Šalda Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 To je snad přece jasný, vždy po vrtání díru vyplachuju vodou, tohle beru jako samozřejmost;) Citovat
koblih69 Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 A pak teprve aplikovat tekutou kotvu přesně, nastříkat to tam a hlavně hned nevytahovat. Citovat
Laďa Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 Bavíte se ještě pořád o hmoždínkách a vrtání do zdi:myslimi:D:D [upravil dne 29/10/11 21:18 od Laďa] Citovat
Šalda Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 Jak znám kobliha69 tak určitě ne:D Ale princip je vlastně stejnej:D Citovat
ozzy56 Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 Tak at nezakladam nove tema tak se zeptam zde. V byte mam stenu o sirce 10cm a cihla je duta kvuli elektrice a vode a nevim jak zavesit horni skrinky, nevim jake pouzit hmozdinky jestli jsou nejake specialni na takovou zed nebo zkusit zelezne hmozdinky? nebo pouzit chemickou kotvu? Mate nejake napady? Diky za pomoc na tyto zdi se používá plechová lišta,která se přišroubuje na zeď, třeba přes chemickou kotvu, na horní skříňky se přišroubuje protikus té lišty a skřínky se jen zavěsí--má to tu výhodu, že lišta rozloží váhu skříněk a taky to, že horní skřínky jsou v rovině tak mi to vysvětlil kolega... Citovat
Šalda Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 Jj, ty lišty se dávají, ale většinou se dává výztuha přímo do skříňek, přes kterou se potom ty skříňky přišroubují na zeď. Citovat
Péťa Odesláno 29. říjen 2011 Odesláno 29. říjen 2011 Tak to jsem zase chytřejší. Do teď jsem si myslel, že se ta lišta na zeď dnes už používá vždy. Je to parádní práce a nic drahého. A můžeš dát víc hmoždinek Na chemickou kotvu jsem dal bránu, když jsem ji přidělával k cihlové zdi. Citovat
Guest Scratch Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 tak ted jste me fakt pobavily, to byla plodna diskuze jinak ja to mam hozeny jen pres hmozdenky na drevene liste ve zdi a na listu prichycene kuchynske skrinky. Paradoxne mi spadla jenom digestor holt evidentne umim poradne diru pripravit, vypucovat a aplikovat skrutku [upravil dne 30/10/2011 15:08 od Scratch] Citovat
Dave_k Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Je samozřejmostí, že při použití chemie do duté cihly se použije tzv. punčoška. Ale to místní borci znají. Citovat
koblih69 Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Punčošku nechcu, dyžtak si připlatím Citovat
Šalda Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Koupat se nechcu, já sem se koupal v sobotu:D Dave, ještě jsem nikoho neviděl kdo by dával chemickou kotvu bez hmoždinky alias punčošky;) Citovat
Gargamell Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 To su věci. Chemické hmoždinky. To slyším prvně... No je toto možné doktore? Tady se člověk přiučí spoustu věcí. Citovat
Kloub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 Takze rikate ze by melo stacit ta sukovaci hmozdinka jo? Mohl bych do diry nacpat treba sadru a potom tu hmozdinku? Dale se mi zamlouva ta kovova lista na zed a druha na skrinky a zavesit to ale nevim kde to sehnat, dnes jsem byl v obi ale nic takoveho jsem tam nenasel. Nevite kde to sehnat? Nebo hodite nekdo odkaz? Zkusil bych to najit sam ale mam momentalne jen net v mobilu tak se to hleda spatne diky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Do skřinky je nejlepší tohle - http://www.stolarske-potreby.cz/zavesne-nosice-skrinek/zaves-rektifikacni-nosic-skrinek/skupina=84/karta/produkt=240 Maš tam i možnost regulace nastavení skříňky Citovat
ozzy56 Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Takze rikate ze by melo stacit ta sukovaci hmozdinka jo? Mohl bych do diry nacpat treba sadru a potom tu hmozdinku? Dale se mi zamlouva ta kovova lista na zed a druha na skrinky a zavesit to ale nevim kde to sehnat, dnes jsem byl v obi ale nic takoveho jsem tam nenasel. Nevite kde to sehnat? Nebo hodite nekdo odkaz? Zkusil bych to najit sam ale mam momentalne jen net v mobilu tak se to hleda spatne diky ta lišta je vlastně ocelový plech tlouštky cca 1.5mm šířky cca 10cm a délky podle šířky horních skříněk (asi 180cm je běžná kuchyně) a ohnutý na ohýbačce po délce o jeden cm na úhel cca 170 stupňů--druhá lišta je ta samá a našroubuješ je tak,aby do sebe zaklesly, je to asi složitě napsáno,ale ohnou ti to v každém zámečnictví nebo tam,kde pracují s plechem... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 Do skřiNěk patří ty zavěsy viz výše, drží za boční a horní stěnu skřiňky, když použije tu lištu tak ji šroubuje do dřevotřísky zezadu a to houby drží. Další věc, ta lišta je odlamovací, nemusí nic ohýbat, dokonce muže dát jen 15cm kousky jen v místě závěsu skřiňky. http://www.lmsystem.cz/rektifikacni-lista-pro-zaveseni-hornich-skrinek-2mb-bily-zinek/d-71833/ Nebo se prodavají takový krátký - http://www.knk.cz/index.php?nid=4928&lid=CZ&oid=2026645&tabpage=15&taboffset=0&ts=2&epc=22403.29 [upravil dne 30/10/11 22:14 od Radek Hurvajz] Citovat
Kloub Odesláno 30. říjen 2011 Autor Odesláno 30. říjen 2011 tak to se mi líbí ten odlamovací plech od hurvajza, jestli to špatně drží v dřevotřísce tak to nevím ale určitě to bude lépe držet než to co jsem k tomu dostal- jen takový plech s očkem na 3 vruty + hmoždinku s háčkem na zavěšení....... a ještě takový dotaz- v jakém typu obchodu by to mohli mět? nějaké železářství kde prodávají šruby vruty atd? Citovat
Šalda Odesláno 30. říjen 2011 Odesláno 30. říjen 2011 U nás v Brně to mají jak v Hornbachu tak i v Bauhausu, ale osobně takovýhle věci kupuju přímo v obchodech pro stolaře, třeba Kili, ale u vás nevím, určitě to ale koupíš i v nějakém železářství, či obchodu pro kutily. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.