banan1987 Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 má niekto skúsenosti zo zlým štartovaním HDI? moje auto mi dnes keď bolo 0*C točilo asi 5 sekúnd kým to chytilo..a čím nižšia teplota tým to trvá dlhšie... z výfuku vyšiel po naštartovaní biely dym.. keď natočilo išlo v pohode ako keby sa nič nedialo:mrk žhaviče sú nové a relé žhavenia asi robí kedže som mal minulú zimu jeden žhavič vypálený... nezačalo to robiť len teraz zle štartovalo už minulú zimu.. má s tým niekto skúsenosti? diagnostika nevyhodila žiadnu chybu ohľadom motora... jedine EGR ze je za** špinený keď je teplejšie tak to chytá parádne.. Citovat
radesche Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 palivovej filtr si menil? nebo horsi nafta ... R Citovat
banan1987 Odesláno 14. říjen 2011 Autor Odesláno 14. říjen 2011 palivovy filter som nemenil asi 20t km.. skusim este ten.. nafta je zo slovnaftu +VIF Citovat
koblih69 Odesláno 15. říjen 2011 Odesláno 15. říjen 2011 V týhle teplotě jdou u HDI podlě mě žhaviče skoro bezpředmětný. Přidej pár zimních VIFů a až to vyjedeš děj slušnější naftu. Filtr vyměň, obsah nádoby vypusť, před zimou se to jistě vyplatí. Citovat
banan1987 Odesláno 15. říjen 2011 Autor Odesláno 15. říjen 2011 toto je asi najslusnejsia nafta aku u nas zozeniem.. VIF davam viac nech to nieco robi.. ale nieje to rozdiel... vymenim v pondelok palivovy filter a potom urobim diagnostiku aby som vedel co a ako.. potom sem hodim vysledky.. bodaj by to bol len ten filter.. Citovat
foxo Odesláno 16. říjen 2011 Odesláno 16. říjen 2011 nevim, proc kazdy priklada temu palivaku taku absolutnu ulohu. Ja ho tam mam uz od nevim kedy, a tlak v railu je identicky s predepsanym... (kontrola cez DIA), tak nevim, ci zrovna ten palivak bude na vine. Inac na mojem motore ide dost dobre rozeznat, ci v nafte mam alebo nemam VIF... Citovat
banan1987 Odesláno 16. říjen 2011 Autor Odesláno 16. říjen 2011 na mojom motore to tak ani nepoznat... mozno bez VIF je take ostrejsie klepanie... ale to moze byt iba v mojej hlave.. tiez mi nejde palivak s tym dokopy.. zajtra to dam asi na pocitac a potom sa uvidi neviem aky ma byt tlak v railu ale dam sem vysledok a nech posudia skusenejsi.. Citovat
Steiner Odesláno 17. říjen 2011 Odesláno 17. říjen 2011 pokud motor HDI žhaví, což pod asi 5°C standardně dělá, a 1 žhavič je špatnej, motor neochotně chytá. S klesající teplotou je to ještě horší. Našel jsem vadnej žhavič, byl total KO po smrti, vyměnil a je to Ok. Citovat
Fusion Odesláno 17. říjen 2011 Odesláno 17. říjen 2011 Nemohl by být špatnej ten bimetal nebo jak se tomu nadává? Funguje jako sytič. Nevím jestli je HDI mají. Citovat
banan1987 Odesláno 6. listopad 2011 Autor Odesláno 6. listopad 2011 no takze sami to zacalo nejako sypat...ciatjte len dufam ze ten DRV ventil vyriesi aj to startovanie Citovat
banan1987 Odesláno 29. listopad 2011 Autor Odesláno 29. listopad 2011 takze DRV nevyriesil nic.. stale nanic startujeme.. uz mam podozrenie na baterku kedze je 2 rocna.. tocenie sa mi zda pomale... Citovat
MilanF1 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 2 roky stará baterka by měla být ještě OK, spíše bych šel po starteru. Jinak palivový filtr má vliv na starty, ale po koupi auta nastartoval i při -12°C (ale sakra to trvalo, škytalo to) a to palivový a vzduchový museli mít minimálně 100 tkm dle jejich stavu, který jsem zjistil na jaře. U tebe filtr s 20tkm nebude hrát roli ... [upravil dne 29/11/11 15:16 od MilanF1] Citovat
banan1987 Odesláno 29. listopad 2011 Autor Odesláno 29. listopad 2011 filtre aj naplne su nove.. zhavice tiez... baterka by mala byt dobra no budem musiet vyskusat inu.... ak nie pojde von starter.. ale nejde mi to do hlavy.. ked je nad 5 stupnou tak to startuje ako nic... a ked je chladnejsie tak tocim tocim a chyti az neskor cca 5-8 sekund a niekedy aj viac.. Citovat
Fusion Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Zkus před startem trochu nafrcat pumpičkou naftu. Citovat
banan1987 Odesláno 29. listopad 2011 Autor Odesláno 29. listopad 2011 nemam pumpu... mam podavacie cerpadlo v nadrzi.... ale nafty tam bude dost.. lebo ked nastartuje tak ide dost dymu z nespalenej nafty.. rano skusim zase z nabijackou nastartovat a uvidime ci to bude baterka... Citovat
Martin 1981 Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Zkus před startem trochu nafrcat pumpičkou naftu. on nema pumpicku,to ma siemens 66kw:super banan ma predbehol:aut [upravil dne 29/11/11 20:26 od Martin 1981] Citovat
killroy Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 podobny problem som mal aj ja vysledok repas startera, bohuzial hned nato mi odisiel DVR ventil , po vymene startujem na jedno pretocenie motora zatial vyskusane len pri -3 C ale myslim ze nebude problem aj pri nizsich teplotach Citovat
Judes Odesláno 29. listopad 2011 Odesláno 29. listopad 2011 Neviem ako vám ale mne lepšie štartuje keď je napríklad -10°C ako keď je len okolo 0°C. Citovat
Qcko Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Ja som vymenil klinovy remen a obe kladky a odvtedy mi to startuje paradne, zatial -5°C, normalka, minuly rok to bola hroza Citovat
Fusion Odesláno 30. listopad 2011 Odesláno 30. listopad 2011 Startérem to není. Mě to dělá to samý. Značně pomohlo seštelovat ventily, HDi má ale asi hydra, a ten bílej čmoud mě taky dělalo, a pořád dělá. Podle mě, a je to jen nápad, je to tím, že při těchto teplotách nedrží vstřiky tlak. Mírně přes noc ukápnou a proto ten záprtek za studena a proto pár otoček, než se vstřik natlakuje. Mě to ale takto dělá od koupě a neřeším to. Vstřiky z nějakýho důvodu u těchto aut nedělají problémy jak u jiných. Ale asi by bylo naivní si myslet, že po 400tis. jsou vstřiky v pořádku. [upravil dne 30/11/2011 21:38 od Fusion] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.