Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co jsem dnes potkal na silnici aneb dopravní nehoda LIVE

Recommended Posts

Odesláno
Edison: 80 jsem ani zdaleka nejel, ono to v tý kameře vypadá, ale jestli jsem během celý tý jízdy někde vyvinul 60 tak bych se tomu moc divil ;)

P607Olda: Kdo s kým závodil? :myslim

[upravil dne 17/8/11 od Schreek]

To nebylo myšleno tak, že bys jel 80... To byl jen obecný příklad toho co by bylo asi fakt moc... :-) Od začátku to je jen takové malé dloubnutí... :-) Dvacet bych tam asi taky nejel...
Odesláno

P607Olda: Jel jsem normálně za ním, fakt si nemyslím, že bych jej nějak tlačil. Bohužel vůbec netuším jakou rychlostí sem jel, ale jak jsem koukal na video, tak během dvou - tří vteřin stojim, takže o závodech nemůže být ani řeč...

Odesláno

Edison: Přiznám se že v tomhle případě dvacítku fakt nedodržuji(tady asi nikdo), jednak tam nemá úplně opodstatnění a druhak v opačném směru ani není, takže to trochu postrádá smysl, ale zas nějakej pirát silnic snad taky nejsem ;)

Odesláno

Na rozdíl od zmrdů, co někomu něco přímo \"přejí\" vám já nepřeji, abyste při tom svém stržení volantu zabili někoho jdoucího okolo. Protože v takovém případě vám garantuji, že z takového případu byste ty výčitky nerozdýchali už vůbec.

Odesláno

To opodstatnění: Nevím, ale jako řidič nad tím vůbec nepřemýšlím... To mi nakonec ani nepřísluší. Jinak bych musel psát na všechny strany miliardy dopisů, kde a proč je nesmyslné omezení dopravy, či jiné nesmyslné značení... A to vím o mnoha místech po světě, kde je značení doslova nebezpečné.

Odesláno

Dusan2, mna by len zaujimalo, v akom svete zijes :) V pripade, ze by na te silnici nebyli jine auta, tak pri tom, jak se vodic vykroucel, bych si na 100 procent vsadil, ze by tomu stupil plnej, a uz by si ho nenasel :)

Presne nehoda na tenhle styl se stala 150 metru od meho baraku ... A ze sem ji zrovna videl ... Typek jel na fabii po hlavne silnici, blizil se ke krizovatke ve tvaru T, kde on pokracoval rovna po hlavne ceste. Tesne pred krizovatkou mu vjel do cesty cerveny golf, je pravda ze by to asi neubrzdil, a tak proste zacal brzdit a strhol volan na chodnik, a napalil to rovna do smetiaka, a ten to napalil do odstaveneho auta ... Vodic golfu ani nepribrzdil a plnym plynem se hnal pric ... Prisli i policajti, bohuzel EČ sem ja vubec nevidel ...

Je to bezna realita, tak aby si dusan2 niekedy nahodou neprisiel na takuto vec ... A veci, ze v aute felicie mohlo byt male dieta ... To mohlo byt aj za tym zivym plotom na zahrade, co ti na to ? A pri take rychlosti by vodic felcky urcite neumrel :)

Inak naprostou souhlasim s oddiem, uplne dokonale napsane ...

Odesláno

P607Olda: Ono i z videa je vidět, že začal brzdit hodně pozdě, až nějaký 3 vteřinky po tom co už tu feldu musel vidět. Já od své první a naštěstí jediné nehody mám zafixováno dupnout nabrzdu hned a razantně při jakémkoliv náznaku, že by se něco mohlo dít, někdy je to sice zbytečně, ale zas jindy se tím předejde karambolům...

Odesláno
Ty jsi stačil v pohodě zabrzdit. Je divné, že Oktávka ne.

Máte tu veselo. ;)

Oldo, protože jsem se taky v podobné situaci ocitl, dovolím si tvrdit, že tam byl rozdíl v hodnocení - řidič Octávky v okamžiku, kdy zahlédl Filcku, měl místo v protisměru a chtěl jí objet, bohužel nepočítal s tím, že Filcka stále pojede - zatímco Schreek už tam jasně žádné místo neměl (a ani ho nepředpokládal).

Odesláno

Toho zmrda si si mohol odpustit. Milujem take arogantne typy ako si ty. Pan dokonaly . Na teba uz nebudem reagovat a prosim ta nereaguj ani ty na mna.

[upravil dne 17/8/11 od dusan2]

Odesláno
Toho zmrda si si mohol odpustit.

Mohol, ale přát někomu dolámané hnáty taky není zrovna vítězstvím rozumu. ;)

Odesláno

Vzhledem k tomu kdy až začal brzdit sem taky toho názoru, že si řidič oktávky do poslední chvíle myslel, že tu feldu normálně objede a nenapadlo ho, že felda bude pokračovat v jízděc dál. Nicméně směr ze silnice ven mu zřejmě dala až felda nárazem...

Odesláno

Jestli tam občas jezdíš, tak vyzkoušej:

- postav se tam, jak byla Felda, a stopni si, kolik sekund trvá vyjet s odbočením doleva, od rozhodnutí \"nic nejede, začínám\", do úplného opuštění pruhu. Odhaduji aspoň 4 sekundy.

- a pak změřit, aspoň odhadem, v jaké vzdálenosti Felda mohla zahlédnout Oktávku - cesta mírně zatáčí, takže u té popelnice ji ještě Felda neviděla

- a pak porovnej tuto vzdálenost dohledu s dráhou, kterou Oktávka urazí v 50-ce za 4 sekundy, tedy 55 metrů.

Na videu urazí Oktávka vzdálenost od popelnice k Feldě za 2 sekundy. Za tu dobu nemůže Felda bezpečně vyjet.

Tvrdím, že v takovém místě se musí jet pomaleji.

Odesláno

len sa nepozabíjajte:D

tiez neviem ako by som reagoval, ale asi by som sa tiez snazil vyhnut. viac krat sa mi to stalo a vzdy to bolo na neuverenie. vchadzam na kruhac a sliepka co mala za sebou v aute dieta v sedacke sa mi pozerala do oci a vosla mi do kruhaca. dedo na favorite vychadza z vedlajsej a tiez mi s pohladom do oci suverenne vbehne do cesty:grr

a najlepsi su taky, co sa dolava na kruhaci ani nepozru. tych mam denne zo styroch.

netvrdim ze chodim pomaly, ale su miesta kde proste cakam najhorsie a som len rad ze mi zatial nikto nevybehol tak, ze som neubrzdil, alebo neuhol...

kde stoja auta kolmo pri ceste, tak chodim pomaly, bo raz tyzdenne nam kusok od firmy blika diskoteka, co niekto nieekomu nacuva do cesty.

na sidliskach za kazdym autom cakam decko s loptou. susedovi takto pred rokmi zrazilo malu dceru ked chalan medzi barakmi robil rely. inak sused je hasic-zachranar.

a presne po tomto schrekovom videu si kameru kupim aj ja.inak sa asi ani neda.

prepacte za tento dopis ale musel som. nikto nevieme ako by sme reagovali v danej situacii...

Odesláno

Tazko sa k tomu vyjadrit aj ked je to na videu,ale moj nazor: vodic octavie mal len sliapnut na brzdu,myslim ze by to ubrzdil.Otazne je preco zvolil tu alternativu vyhnut sa Felicii.Zeby ho neskoro zbadal,alebo? hm to vie len on. Vodic Felicie: kam sa trepal ked zazrel Octaviu ? mal zostat aspon stat a nechat jej miesto na vyhnutie sa. No a ked po zrazke odsunul auto z miesta dopravnej nehody(co je proti predpisom) tak no comment.

Niekto tu pisal aj o strhnuti volantu..... Raz som tak urobil a nikdy viac! Radsej nech to odnesu plechy.Skoro som vyletel z cesty....nastastie tam nebol chodec.... I ked lahko sa o tom hovori no v skutocnosti ide o zlomky sekundy a reflex tiez robi svoje.

Kazdopadne nezavidim ani jednemu z nich. Buracka to su len starosti a problemy...:myslim

Odesláno

Řešíte neřešitelné. Nehoda se stala, takových každý den je...

Horší je následné chování řidiče té feldy. To se omluvit nedá. Jednal naprosto chladnokrevně, to nebylo ani v šoku z nehody.

Odesláno
Jestli tam občas jezdíš, tak vyzkoušej:

- postav se tam, jak byla Felda, a stopni si, kolik sekund trvá vyjet s odbočením doleva, od rozhodnutí \"nic nejede, začínám\", do úplného opuštění pruhu. Odhaduji aspoň 4 sekundy.

- a pak změřit, aspoň odhadem, v jaké vzdálenosti Felda mohla zahlédnout Oktávku - cesta mírně zatáčí, takže u té popelnice ji ještě Felda neviděla

- a pak porovnej tuto vzdálenost dohledu s dráhou, kterou Oktávka urazí v 50-ce za 4 sekundy, tedy 55 metrů.

Na videu urazí Oktávka vzdálenost od popelnice k Feldě za 2 sekundy. Za tu dobu nemůže Felda bezpečně vyjet.

Tvrdím, že v takovém místě se musí jet pomaleji.

mám podobný názor, asi i proto je tam dvacítka:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...