Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

prednedavnom som kupil viz subj. rv 2000. Chcem sa spytat, kam mi s tym odporucite ist do servisu na prehliadku v Prahe. Potreboval by som pozriet brzdy (zda sa ze lave predne sa toci trosku ztuha), skontrolovat geometriu (od 130-135 zacina byt trosku nervozne riadenie) a pozriet na origo radio (po pripojeni sa rozsvieti len vypinac a nejde zadat ani kod). Prekodovanie imobilizeru a diagnostiku motoru mi asi spravia len v autoriz. servise vsak ?

Diky moc sa rady !

Sten

Odesláno

Prave na ich strankach pozeram, ze tam maju aj pneuservis, tak si dam aj prevazit kolesa. No, snad sa vojdem do nejakych 2tis. V piatok 206ku totiz caka 6hodin na dialnici, tak nech sa mi ten volant v rukach netrasie ;)

Odesláno
Napsán autorem stenlee

Prave na ich strankach pozeram, ze tam maju aj pneuservis, tak si dam aj prevazit kolesa. No, snad sa vojdem do nejakych 2tis. V piatok 206ku totiz caka 6hodin na dialnici, tak nech sa mi ten volant v rukach netrasie ;)

si myslím že to třepání by mohlo být nevyváženými koly

Odesláno

to ano, zozaciatku to trepanie bolo fakt silne a cele auto tiahlo doprava, tak som ich dal vyvazit a ustalo to. Ale este stale to neni ono. Stale tam citim chvenie od 130. Mozno to treba prevazit este raz, alebo bude trostu rozladena ta geometria. Nic ine ma nenapada.

Odesláno

takze bol som v tom servise a to nervozne riadenie bude nakoniec zrejme sposobene nekvalitnymi pneu. Pri vyssej rychlosti sa rozkmita samotna kostra pneumatiky. Auto som uz kupil s pneu Kumho - vedel som ze je to ****, ale ze az takyto :o . Inak - servis Vasenda mozem tiez len vrele odporucit.

Odesláno

No Kumho neni az zase tak spatna znacka, ja osobne mam jen dobrou zkusenost. A v posledni dobe tato znacka si myslim dost pracuje na zkvalitneni a na zviditelneni, mimo jine vyrabi i zavodni slicky a co sem mluvil s par lidma, tak velmi dobre.

Odesláno

Stanlee: To co ti to dela ve vyssi rychlosti bych pripsal spis ze bud ze nekdo ve vyssi rychlosti zabrzdil na nulu bez ABS, nebo poskozenej kotouc, kterej nerovnomerne opotrebovava pneu pri brzdeni... V druhym pripade bys to ale cejtil pri kazdym brzdeni. Uz jsem videl pneu po flekovani z 100-0.... od ty doby se zacly klepat jak ratlici presne pri 120-130km...

Odesláno

Tak tuhle zkušenost mám taky. U starýho auta jsem si nechal od kámoše soustružit přední kotouče. Bohužel nelze při upnutí do sklíčidla z obou stran dodržet v celém obvodu stejnou šířku. Vznikne tak rozdíl setin milimetru, které po městě cejtit nejsou, ale jakmile se překročí rychlost tak kolem 80ti a začne se intenzivněji brzdit, tak je to znát.

Odesláno

Je pravda, ze ked brzdim vo vyssej rychlosti, tak tiez citim, ze je auto nervozne, ze nebrzdi rovnomerne (citim vibracie aj v brzdovom pedali). Pripisoval som to tej nevyvazenosti (klepe sa disk, tak sa klepu aj brzdy). Ten brzdovy kotuc ma nenapadol. Da sa to nejak zmerat, ci je to naozaj tym ? Alebo len vymenit a dufat ? Kolko by tie kotuce na 206ku stali ? Predpokladam, ze sa musia menit obidva.

[Editován dne 14/3/05 stenlee]

Odesláno

že prý se nějak dají dovažovat kola přímo na autě a tím se eliminují i nevyvážené kotouče a poloosy atd...

ale každý pneuservis to asi nedělá:bojim

Odesláno
Napsán autorem stenlee

Je pravda, ze ked brzdim vo vyssej rychlosti, tak tiez citim, ze je auto nervozne, ze nebrzdi rovnomerne (citim vibracie aj v brzdovom pedali). Pripisoval som to tej nevyvazenosti (klepe sa disk, tak sa klepu aj brzdy). Ten brzdovy kotuc ma nenapadol. Da sa to nejak zmerat, ci je to naozaj tym ? Alebo len vymenit a dufat ? Kolko by tie kotuce na 206ku stali ? Predpokladam, ze sa musia menit obidva.

[Editován dne 14/3/05 stenlee]

Na to měření si myslím, že s pomocí pár přípravků se to dá změřit na přesném kovovém stole s mikrometrem. Posuvný měřítko ti to asi neodhalí. To by musel bejt extra rozdíl. Alespoň na škole jsme něco takového tehdá dělali :-))))

Odesláno

Myslíš, že rozhodujou mikrometry na průměru? Já teda nevím, ale když jsem měnil přední kotouče, tak ty byly po obvodu už dost \"zubaté\" vlivem koroze a volantem mi to předtím netrhalo. Uvědom si, že na to nasadíš kolo, který může bejt taky vyvážený všelijak a nějaký mikrometry na průměru kotouče jsou pak nepodstaný. Myslím že mikrometry můžou rozhodovat při zvlněným kotouči.

Když už jsme u toho průměru, tak jsem si vyzkoušel, že průměr 29cm chlazenýho kotouče se při intenzivím brždění na mým autě zvětší o víc než dva milimetry.:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...