Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
koblih69

ty se líběji zase mě,jak sou velký?:)sice nosit se na ruce nedaji ,ale na stole bych je mohl mít:)

[upravil dne 7.5.2011 07:32 vendi.stejskal]

Vendi jenstli myslíš ty listečkovky tak 17,5 cm x 10,5 cm x 7 cm

např. tady jsou nějaká fota: http://www.quoka.de/sammlungen-seltenes/uhren/klappzahlenuhr-junghans-chrono-cat_39_3820_adresult_54588988_pic_43075096.html

Pro mě je to moc pěknej retro kousek... chvíli jsem sledoval Aukro až je tam někdo hodil za 250,- a byly doma :)

[upravil dne 7/5/11 07:42 koblih69]

Odesláno
Tak na svoje kulatiny si mám prý vybrat hodinky.Trochu jsem prošel net a vybral jsem tyto http://www.kouzelnynakup.cz/krasa-a-zdravi/festina-chronograf-sport-161695-7.html

Nemáte je někdo???Jedny Festiny už jsem měl než mi je někdo v práci čornul,zapoměl jsem je na umyvadle a do 20 min byly v pr..li.byl jsem s nimi spokojený.

V téhle kategorii je to upřímně řešeno prakticky jedno. Zvolíš-li zmíněné Festiny, Casio, Citizen ...tak jako tak je tam strojek Eta Ronda nebo Myiota v ceně cca 150,- kvalitativně jsou rovnocené takže řeš spíš výsledné zpracování a tvůj pocit z hodinek.

Dopručuji ale spíše Safírové sklo. Mrkni třeba na podobný vzhled od Orientu: http://www.ehodinarstvi.cz/good.php?goodId:1645|ORIENT-LTT05001D mají safírové sklo, což je nesrovnatelná výdrž. Ocelový plášť snadno přeleštíš, ale sklo trpí.

Odesláno
Já mám tyto automaty GAZ-14 LIMOUZINE cca 2 roky a naprostá spokojenost. Předtím od roku 2000 nerezové Casio,taky bez potíží.

Pěkný kousek ! Já už mám z rodinky Vostok jen tuhle potrhlost :)

post-25417-14109617066764_thumb.jpg

Odesláno
Ja mam sony ericsson C905 :D:D:D

Odkedy sa my vybila baterka v hodinkách CASIO (cca 15 rokov) používam mobil, momentálne N95 a môžem si vybrať buď digitálky alebo ručičkové. Máš to taky tak? :D

Odesláno

jenom pro zajimavost pridam co nosi zena, ty barevny vysece jsou nejak pridelany k rucickam, takze se neustale meni jejich velikost jak se prekryvaji, a pokazdy hodinky vypadaji trochu jinak... sam jsem na to teda koukal

post-2599-1410961706814_thumb.jpg

Odesláno
já mám festiny už asi rok a půl v šuplíku došla baterka:(

Tak já už jsem na tom asi 4 roky podobně. Festiny vlastním nějakých 12 let a zhruba těch 8 let jsem je nosil všude a pořád - koupal jsem se s nimi a i spal, ale už mě nějak přestalo bavit každý dva roky vozit hodinky do Brna, kde je posílali někam do Jablonce, aby vyměnili baterku a otlakovali to. Původně stáli nějakých 6000,-Kč a teď se mi někde válejí :myslim

Odesláno

No vidíte to, už víte proč nekupovat hodinky na baterku :D třeba kolegovi vždycky umřou někde v zahraničí ...

Tězko se to vysvětluje, ale mechanické hodinky mají nezaměnitelné kouzlo - je to spíš živý organismus s uměleckou hodnotou než jen zobrazovač času. Kvalitní mechanické strojky bezproblémů mohou složit desítky let, ale klidně i více než 100 let. Přitom stačí údržba v řádu stokorun cca 1x za 3 roky. Mimo to jsou hodinky určitou společenskou záležitostí - nedovedu si přestavit přijet na jednání s holou rukou. Samozřejmě pro někoho je to i \"odznak ukazuje že na to mám\" , ale to řeší spíš lidi, kteří k hodinkám nemají vztah a jediné co je zajímá je okázalost. Proto jsou nejrozšířenější replikou Rolex, Breitling, Omega... nicméně když někdo ví o co jde je to velký trapas. O něco méně směšné, ale taky úsměvné jsou obří legrace typu JetSet - baterková Čínská podivnost, na kterou se chytají \"Leošové Marešové\" a podobně, přitom hodnota je v jednotkách USD.

Odesláno

No asi není ta věta srozumitelná, ale bylo myšleno, že značky jako Rolex, Breitling, Omega... jsou velmi napodobované a často nošené jako repliky v domnění, že to není poznat. Poznat to je poměrně velmi snadné a ten kdo se trošku o tohle zajímá to vidí na 1. pohled a pak je to opravdu trapas. Obzvlášť když se jedná o člověka s nějakým společenským postavením.

Tak jsem to myslel a asi špatně napsal. Jinak osobně konkrétně Breitling ani Rolex nemusím ani v originále, ale to už je jiná kapitola :).

[upravil dne 22/2/13 14:31 od koblih69]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...