parolla Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Dnes ma zastavila policajná hliadka-bežná rutinná kontola,ktorá prebehla úplne korektne a normálne.Policajti skontrolovali čo mali,vravia všetko OK! A potom zbadali manželke na kolenách našu 3kg vážiacu čivavu Nelu.,,A toho psíka ako držíte?,, znela otázka od príslušníka PZ. Ja nato,že či aj pes má mať autosedačku a zapnutí bezpečnostný pás.A kedže v mojom hlase nebol ani náznak ironie,bolo mi vysvetlené,že sa stal prípad,ked takéhoto malého psíka uštipla v aute včela,psík ,,zošalel,, a jeho správanie spôsobilo vážnu dopravnú nehodu.Môj voz je Peugeot Partner,takže tam sa dá pes voziť za sieťkou v batožinovom priestore.Alebo ako mi odporučil policajt- v klietke.Mňa ale zaujíma ako toto riešia dopravné predpisy v SR,prípadne v ČR-chystáme sa totiž na dovolenku za rieku Moravu. Citovat
koblih69 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Bude to trochu ale ona to někdy není legrace, když jsem byl kluk měli jsme kočku a ta se nějak lekla najednou skočila tátovi pod nohy. Ten se taky lekl, ale horší bylo, že ta kočka okamžitě vlezla pod pedály takže nešlo ani zabrzdit ani vyšlápnout spojku... Zajímavá zkušenost, naštěstí na rovné silnici. Teď máme taky Čivavu a vozíme jí s vodítkem, které se někam připevní nebo je někdo přidržuje. Ono upřímně kdy vidím jak se ten pes třese tak bych ho raději nevozil vůbec Jinak z hlediska zákona asi jen: paragraf 52 „Přeprava nákladu“, odstavec 5: “Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích“ [upravil dne 17/6/11 20:06 koblih69] Citovat
Dundee Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Já mám pocit, že u nás musí být pes buď na kšírech zapnutých jako pás, v postroji na pásu, za přepážkou (sítí) nebo v přepravním boxu. Prostě nesmí být v autě volně- na sedačkách, mezi nima nebo na klíně. Citovat
Dave_k Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Tak tak jak píše Dundee. Brácha má čivavu a ač ta čivava strašně ráda \"řídí\" (přední packy na volantu) tak už nejen kvůli policajtům má pro ni uzavřený košík, který funguje i jako pelíšek. Citovat
CelticGirl Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Zajímavá debata, zajímalo by mě, jak to řeší zdejší majitelé větších plemen.. mám labradora a vozím ho v kufru, nebo si lehne na zadní sedačky. Není to moc bezpečné, zvlášť pro něj. Nejezdím s ním často, v zimě prakticky vůbec, jen v létě se ta frekvence zvyšuje (chata). Už hodněkrát jsem přemýšlela, co vymyslet, aby si nenatlouk (třeba při prudkém brždění, on totiž hodně často stojí, je nervozní). Pokud bude mít někdo nějaký tip, budu za něj velmi ráda :-) Citovat
Demo Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Já jsem vozil berňáka v kufru kombíku za mříží... Citovat
Šalda Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Vozím vlčáky už asi 8 let, z toho asi 7 let ve 406 kombi, vozím je v kufru, policajti nás za tu dobu už párkrát stavěli a nikdy nebyl žádnej problém, někdy jsem tam vezl i 3 vlčáky najednou a pohoda .-) Citovat
Dundee Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Pokud je vezeš v kufru, tak je to v pohodě, protože jsou \"odděleni\" od posádky. Nesmějí se na volno převážet v prostoru pro cestující Citovat
207James Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Já vozím naši 35kg vážící fenku pittbulla na zadním sedadle a má popruhy, které jsou připnuté na bezpečnostní pás, dřív normálně seděla na zadním sedadle a koukala z okna, ale jednou mě zastavili kucí od firmy pomáhat a chránit a bylo to vyřešeno domluvou, ale aby se to neopakovalo tak jsem koupil asi za 400,-Kč popruhy pro bezpečnostní pásy, od té doby žádný problém nebyl, ale nedovedu si představit čivavu připnutou popruhama na bezpečnostním pásu:D. Jinak to vypadá takto: http://www.baron.cz/pes/fixacni-autoksiry-pro-psy-7214-k-KP000010-PP000038-X000407.html [upravil dne 17/6/11 21:47 207James] Citovat
parolla Odesláno 18. červen 2011 Autor Odesláno 18. červen 2011 Teda,skutočne tie popruhy pre psíka vyzerajú zaujímavo.Dokonca v katalogu je aj veľkosť určená pre čivavu.Ešte nikdy som také niečo nevidel,je úplne bežné , že takéto malé psíky vybiehajú rovno s kabíny auta-bez akéhokoľvek zabezpečenia.Veľmi často jazdíme v aute piati,takže sú obsadené všetky miesta.Môže vtedy člen posádky držať psíka zapnuteho v bezpečnostnom postroji na kolenách?A kde sa upne pásom osoba ktorá drží psíka?Ak nemôžu byť upnutí spolu(čo je asi hlúposť)tak mi bude psík blokovať miesto jedného pasažiera vo voze.Takže ostáva alternatíva vozenia psíka za sieťkou v batožinovom priestore.Kto vie, aký je ten priestor veľký ,pochopí,že psík tam bude ako zrnko pšenice v prázdnom vagone.Mimo to,psíka máme rok,získali sme ho ked mal dva roky,bývalí majiteľ ho týral.:bachaTrvalo pol roka,aby nám začal veriť,a teraz ,ked necíti pri sebe člena svojej ,,svorky,, je smutný,čo dáva patrične najavo.A tak nám pri ceste bude ,,vyspevovať,, s kufra psiu pesničku. [upravil dne 18/6/11 07:17 parolla] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Ja mám tiež malého psa, Vlčieho špica, a vpohode ... Je to veľký cestovatel, a do auta sa dere kedy môže, napríklad s mojím otcem vždy parkuje,a vyparkováva auto z garáže, aj za to je vdačný Proto ho vozím, kdy múžu. V zadu nechce byť, je tam urazený, je v predu ... Prisuniem mu sedačku, dá si packy na palubku, alebo na dvere, pootvorim mu okno, a pozera ... Hliadka ma takto zastavila 2 krat, a nikdy absolutne nič na psa nesmerovalo ... Citovat
Jarouš307 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Vozím v kufru 307čky našeho Gordonsetra (30 kg) a bez problémů. Prostor od zadních sedadel mám oddělený origo sítí v origo držácích. S příslušníky zatím v pohodě. Zastavili mě se psem jen jednou a bez problémů. Citovat
trebor Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 \"Pitbulín\" jezdí v kufru hotové vyřízené .... Citovat
BV406 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 sorry:xvul ... pes mi nesmi do auta ... Citovat
Y2K Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Ja tiez vozim labradora v kufri (405 kombi, na coupe ani pozret nemoze ). Ale su to len cesty v ramci \"vencenia\", takze ziadne dlhe trasy, tak max 2-3 km po meste. A taka mala prihoda zo vcera Zastavim tak na krizovatke a okolo ide pes, normalne to ten moj nerobi ale ten pes vonku ho zbadal a zacal vrcat, najskor ten moj nereagoval ako vzdy ale po chvili ho to prestalo bavit a zacal skakat na zadne dvere Ale to som sa ja uz hybal z krizovatky, a naraz pozriem dozadu, dvere otvorene a pes na ceste No nastastie som siel pomaly este a on bol z toho asi viac vyburany ako ja neslo ziadne auto ani nic takze sa nic nestalo. Tak som ho nalozil a sup domov Citovat
HonzaZ Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Máme na našeho jezevčíka popruhy a pás, který se navleče na bezpečnostní pás. Citovat
Goldinka Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 pro psy prodávaj taková vodítka, která se zacvaknou do toho \"úchytu\" na bezpečnostní pás co je v sedačce. Popravdě když sem vezla Renuš k mámě na chatu (cca 8kg vořech - knírač s asi yorkšírem), tak sem měla dost strach, aby mi necestovala po autě, nebo kdyby se cokoli stalo tak aby nevylíta ze zadní sedačky dopředu. A zase do kufru sem ji dávat nechtěla, ona by se tam ani nevešla kvůli pneu které tam bylo. Tak to vodítko pro ni bylo asi nejjednodušším řešením. Mohla se trochu po zadních sedačkách pohybovat přelehávat si jak se jí chtělo a koukat z jednoho okénka. kdybych ji měla převážet autem znova tak to řeším asi stejně... Citovat
jozefsv Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 mam zlateho retrievera.vozim ho v aute len obcas.sedi na prednom sedadle a poslusne pozera von.to si dovolim vsak len po nasom malom meste. zo zakona je zakazane mat volne psa v aute.jedine kufor sa berie ako samostatna jednotka.ako bolo spominane daju sa kupit popruhy ktore sa upevnuju do bezp. pasov. Citovat
ivanh Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 Ja vozim bernaka (45kg) v kufi. Nic ine sa k nemu nezmesti Velmi rad sa vozi, bez problemov stovky km, prestavky asi kazde 2 hodky. Roky mam problem ze sa boji burky a vetra. Pred mesiacom, pocas burky som isel za nim ho ukludnit a aby som len tak pri nom nestal ( Hugo - pes a aj Max - P206SW zdielaju ten isty priestor v podnavrati ) otvoril som 5dvere a sadol som si do kufra. Hugo hop za mnou. Za 2 min bol kludny, dychal pomalsie...tak som iba zhasol vnutorne svetla a nechal ho tam...celu noc pene prespal... Odvtedy Hugo pcas burky spi v kufri a je spokojny. Asi psi ovladaju fyziku a vedia ze Faradayova klietka ich ochrani pred bleskom Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 mam zlateho retrievera.vozim ho v aute len obcas.sedi na prednom sedadle a poslusne pozera von.to si dovolim vsak len po nasom malom meste. zo zakona je zakazane mat volne psa v aute.jedine kufor sa berie ako samostatna jednotka.ako bolo spominane daju sa kupit popruhy ktore sa upevnuju do bezp. pasov. Aky je to zakon ? Lebo o nom som nikdy nepocul, resp. nikdy som ho necital, tak ma to zaujima Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.