik dnes stojí :)

Odesláno (upraveno)

Tak original bude palba, zda-li se jeste dodava. 12K by za poloosu pro 206 dneska už dal asi malokdo. Ale kdyz uz to mas rozdelany, tak snad neni problem koupit par jehel a nejakou kalenou podlozku s pruzinovym pojistnym krouzkem, ci jak je to originalne resene. Vse dohledatelny na netu, pripadne mala korektura prumeru podlozky brusnym kaminkem. Kde je vule....

@VojtouNerCZ Vypada to na novej dil (jak je to prezentovano i jinde podle cisla), SKF bych se nebal, ikdyz to pro ne bude urcite nekdo vyrabet.

Upraveno uživatelem inoxing
Odesláno

Jako píšou nový díl no. Navíc 307 je starý auto, extra drahý to už nebude. Domluvím se pak s klukama, co bude lepší, jestli jen klouby nebo rovnou poloosy, mně je to tak nějak jedno, hlavně ať to neloupe. 

Odesláno

V rejdu, a pak když se rozjedu po svým (to jest hodně rychle), tak se auto klepe jak prase :D Nicméně, 2 klouby, to jest 2x700 (pokud nekoupím nejlevnější), práce servismana, a zatím mi vychází lepší to vyměnit komplet, ať mám klid.

• O 1 rok později...
Odesláno

@Ferry píše na začátku utahovací moment poloosy kolem 200Nm. Byl by nějaký přesnější údaj ( konkrétně pro 307 RHR ) ? Neměním poloosu, jenom sundávám těhlici, ať můžu vyměnit čep..

Odesláno

@ozzy56 to už jsem poučen z 206;) takže budu vázat, navíc olej v převodovce je asi dva měsíce, takže by mě to s... štvalo o to víc. 

Hlavně doufám, že se mi podaří ve svěráku vytočit ten čep...

Odesláno

Levý se ani nehnul, akorát jsem sjel hrany.... 

Už jsem smířený se stejným postupem i na pravé straně.... ( Ale pochopitelně to zkusím napřed na autě)

Upravili jsme flexou plochý klíč ( původně 38 ), tak možná proto se sjely hrany. Už mám i přímo 41, tak uvidíme 

Odesláno (upraveno)

Pakr, zalezi jak spechas, ale jestli jsi z Libhoste - predpokladam u NJ, tak bych ti mohl pujcit klic na ten cep. Mam z Liubhoste kolegu, ale on uz tento tyden do Ostravy nejede. A na aute bych to nedelal. Vzdy sundavam tehlici z auta.

image.thumb.png.a4d6ec3ff899f95b035bb948b3c4e8e7.png

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno (upraveno)

Podle mne delat to upravenym klicem nejde. Ten upraveny klic nebude mit nikdy tu povrchovou tvrdost ani rovnost. Ten pripravek se opira o 6 stran a ne jen od 2 jako na stranovem klici. Pokud to tam drzi nekolik let, musi na to byt spravne naradi. Tj. adapter a k tomu poradny trhak - tj. opet NE 1/2"  ale 3/4", protoze ta 1/2" se bude prohybat. 

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odesláno

@HonzaC2 ano Libhošť u NJ :papa ideální by bylo, abych to měl do pátku hotové, švagr chce jet o víkendu s vozíkem. No když se nepodaří, tak si přehodíme auta. Teď jezdí třídvířkem ( o kterém je tu taky vlákno) a tam není tažné. Případně můžu někam dojet, s tím nemám problém :) ale asi si ten ořech seženu taky, při tolika autech se bude ještě hodit ;)

Odesláno

@PaKr  pokud máš těhlici venku, uřež rozbruskou samotný čep (konus) a navař elektrodou nebo Co2 na čep velkou matici (na kterou máš ořech) a pak to ve svěráku povolíš--to teplo od svařování tomu pomůže..., nestalo se mi, že by tímto postupem čep nešel vyšroubovat

Odesláno

Tak poslušně hlásím, že operace se zdařila, svěrák a lešeňovka hlásí úspěch :D 

Ale pochopitelně tam bylo i lepidlo :bacha

No silně tuším, co bude na druhé straně.....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...