Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přestřik celého auta - množství barvy a laku?

Recommended Posts

Odesláno

Bohužel musím souhlasit s Oldou, je to přesně tak jak píše. Pro mě je automaticky auto zavánějící Tuningem odraz toho, že s ním majitel zacházel špatně a že je ot bastl a pod. Tím se nechci nikoho dotknout to vůbec nemusí být pravda, ale tak to vnímám a mnoho lidí v mém okolí.

Co se týká celolaku tak já nechal dát do laku svojí 406 kombi. Stálo to 20, práce to byla odvedená dobře. Nicméně mojí výhodou bylo, že nebylo potřeba stříkat vnitřek, protože barva byla stejná. Navíc pokud auto bylo nějaké tak případné odloupnutí od kamínku.. je vždycky příjemnější na stejnou ( podobnou ) barvu a ne na barvu kontrastní k té výsledné.

Co se týká peněz tak je to samozřejmě tvoje věc. Já to udělal proto, že mi auto vydělává peníze a chtěl jsem ho udržet v dobrém vzhledu tak aby mohlo vydělávat dál. Což se povedlo. Představa kterou už popsal Ozzy a Olda, že pošleš do auta ( dokonce bouraného ) s hodnotou spíš 70 tis., teď dalších 40 je pro mě těžko uvěřitelná. Doporučuju prodat, přidat 40 a budeš mít velmi hezké a mladší auto, které se navíc zhodnotí při dalším prodeji.

Jinak spotřeba laku je hodně závislá na tom jak se to bude dělat. Viděl jsem i to, že co je pod tapecem to se nechá, kapota zespodu, motorový prostor... zůstal v původní barvě, ale to už je hodně úchylný. Základní barvou jsi asi myslel plnič který půjde na původní lak, pak vlastní lak, ale pokud to bude metalíza tak ještě transparentní lak přes něj. Pozor taky na to, že pokud už to bylo stříkané tak to může být stříkané špatně, nebo špatně vykitované a to je pak úplná katastrofa. Doporučuju to důkladně proměřit a pokud jsou někde větší vrstvy tmelu tak to řešit před další prací. Množství samotné neřeš, nech to na lakýrníkovi. Podle typu barvy zvolí vhodný počet vrstev a tloušťku.

Odesláno

To dáš, jestli nejsi úplnej lemp a laku něco málo víš, tak to dáš. Budu stříkat, to svoje někdy před začátkem zimy (je mi jasný, že to nebude jako od profíka, ale už jsem takhle stříkal dvě a docela dobrý ). Kyt?, 2kg plniče ( cca 500kč/kg), 3,5kg akrilátu (4-5tisíc kč) Do sedmičky se musím vejít i se stříkacím oblekem, ředidlem a energií. :roker

Odesláno

Viděl jsem jsem v akci všechny 3 věci, hlavně váleček se mi vrací ve snech dost často :D, ikdyž soused už auto nemá, červený obdélník na asfaltu stále je....;)

... jo zapomněl jsem pinzetu - na sundávání mušek, ta se bude hodit....

Odesláno

zdravím,nedočetl jsem celé vlákno,ale kamarád by uměl celolak,pronajímá si komoru,takže kvalita super..už mi dělal dvě auta a zatím spokojenost..mohl bych se zeptat.pokud už jsi to dořešil,tak sorry za zbytečný příspěvek ;)

Každopádně cenaje cca 30 000 (podle barvy a plochy) -ale máš i vnitřky.. :super

Odesláno
Viděl jsem jsem v akci všechny 3 věci, hlavně váleček se mi vrací ve snech dost často :D, ikdyž soused už auto nemá, červený obdélník na asfaltu stále je....;)

... jo zapomněl jsem pinzetu - na sundávání mušek, ta se bude hodit....

Viděl jsem blatník, co frajer nastříkal fixírkou - foukal pusou :)

Odesláno

Tak jsem si sehnal přes známost na \"zapůjčení\" stříkací box a větší garáž, takže v průběhu zimy se do toho pustím. Horší jak to vypadá teď to už nebude :-D. Kažopádně dík všem za názory a vaše vysmivání se mě v některých případech celkem i pobavilo :-D

Odesláno

Neber to jako vysmívání, já osobně se jen bavím hloupostí některých lidí.

Považuju se v tomhle oboru za docela pokročilého. Nikdy jsem nelakoval auto. Vždycky jen dveře, kapotu, pár kompletních motorek a podobně, ale opravdu to nedoporučuju.

Pokud máš k dispozici box je to 1. základ úspěchu. Další je ale kvalitní pistole, dostatečný kompresor s odlučovačem a pod. V neposlední řadě je celkem umění správně natužit podle materiálu ( plech, plasty, laminát... ) a správně naředit. Tohle je navíc kombinace svislých a vodorovných ploch a to už kus zkušenosti chce. Další problém je odmaštění - různé přípravky na bázi silikonu a teflonu jsou velký problém sundat bez profi přípravků a to zase něco stojí... Ono jednou příjde čas, že to auto půjde na prodej a loupající se lak znamená katastrofu.

Podle mě pokud to má k něčemu vypadat tak na tom stejně mnoho neušetříš, přípravky a laky budeš překupovat, vybavení budeš mít půjčené a nebudeš na ně zvyklý, spotřeba matariálu bude výrazně větší než u profíka...

.... ale i tak ti přeju hodně štěstí ;)

Odesláno

Koblih to napsal opravdu výstižně;)

A s tím odmaštěním je to vážně někdy hodně velkej problém, každej si svoje auto leští vším možným, ale ono to někdy potom jde hodně blbě odmastit, aby ten lak držel jak má i za rok dva;)

Odesláno

na celolak rozhodně profíka!!!! jak už kluci psaly.. ja za to dal 30, jen sem auto odvezl a pak si pro něj přijel., vše mi odstrojily a připravily stříkaly i všechny plasty zrcátka atd.... jako bonus mi stříkly celej spodek tou černou impregnací a dveře ty dutiny nejakym voskem voskem..

i při větší šikovnosti nedosáhneš výsledku jakýho by si chtěl, vyplatí se přidat pár tisíc

fotka když sem si auto přivezl do garáže, bylo prostě nový

post-25648-14109620160341_thumb.jpg

Odesláno

Sem nevěřil, že takový lidi ještě existujou, ale když tu čtu i o válečku :D. Nedávno před barákem na parkovišti jeden senior barvil celou Astru štětcem, nějakou stříbřenkou a druhou černou plechovku měl na plastový lišty apod. :D No barva je skapaná na parkovišti ještě teď. Nevěřil jsem vlastním očím, když jsem to viděl. Ještě to pak druhý den obcházel se sprejem a dolaďoval :D. Dneska jsem šel okolo, sice byla už tma, ale auto je jedna velká mapa :D Myslel jsem, že tohle se děje jenom ve vtipech a amerických filmech :D

Odesláno
na celolak rozhodně profíka!!!! jak už kluci psaly.. ja za to dal 30, jen sem auto odvezl a pak si pro něj přijel., vše mi odstrojily a připravily stříkaly i všechny plasty zrcátka atd.... jako bonus mi stříkly celej spodek tou černou impregnací a dveře ty dutiny nejakym voskem voskem..

i při větší šikovnosti nedosáhneš výsledku jakýho by si chtěl, vyplatí se přidat pár tisíc

fotka když sem si auto přivezl do garáže, bylo prostě nový

Tak to byly ty holky fakt šikovný :D

Odesláno

to jeste nic neni :D tady v brode stoji facko a to ma kompletne dokola podle lemu nastrikany cernym sprayem :D zadny extra mnozstvi barvy, jen proste zmackl spray a obesel auto . luxus :roker:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...