Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Tak at nezakladam nove tema tak se zeptam zde.

V byte mam stenu o sirce 10cm a cihla je duta kvuli elektrice a vode a nevim jak zavesit horni skrinky, nevim jake pouzit hmozdinky jestli jsou nejake specialni na takovou zed nebo zkusit zelezne hmozdinky? nebo pouzit chemickou kotvu? Mate nejake napady? Diky za pomoc

na tyto zdi se používá plechová lišta,která se přišroubuje na zeď, třeba přes chemickou kotvu, na horní skříňky se přišroubuje protikus té lišty a skřínky se jen zavěsí--má to tu výhodu, že lišta rozloží váhu skříněk a taky to, že horní skřínky jsou v rovině

tak mi to vysvětlil kolega...

Odesláno

Tak to jsem zase chytřejší. Do teď jsem si myslel, že se ta lišta na zeď dnes už používá vždy. Je to parádní práce a nic drahého. A můžeš dát víc hmoždinek ;)

Na chemickou kotvu jsem dal bránu, když jsem ji přidělával k cihlové zdi.

Odesláno

tak ted jste me fakt pobavily, to byla plodna diskuze :)

jinak ja to mam hozeny jen pres hmozdenky na drevene liste ve zdi a na listu prichycene kuchynske skrinky. Paradoxne mi spadla jenom digestor :D

holt evidentne umim poradne diru pripravit, vypucovat a aplikovat skrutku :D

[upravil dne 30/10/2011 15:08 od Scratch]

Odesláno

Takze rikate ze by melo stacit ta sukovaci hmozdinka jo? Mohl bych do diry nacpat treba sadru a potom tu hmozdinku?

Dale se mi zamlouva ta kovova lista na zed a druha na skrinky a zavesit to ale nevim kde to sehnat, dnes jsem byl v obi ale nic takoveho jsem tam nenasel. Nevite kde to sehnat? Nebo hodite nekdo odkaz? Zkusil bych to najit sam ale mam momentalne jen net v mobilu tak se to hleda spatne :) diky

Odesláno
Takze rikate ze by melo stacit ta sukovaci hmozdinka jo? Mohl bych do diry nacpat treba sadru a potom tu hmozdinku?

Dale se mi zamlouva ta kovova lista na zed a druha na skrinky a zavesit to ale nevim kde to sehnat, dnes jsem byl v obi ale nic takoveho jsem tam nenasel. Nevite kde to sehnat? Nebo hodite nekdo odkaz? Zkusil bych to najit sam ale mam momentalne jen net v mobilu tak se to hleda spatne :) diky

ta lišta je vlastně ocelový plech tlouštky cca 1.5mm šířky cca 10cm a délky podle šířky horních skříněk (asi 180cm je běžná kuchyně) a ohnutý na ohýbačce po délce o jeden cm na úhel cca 170 stupňů--druhá lišta je ta samá a našroubuješ je tak,aby do sebe zaklesly, je to asi složitě napsáno,ale ohnou ti to v každém zámečnictví nebo tam,kde pracují s plechem...

Odesláno

Do skřiNěk patří ty zavěsy viz výše, drží za boční a horní stěnu skřiňky, když použije tu lištu tak ji šroubuje do dřevotřísky zezadu a to houby drží. Další věc, ta lišta je odlamovací, nemusí nic ohýbat, dokonce muže dát jen 15cm kousky jen v místě závěsu skřiňky.

http://www.lmsystem.cz/rektifikacni-lista-pro-zaveseni-hornich-skrinek-2mb-bily-zinek/d-71833/

rektifikacni%20lista.JPG

Nebo se prodavají takový krátký -

http://www.knk.cz/index.php?nid=4928&lid=CZ&oid=2026645&tabpage=15&taboffset=0&ts=2&epc=22403.29

[upravil dne 30/10/11 22:14 od Radek Hurvajz]

Odesláno

tak to se mi líbí ten odlamovací plech od hurvajza, jestli to špatně drží v dřevotřísce tak to nevím ale určitě to bude lépe držet než to co jsem k tomu dostal- jen takový plech s očkem na 3 vruty + hmoždinku s háčkem na zavěšení.......

a ještě takový dotaz- v jakém typu obchodu by to mohli mět? nějaké železářství kde prodávají šruby vruty atd?:myslim

Odesláno

U nás v Brně to mají jak v Hornbachu tak i v Bauhausu, ale osobně takovýhle věci kupuju přímo v obchodech pro stolaře, třeba Kili, ale u vás nevím, určitě to ale koupíš i v nějakém železářství, či obchodu pro kutily.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...