macman Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 Zdravím vespolek... už jsem 5. měsícem majitelem 607 a rád bych si pár věcí porovnal s jinými majiteli.. Jde mi o to, zda se ta moje chová normálně, nebo opravdu záhadně... 1./ sklopení zrcátka při couvání.. Za tu dobu co to auto mám se mi asi 3x při couvání sklopilo dolů zrcátko u spolujezdce a po vyřazení spátečky vrátilo do původní polohy.. Poslední 2 měsíce to neudělala ani jednou.. Je na to nějaký fígl?? Nebo to mám rozbitý??? 2./ nastavování sedadla.. Jelikož já i manželka jsme objemově jinak řešení, každý má svoje nastavení sedadla.. Vetšinou stačí si zmáčknout svoje číslo a sedadlo se přestaví.. Někdy ovšem dojede jen kousek a zastaví se.. Je pak potřeba stisknout předvolbu vácekrát.. Nekdy jsem tlačítko pro změnu musel držet, jinak se to hned zastavilo.. Je to rozbitý??? 3./ vyhřívání sedadel... To že umístnění vypínače navrhoval nějakej idiot - s tím nic nenadělám.. to, že i blbá fabie má regulaci vyhřívání - no dobře.. Ale to že když sednu do auta a nastartuju, nic se nestane.. Ale jakmile vystoupím z nastartovanýho auta a zase si sednu, tak se vždycky vyhřívání zapne.. To fakt nechápu.. A že bych při nastupování zavadil vždy o tlačítko??? Je to normální?? 4./ stěrače.. Na auto napadne sníh.. pak je trochu obleva.. pak začne mrznout.. A místo stěračů mám kouli ledu.. Když nezvednu kapotu, nedostanu se ke stěračům.. Když kapotu zvednu - dostanu se jen k jednomu.. Jakpak se dostanu k tomu druhýmu??? 5./ automatický cyklovač stěračů... chytrá věcička.. Z 90% případů funguje jak má.. Ale stačí mít namrzlý gumičky na stěračích, který nechají šmouhu a cyklovač běží jako rychlý stírání... Jde nějak v případě těch 10% případů tu automatiku deaktivovat??? 6./ turboefekt... na starejch dýzlech s turbem se zátah motoru projevoval způsobem.. nic..nic..nic..TURBOOOO... Na novejch TDI s variabilní geometrií zabírá turbo plynuleji.. Moje 2.2HDI má taky variabilní geometrii.. ale funguje stylem nic...nic..nic..2200rpm.. TURBOOOO... Je to normální??? 7./ palubní počítač... to že displej funguje jen 10 minut, než se zahřeje.. to jsem sice nepřekousnul, ale kupovat novej displej nehodlám.. Ale že se někd zblázní okamžitá spotřeba - to nechápu.. Jedu.. vyřadím.. a najednou začne spotřeba stoupat plynule až k 30l.. tam se na chvíli zastaví a stejně plynule si klesá.. přitom mám volnoběh, neutrál a sjíždím dlooouuhý kopec... Normální??? 8./ topení... Auto topí i v zimě chvilku po nastartování.. Nechápu jak to dělá, většina TDI/HDI nechce moc topit.. Ovšem.. topení má někdy dobré, někdy špatné dny.. Při delší cestě se vždy z dobrého dne stane po delší době den špatný.. Prostě někdy auto odmítá topit, nebo při delší cestě topit přestane.. Je uplně jedno, jako teplotu pak nastavím na topení... klidně na max.. stejně netopí.. vzduch je takový vlažný.. nic víc.. Na budíkách samozřejmě drží teplota motoru 90.. Je to normální??? Díky za své postřehy... macman Citovat
jofo Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 1. musis mat prepnuty ten prepinac ktorym zrkadlo nastavujes na zrkadlo ktore chces sklopyt pri spiatocke. 2. Nie je to rozbyte. Ked auto je v pohybe, alebo mas zaradenu rychlosst a stojis na brzde a spojke, tak to ide len po castiach. Ak auto stoji a nestojis na brzde tak by to malo ist normalne. 3. Skor si myslim ze ak sedis na sedadle tak ma ta vyhrievacia mriezka zly kontakt a nekuri. Ak na sedadle nesedis tak nie je prehnuta a niekde to chyti kontakt a hreje. 4. vypnes zapalovanie a hned zapnes packou stierace. Vtedy sa ty zastavia na kraji okna. Potom zapnes zapalovanie a opat zapnes stierace a zalezu. 5.Automatiku zapnes tym ze packu stieracov zatlacis dospodu. Vtedy je automatika zapnuta. Vypne sa bud vypnutim zapalovania , alebo prepnutim packy do prvej polohy na cyklovac a opatovnym vypnutim. 6. Ano. Mam to rovnako. Auto nejde a az ked nabehne turbo tak vyleti. Musis si na to zvyknut na krizovatkach. 7. Neviem. 8. To ze auto hreje hned je sposobene tym ze na zaciatku sa ohrieva voda vo vymenniku tepla ktory je pripojeny na potruby za egr ventilom. Dalej by maly byt v tomto sersame aj nieco ako zhaviace sviecky co tuto vodu ohrievaju. To ako ti to kury by som typoval na zavadu klapky co ovlada privod tepleho vzduchu. Mozno zle servo, alebo snimac na serve. Citovat
macman Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 Moc díky.. dokonce mi to nedalo.. oblíkl jsem se.. a šel to zkontrolovat do auta.. :-) ad 1/ nefunguje.. :-( zkoušel jsem levé i pravé a nic.. je možné, že to mám fakt rozbitý.. nicméně štelování funguje.. ad 2/ AHA!!! Jakmile běží motor - po kouskách, jinak najednou.. spojka, ani brzda u mne nehraje roli... vyřešeno tedy... ad 3/ nene.. sednu do auta, nastartuju.. sedačky vypnutý.. vylezu.. motor stále běží.. znovu sednu a sedačky hřejí (samozřejmě se rozsvítí kontrolka, která dříve nesvítila) prostě jakmile běží motor a sednu si - zapne se to.. sednu-li a pak nastartuju - neběží.. Jinak topná tělesa OK, pokud zapnu, vždy hřeje.. mě se prostě jen samovolně zapíná ohřev.. ¨ ad 4/ heuréka..!! to by mne nenapadlo.. funguje to.. :-) ad 5/ počkám na déšť, pak vyzkouším.. ad 8/ kdyby nešla nějaká klapka, nemělo by to být vidět na diagnostice?? Kromě čidla venkovní teploty to mám bez závad... Přesto ještě jednou díky.. Citovat
michals004 Odesláno 24. březen 2011 Odesláno 24. březen 2011 ahoj, k 1 / když couváš a zapneš si blinkr tak podle toho na jakou stranu si dal blinkr se ti sklopí zrcátko směrem k chodníku, například aby jsi nepoškrábal hliníky, prostě dáš zpátečku, blinkr doprava a pravý zrcátko by se mělo sklopit na zem. Případně by to mělo jít nastavit do jaky polohy se to sklapí. Ke stěračům si dej bacha abys to v zimě nezapl když máš prostor u nich zamrzlej jak já, povolila se ta matka ja to drží, cyklovač asi vypnout nejde. Taky mě to občas štve. K té spotřebě nevím, to Ti musí poradit fundovanější, turbo efekt máš také nějaký divný, mě to táhne už od cca 1800 otáček - 2.2 hdi. Topeni me taky na podzim zlobilo, že občas z ničeho nic přestalo foukat a někdy foukalo normalně, vyměnil jsem pylový filtr a vyčistil vstup do něj od bordelu co tam byl napadný a od té doby vše jede jak má, zkus to jako první věc, aspon se podívat jestli před tím filtrem není nějaký bordel, listí atd. Citovat
macman Odesláno 24. březen 2011 Autor Odesláno 24. březen 2011 ANO ANO ANO.. zase jsem se obléknul.. šel k autu.. a opravdu.. pokud mám na jakoukoliv stranu puštěný blinkr, zrcátko se při zpátečce přiblíží a sklopí.. :-) Asi málo používám blinkry.. :-) Ten cyklovač asi fakt nejde vypnout, jelikož jsem s tím když pršelo laboroval a nepřišel jsem na to.. Ale ještě to tedy zkusím až bude zase pršet.. Je možný, že Jofo to má jinak, má novější ročník.. Ten záběr turba by mne zajímal.. Jelikož mě pod 2200 fakt nezabírá a taky mi to přijde moc.. Takže uvítám další reakci na téma - Kdypak zabírá turbo.. Pylový filtr zkontroluju až ráno, jsem rád že v tý tmě najdu auto.. .-) Díky macman Citovat
Tomin0007 Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 To je paráda, jak člověk postupně to svý auto oběvuje.....s těma zrcátkama jsem to taky nevěděl.....mám radost jak sviňa :D Citovat
pagot Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 ten turbo efekt nevim , soudruzi si dali dosti prace aby prave 2.2hdi nemela vyraznej turboefekt a tahala co nejplynuleji me ´motor tahne uz dosti slusne od cca 1600 a plynule a to na obou autech stejne ,rozhodne nam to nefunguje nic nic - : TURBO \"manualni razeni \" u automatu nevim , ale mam jeste 3.0hdi a tam to automat moc nebrzdi Citovat
Agrafik Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 ad3. Sedačky mají čidla, podle kterých poznají, jestli na nich někdo sedí a podle toho topí. Dále se do úvahy bere i míra nabití baterie v okamžik startu. Pokud je to na hraně, tak systém šetří energii na důležitější věci. Stačí většinou ujet pár set metrů a jede to všechno jak má. Platí všeobecně. ad5. Nahoru cyklovač, dolů automat. ad6. Ten zátah by měl být plynulý myslím. ad7. Nechce třeba regenerovat FAP? Ale 30 litrů je moc. Já si všimnul, že někdy, i když brzdím motorem ukazuje spotřebu do 3l , po cca 5 min.ukazuje normálně. 2.7hdi :-) Citovat
jofo Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Este doplnim k tomu turboefektu. Mne to tha tak okolo 1600. S tymi smerovkami som to nevedel. Dnes vyskusam. Citovat
brslen Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 taky mi to taha plynule cca od 1600 ot Mozna je to jen muj pocit,ale nekdy se mi zda ze to tahne vice a nekdy se tomu moc nechce-tak nevim Citovat
jofo Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Mne to sklapanie so smerovkami nefunguje. Citovat
macman Odesláno 27. březen 2011 Autor Odesláno 27. březen 2011 Takže moc díky za rady - další problém vyřešen.. po vyndání kabinového filtru mi už nemrznou nohy.. Už mám objednaný nový.. :-) Mimochodem bych měl další dotaz: máte někdo 607mu bez ESP?? Já ano a pokud je v zimě náledí, tak auto se chová neuvěřitelně nevyzpytatelně.. Dokonce s ním manželka odmítla přes zimu jezdit.. Stačí jet klidně 30km rychlostí do mírné zatáčky a najednou auto vystřelí do hodin.. Nabo na namrzlé dálnici strašně plave.. To auto je chvíli nedotáčivý, pak zase moc přetáčivý.. Máte to taky tak?? Nebo mám zase něco špatně??? Mimochodem mezi sedadlem a volantem závada není.. Kromě tohoto auta, tak naopak mám rád jízdu po sněhu.. Ještě jeden dotaz.. trpí 607ky na zadní nápravu jako většina Peugeotů 405, 306... nebo už to je tady OK??? Citovat
brslen Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Mne to sklapanie so smerovkami nefunguje. Mi to zrcatko nesklopi dolu,ale smerem do kabiny?Nevite nekdo jestli to jde nejak nastavit? Citovat
martin.grif Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 když to máš sklopený tím blikrem při couvání,tak to nastavuješ jako normálně....a tak ti to i zůstane Citovat
P607Olda Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 macman: Zadní náprava 607 je jeden velký rébus. Kolegovi seděla dobře, na mojí byla dělána geometrie asi 6 x a pořád to nebylo ono. Vyhledej si minulá temata, psalo se to tady mockrát. Vyhřívání sedadel - při nastupování se spuštěným motorem se to stehnem zapne, i v létě. Další z blbostí na 607 - jak mám vysvětlit spolujezdci (tchýně, šéf, cizinec), proč mu to v létě hřeje? A jak mu vysvětlit (Japonec), jak to vypnout? Nastavení sedaček: Má celkem 4 možnosti. Nejjednodušší je, že se do paměti zapamatuje, kterým klíčkem bylo zamykáno, pak při odemykání se samo nastaví do poloh odpovídajících tomuto klíčku. Další dvě možnosti je možné vyvolat z pamětí 1 a 2 - tlačítko se musí držet až do konce pojezdu všech motorků (pak se ozve gong). Citovat
Charlie 607 Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 Mě 2,2HDi táhne taky slušně, kolem 2000ot/min je tedy sílá znát nejvýrazněji, to opravdu zatáhne. Když jsem vyjížděl u nás ze vrat s 1800kg vlekem do kopce a ze zvyku jsem si přeřadil na dvojku, spadli otáčky na 1000ot/min a to auto se s tím vklidu vypořádalo. Výhřev sedaček se tu už řešil a psalo se tam, že se výhřev sedaček spíná automaticky podle nastavené teploty na topení a regulaci má taky automatickou, netřeba tedy mít ještě regulaci teploty jako třeba fábie. I když asi to nefunguje zcela košer, když to u novějšího modelu udělali i s manuální regulací . Citovat
John_Ice Odesláno 27. březen 2011 Odesláno 27. březen 2011 máte někdo 607mu bez ESP?? Já ano a pokud je v zimě náledí, tak auto se chová neuvěřitelně nevyzpytatelně.. Dokonce s ním manželka odmítla přes zimu jezdit.. Stačí jet klidně 30km rychlostí do mírné zatáčky a najednou auto vystřelí do hodin.. Nabo na namrzlé dálnici strašně plave.. To auto je chvíli nedotáčivý, pak zase moc přetáčivý.. Máte to taky tak?? Nebo mám zase něco špatně??? Ale to by mě zajímalo taky proč by to tak bylo,aby náhon na předek ti to dělal...BMV či Benz fajn to pochopím,ale s tím jsem se ještě nesetkal,aby ti zadek předběhl.(když teda člověk nekraví) Citovat
Blizzard Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 ESP/ASR: na mojí 607mi esp asr nefunguje už od podzimka a nevšim jsem si že by se to nějak dostávalo ve sněžných měsících do smyku. Citovat
Agrafik Odesláno 28. březen 2011 Odesláno 28. březen 2011 I když tam to EPS je, tak stejně nezesahuje pořád, a pokud zasáhne tak signalizuje. To by asi pípalo pořád. Na náledí to bude asi jedno. Spíše jiné gumy a jezdit pomaleji. Nebo třeba některé kolo trvale přibržďuje. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.