Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ekonomika provozu je sice lákavá ale já bych plyn nechtěl protože:

1) Mnohem menší dojezd - nerad bych tankoval každý týden. Takto mi vydrží nádrž pěkně na cca 1300km (rekord 1700km) a je klid

2) Nechce se mi řešit kde můžu parkovat a kde ne (nebo už se smí do garáží?)

3) Okrádat se o drahocené místo v kufru taky nebudu

4) Motor Hdi myslím také ekonomikou provozu oplívá. Benzín je sice závoďák a člověk si to tak trochu více užije i ten zvukový projev je parádní, ale většinu jízd člověk nezávodí a prostě se potřebuje dostat tam kam potřebuje.

Odesláno

ad

1)dojez 500km LPG 700-1000km benzín?nezkoušel jsem a tipuju

2)Parkuju kde chci a nikdy nikdo nic neříkal teď bude nějaká změna ohledně toho parkování

3)opravná sada,ale vozím taky dojezdovku,to máš pravdu!

4)suhlasím

Odesláno

zaujimave v tom clanku je ta kalkalacka ktora vam povie ci sa vam oplati viac benzin alebo nafta nech tam zadam hociake udaje ,,a to aj v neprospech nafty po prepocte mi vypise vzdy ze sa my oplati nafta :) tak neviem skuste aj vy niekto

Odesláno

Kupovat nafťák v době, kdy EU bude na naftu zavádět ekologickou daň a její cena poroste v korunách. V době, kdy budou zavádět přesnější emisní stanice, a staré nafťáky nebo auta bez FAP neprojdou STK (stejně jako ve vyspělích zemích). V době, kdy by jsme se měli zamyslet, čím jezdíme a jaký vzduch dýcháme. To mě přijde jako .......!.

Za dva tři roky bude starší nafťákt neprodejný.

Odesláno

Osobně bych si zkusil projet různé motorizace , při množství 406 to snad není problém a pak se rozhodl.

Nekupuješ auto na měsíc...

:xvul nemám nic proti naftě , i když mám benzíny s plynem

Odesláno

Pokud je to to vono tak levý přední blatník má jinou barvu, pravej je v místě přechodu na práh nějakej divnej... představa, že za tohle dám 50 když svoje auto z roku 2001 bych prodal tak za 70... :bojim

Odesláno

Tak ono je to cele smiesne... Ja sa cudujem, ze tymto kecom dneska este volakto verí :)

1. Kupil to ako alternativu dopravi z DE, kvoli odstavke 4 dni MKD ... Ako, nechapem :D Ved to nedava logiku. Je kamionista, v nemecku vyhlasia na 4 dni odstavku MKD, a on si kupi auto, necha tam kamion, a ide na SK ? Aku to ma prosimta logiku ? A potom čo, kamion sa teleportoval ? Či prišiel na SK, najedol sa doma, a išiel naspäť ?

2. Kdyz nejdu do DE kupovat auto na kseft, tak hned najdu 406 ku od duchodce invalida ? Tu invalidni nalepku ty capnu na auto i ja, bude ma stat tak 2 Eura v obchode, a potom ti poviem, ze to je po dochodcovi.

3. Tak jako kazdy duchodce, i tento najezdil v nemecku par šušnú za rok, a popritom i tenhleten duchodce tam ztratil servisnu knizku :D

4. Neviem kde si prisiel na fakt, ze auto je na SK znackach. Jednak su neni ani na foto, a jednak ma dany inzerat aj na AUTOVIA, kde pise ze je dovezene a neprihlasene ...

http://autobazar.autovia.sk/peugeot-406-break-1-8-sl-kombi-p-m5-1027279

5. Klasika, je to dovozca, interier nie je bohvieaky, takze fotky sa nepridali.

6. Nechapem hlavne tu tvoju vetu, ze si pozeral dalsie inzeraty, a ze si nic od neho nenasiel, takze asi nebude dovozca ?

Momentalne teraz predava este toto

http://autobazar.autovia.sk/fiat-ducato-2-8-tdi-18-l-bus-p-m5-1048429

Aj tu pise blaboly typu, ze to Ducato bolo urcene na prepravu motocykla .. Urcite, kvoli tomu obili to ducatu znutra OSB doskami, a kvoli tomu je ta podlaha tak donicena, jak je :) Urcite to je z motocykla ...

7. Ked vlozim do GOOGLA tuto pos*anu formulku \"Marek Obert autobazar\" tak hned prvy odkak, ktory vyhodi je v zneni, citujem :

\"Marek Obert, Báb – autobazár, predaj áut a výkup áut . Aktuálna ponuka predajcu Marek Obert, Báb\"

V konecnom dosledku nechapem, ako si nezistil, ze to nie je dalsi kseftar dovozca. Trvalo mi to asi 30 sekund ... Osobne by som starou 406 tku s 1.8 ckou za 1500 + prihlasenie ktore je na urovni tak 400 Eur minimalne nekupoval. Navyse duplom, ked mi taky clovek klame do oci, o tom, ako auto kupil, a nepriznal sa, ze je kseftar. Pokud ti to dava za 1500 Eur, tak MAXIMALNE co do toho auta dal pri kupe, je 500 Eur. Nemecky dochodca, invalid, ktory ma auto od novoty, nic mu nie je, a ma 111000 km tiez nie je debil, a nepredal by takuto 406 za taketo peniaze. Moj nazor je ten, ze to neni ani zdaleka prvy majitel, a ma natocenych kopu KM.

Za peniaze, co za to das, s prihlasenim, by som si vypytal viac fotiek od tej 2 hej 406 tky co som ty poslal, je to predsalen FACE, km mozu byt realne, je v lepsej vybave, a podla mna je motor 2.0 aj vydarenejsi. Spotreba zhruba rovnaka, viacej vykonu ... Na toto by som sa uplne vykaslal ..

Odesláno

Co se týče motorizace - 1,8 16V je asi nejrozšířenější a tady na fóru jsem nezaregistroval, že by s ní byly nějaké zásadnější problémy. Když ale sháněla 406ku v benzínu moje kamarádka, byl jsem několika členy nahlodán k tomu, abych jí doporučil spíš 2,0, že ve finále bude jezdit levněji. To jsem nakonec i udělal a kámoška je s tím dvoulitrem sehnaným PP205 velice spokojená.

Do 406ek se dávala i 8mi ventilová 1,8čka, ta byla na to auto opravdu velice slabá a třeba Blizzard by o její \"spolehlivosti\" mohl napsat román

[upravil dne 27/10/2011 23:38 od Medvěd]

Odesláno

ad Lubk0:

K príbehu, ako k tomu prišiel neviem čo povedať, sú to jeho slová. Cena 1500 je vrátane SK značiek, to mi povedal do telefónu. Ohľadne predajcu som samozrejme našiel aj to Ducato, ďalšie inzeráty som nenašiel. Z dvoch inzerátov dedukovať, či je to kšeftár alebo nie.. no samozrejme nič nevylučuje to, že v pohode ním môže byť.

Mám to čírou náhodou po trase, tak sa na to pôjdem pozrieť, beriem si známeho - spokojného a ostrieľaného majiteľa 406-ky a silno sa spolieham na jeho úsudok. Dôjde určite aj na VIN a servisnú knižku, takže uvidíme, akej odpovedi sa mi dostane.

Nie som zaviazaný kúpiť si to, ak sa nám bude zdať niečo podozrivé, veď na mieste činu budeme múdrejší. No a čo sa toho dvojlitra týka, tak je to pekné, len bohužiaľ som striktne obmedzený financiami (riešime ešte rozrobený RD) a musím sa hýbať len v takom rozpätí, ktoré si dokážem finančne vykryť. No do zimy si niečo zohnať MUSÍM, ale zasa nie za hocijakú cenu.

Večer budem múdrejší, ozvem sa s poznatkami :)

Odesláno
Ekonomika provozu je sice lákavá ale já bych plyn nechtěl protože:

1) Mnohem menší dojezd - nerad bych tankoval každý týden. Takto mi vydrží nádrž pěkně na cca 1300km (rekord 1700km) a je klid

záleží jak kdo jezdí a jak je kdo zvyklej....třeba měl jsem naftu a čepoval jsem po 200km ikdyž dojezd byl 900km...mám rád prostě stále plnou

Odesláno

Takže absolvoval som obhliadku tejto http://peugeot-406-break.autobazar.eu/18-16v-id2686993.html bordovej 406-ky, skúsim to stručne zhrnúť, ako som sľúbil.

1. [*]Kasňa je OK, lak tiež, odtieň predných blatníkov sedí (asi odlesk na foto zmiatol kolegu z fóra),

[*]tyčky stabilizátorov na prednej náprave sú KO,

[*]čelné sklo je dosť silno prasknuté (divím sa, že majiteľ absolvoval kóšer STK), čiže čelné sklo KO,

[*]klíma v inzeráte uvedená, do auta ju však asi zabudli namontovať, potvory... takže bez klímy,

[*]interiér (tapacír & sedačky) nie zrovna najčistejší - zrelý na kompletné vyluxovanie, hĺbkové tepovanie,

[*]silentbloky OK, motor sa ani nepohol,

[*]chovanie motora & ťah - skvelé,

[*]šíber funkčný,

[*]pri zjazde z furgona buchnutý výfuk - posledný diel vymenený za fungláč, cena automaticky navýšená o 60 € na 1560 €, ďalšie následky nárazu neznáme (zrejmé by boli až z pohľadu na auto zo zdviháku),

[*]chovanie majiteľa - maximálne sebaistý, niekedy hraničiace s aroganciou, mal som z neho mierne rozpaky.

[*]podtrženo, sečteno: vynechávam, nekupujem,

[/list=1]

Nemám dôvod naňho kydať alebo ohovárať, čo ponúkol, to sme si pozreli a rozhodol som sa tak, ako som vyššie dal. Aby som veci dal na správnu mieru, moje rozhodnutie len spečatilo jednanie s majiteľmi tohto auta http://citroen-xsara-break.autobazar.eu/18i-16v-sx-id2504347.html, NZ sme mali cestou, tak som spáchal plán \"B\". Kóšer jednanie, obhliadka, skúšobná jazda a solídne zjednanie z ceny ma presvedčila o kúpe Xsary. Za 1500 € bude auto + sezónne obutie.

V krátkosti, toto je príbeh, ako sa zo mňa takmer stal vlastník auta s levom v srdci. Ale čo nebolo, ešte môže byť... ;)

Odesláno

ja jenom k tem motorum nechapu proc se hadate kazdej da prednost necemu jinymu obzvlast u ojeteho auta prece jen u ojetiny je vetsi riziko ze se neco podela u nafty nez u benzinu ale zase s tim benzinakem bude horsi spotreba a namontovat nove plyn u auta za 38000 taky nic moc. Osobne jsem zastancem nafty ale jen ve velkym aute a to i kdyz jezdim jen malo, rozumna spotreba a aspon trochu vykon se s benzinem neda. Na druhou stranu nechapu kdo si koupi treba Yarisa v nafte kdyz benzinovej zere 5litru a chybi mu mnoho choulostivych soucasti

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...