koblih69 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 koblih69 ty se líběji zase mě,jak sou velký?:)sice nosit se na ruce nedaji ,ale na stole bych je mohl mít:) [upravil dne 7.5.2011 07:32 vendi.stejskal] Vendi jenstli myslíš ty listečkovky tak 17,5 cm x 10,5 cm x 7 cm např. tady jsou nějaká fota: http://www.quoka.de/sammlungen-seltenes/uhren/klappzahlenuhr-junghans-chrono-cat_39_3820_adresult_54588988_pic_43075096.html Pro mě je to moc pěknej retro kousek... chvíli jsem sledoval Aukro až je tam někdo hodil za 250,- a byly doma [upravil dne 7/5/11 07:42 koblih69] Citovat
MACI Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Nekteri tu mate fakt paradni hodinky... Ja stridam tyto [upravil dne 7/5/11 15:16 MACI] Citovat
Davidf Odesláno 7. květen 2011 Autor Odesláno 7. květen 2011 Tak na svoje kulatiny si mám prý vybrat hodinky.Trochu jsem prošel net a vybral jsem tyto http://www.kouzelnynakup.cz/krasa-a-zdravi/festina-chronograf-sport-161695-7.html Nemáte je někdo???Jedny Festiny už jsem měl než mi je někdo v práci čornul,zapoměl jsem je na umyvadle a do 20 min byly v pr..li.byl jsem s nimi spokojený. Citovat
jirka307 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 já mám festiny už asi rok a půl v šuplíku došla baterka:( Citovat
koblih69 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Tak na svoje kulatiny si mám prý vybrat hodinky.Trochu jsem prošel net a vybral jsem tyto http://www.kouzelnynakup.cz/krasa-a-zdravi/festina-chronograf-sport-161695-7.html Nemáte je někdo???Jedny Festiny už jsem měl než mi je někdo v práci čornul,zapoměl jsem je na umyvadle a do 20 min byly v pr..li.byl jsem s nimi spokojený. V téhle kategorii je to upřímně řešeno prakticky jedno. Zvolíš-li zmíněné Festiny, Casio, Citizen ...tak jako tak je tam strojek Eta Ronda nebo Myiota v ceně cca 150,- kvalitativně jsou rovnocené takže řeš spíš výsledné zpracování a tvůj pocit z hodinek. Dopručuji ale spíše Safírové sklo. Mrkni třeba na podobný vzhled od Orientu: http://www.ehodinarstvi.cz/good.php?goodId:1645|ORIENT-LTT05001D mají safírové sklo, což je nesrovnatelná výdrž. Ocelový plášť snadno přeleštíš, ale sklo trpí. Citovat
raspa Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Já mám tyto automaty GAZ-14 LIMOUZINE cca 2 roky a naprostá spokojenost. Předtím od roku 2000 nerezové Casio,taky bez potíží. Citovat
koblih69 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Já mám tyto automaty GAZ-14 LIMOUZINE cca 2 roky a naprostá spokojenost. Předtím od roku 2000 nerezové Casio,taky bez potíží. Pěkný kousek ! Já už mám z rodinky Vostok jen tuhle potrhlost Citovat
dzavel Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Po dlouhém hledání kovových digitáleh jsem si koupil plastové . Citovat
Judes Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Ja mam sony ericsson C905 :D:D Odkedy sa my vybila baterka v hodinkách CASIO (cca 15 rokov) používam mobil, momentálne N95 a môžem si vybrať buď digitálky alebo ručičkové. Máš to taky tak? Citovat
koblih69 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 To je taky nápad.... hodinky na baterku... fuj.... Citovat
Stifler Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Náhodou......co máte proti hodinkám na baterku? Citovat
Judes Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Doba pokročila, ja to nesledujem odkedy sú mobilné telefóny a ten mám stále zo sebou. Citovat
Rotorhead Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 jenom pro zajimavost pridam co nosi zena, ty barevny vysece jsou nejak pridelany k rucickam, takze se neustale meni jejich velikost jak se prekryvaji, a pokazdy hodinky vypadaji trochu jinak... sam jsem na to teda koukal Citovat
Andreww Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Jako malý jsem měl hodinky s kalkulačkou Jen ty tlačítka byly dost titěrné Před posledními jsem měl chvíli Rotax a teď tyhle Bentime Citovat
Andy22 Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 já mám festiny už asi rok a půl v šuplíku došla baterka:( Tak já už jsem na tom asi 4 roky podobně. Festiny vlastním nějakých 12 let a zhruba těch 8 let jsem je nosil všude a pořád - koupal jsem se s nimi a i spal, ale už mě nějak přestalo bavit každý dva roky vozit hodinky do Brna, kde je posílali někam do Jablonce, aby vyměnili baterku a otlakovali to. Původně stáli nějakých 6000,-Kč a teď se mi někde válejí Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 No vidíte to, už víte proč nekupovat hodinky na baterku třeba kolegovi vždycky umřou někde v zahraničí ... Tězko se to vysvětluje, ale mechanické hodinky mají nezaměnitelné kouzlo - je to spíš živý organismus s uměleckou hodnotou než jen zobrazovač času. Kvalitní mechanické strojky bezproblémů mohou složit desítky let, ale klidně i více než 100 let. Přitom stačí údržba v řádu stokorun cca 1x za 3 roky. Mimo to jsou hodinky určitou společenskou záležitostí - nedovedu si přestavit přijet na jednání s holou rukou. Samozřejmě pro někoho je to i \"odznak ukazuje že na to mám\" , ale to řeší spíš lidi, kteří k hodinkám nemají vztah a jediné co je zajímá je okázalost. Proto jsou nejrozšířenější replikou Rolex, Breitling, Omega... nicméně když někdo ví o co jde je to velký trapas. O něco méně směšné, ale taky úsměvné jsou obří legrace typu JetSet - baterková Čínská podivnost, na kterou se chytají \"Leošové Marešové\" a podobně, přitom hodnota je v jednotkách USD. Citovat
Rotorhead Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 koblih69: v cem je teda Breitling trapas ? Citovat
koblih69 Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 No asi není ta věta srozumitelná, ale bylo myšleno, že značky jako Rolex, Breitling, Omega... jsou velmi napodobované a často nošené jako repliky v domnění, že to není poznat. Poznat to je poměrně velmi snadné a ten kdo se trošku o tohle zajímá to vidí na 1. pohled a pak je to opravdu trapas. Obzvlášť když se jedná o člověka s nějakým společenským postavením. Tak jsem to myslel a asi špatně napsal. Jinak osobně konkrétně Breitling ani Rolex nemusím ani v originále, ale to už je jiná kapitola . [upravil dne 22/2/13 14:31 od koblih69] Citovat
matii Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Festina Chronograph [upravil dne 8/5/11 17:54 matii] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.