Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Koblihu, taky právě slýchávám názory že se to má, nebo že je to jedno, a nebo že se to nemá, tak si chcu udělat jasno:D

Godzi, a točit klíčkem při startování??? Na co je to dobré??:myslim

Odesláno

Jimy106: Není to fuk, pokud nestojíš na spojce tak se točí předlohová hřídel ve špajsce a při velkých mrazech kdy olej hodně ztuhne to hodně ztěžuje starování. Proto se doporučuje na spojku šlápnout a to i v případě, že tam máš neutrál. U nás bývá párkrát za zimu kolem -25 až -30°C a když jsem mělo felinu tak se mi při těchto mrazech stalo, že po puštění spojky se auto samo rozjelo a to i přesto, že jsem tam měl neutrál. Stodváca to dělala taky, u parníku zatím nevím, mám ho jen chvíli (od března).

[upravil dne 15/11/11 23:10 od Bigbadjohn]

Odesláno

ano, pri startovani se slape na spojku i s neutralem

nekdo toci klickem, nekdo macka cudlik, nekdo vytukava kod :D, no a nekdo to taky bere s rozebehem :D

Odesláno
tak ta mi vypadla :D

Já myslel, že ti nafackovala při roztáčení kupé :D Kontakt! Můžeš.....

Když jsem měl škůdku 105 užovku, peněz nebylo nazbyt a kolikrát benzín stačil na nastartování a vyjetí kopečku. K pumpě už to bylo z kopce. Dojel jsem ke stojanu vzal za kilo :mrk a pak se jednou nohou odrážel, druhou (se ví že pravou :) ) držel spojku a po 5 metrech prd prd a jelo se na koupák. To bylo vždycky čumilů před pumpou, co to tam ten chudák dělá. Ale na škodovku nedám jako na moje první auto dopustit:roker

Odesláno

když jsem byl na vojně,tak nešel nastartovat tank a jeden boreček (pošťák) vážně uvažoval kde veme kliku na startování,že žigulík mu takhle startuje...a potom jak jak měla vojna dopadnout,když to podepisovali tací ......

Odesláno

Zrovna teď jsem s přítelkyní řešil stejnou otázku. Já vždy při nastartování šlapu na spojkový pedál ikdyž tam mám neutrál a ona to nedokáže pochopit, proč to vlastně dělám, když mám vyřezeno na neutrál. Já nikdy neparkuji se zařazenou rchlostí, ale vždy na neutrál se zataženou ručkou (i v největších mrazech). Ale ptala se mě (až teď po takové době... :roll:D ), proč to vlastně dělám? Proč šlapu na spojku, když ona startuje svou Fábku vždy bez sešlápnutí spojky a nemá problém? Tak jsem se nad tím zamyslel a nedokázal jsem jí ani odpovědět... :D Vím, že mě to tak učili před lety v autoškole a od té doby to prostě dělám vždycky stejně a nezajímala mě dosud příčina, proč to dělám. :D Ale teď jsem byl v koncích, protože zpravidla odpověď na otázku mám, co proč dělám, a najednou nic.... :mad:

Odesláno

Stifler: no vidis, to jsme na tom stejne..:D ale uplne nahore psal Bigbadjohn proc se to tak dela.. ;) ale z jeho vyjadreni jsem pochopil, ze je to dobre v zime.. ale v lete je to asi fuk..

Odesláno

Jimmy106: Asi to tak bude. BBJohnovo vyjádření jsem si četl a zní to logicky, ale nevím, jestli to platilo jen v zimě nebo furt. Já to dělám pořád a vůbec mě to sešlápnutí spojky při startování neobtěžuje. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...