bosslibor Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 Tyjo nahrada stoji za prd to uz mam vyzkoušené, možná špatně hledam na netu zkoušel sem aj fr. Stranky a nikde nic , polak toho dělá mraky ale zrovna 407 nic ale jak říkáš napsat jim mozu zkusit za optani nic . Jen sem chtěl vědět jestli to nahodou uz někdo řešil. Citovat
PítrR Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 A co zkusit světla přeleštit a přelakovat? Je na to taková sada. Cena kolem 500Kč. Četl sem na to chválu. Někde tady je o tom vlákno. Citovat
Roman Bazi Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 Já měl světla plná prasklinek. Na STK mi řekli, že příště neprojdu. S kamarádem jsem je lehce přebrousil a on je přejel aladinovou lampou a světla jsou už rok jako nová a výborně svítí. Ale pozor, všichni Ti budou tvrdit, že to nefunguje a že to nevydrží. Citovat
bosslibor Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 Leštění a přebroušení sem řešil loni a bylo me řečeno ze lip to už nepude a to ten borec je celkem v poho co to dělal a živí sa tym . Tak uvidim zkusim to rozlepit ty 200 stovky za světlo obětuji but to pude nebo ne Citovat
Vena garážmistr Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 Jasně nová světla stojí 40 druhoška kolik ? Obě do 10 nebo 15 jasně je to dost peněz ale když dáš druhošku tak dvě STK to udělá a promiň ale řešit u 20 letého auta budoucnost přesahující dvě STK mi přijde trochu odvážné tím spíš když většina znalých ví jak 407 trpí na přední nápravu a že zgenerálkovat jakože opravdu vyměnit všechny čepy je díky kombinaci materiálového složení té PN velmi problematické a i dost nákladné. Takže řešit jestli vydrží světla když je dost vysoké nebezpečí že třeba za 4 roky při druhé STK od teď bude auto nezpůsobilé a náprava toho stavu bude 2x možná 3x cena toho auta v tom momentě je zbytečné. Ano 407 je designově velmi zajímavé auto spousta lidí který ji jezdí si neumí představit že jednou to auto mít nebudou mě osobně se s tím taky jezdí vcelku dobře ale bohužel musím konstatovat že 407 který jsou ve stavu kdy si zaslouží nadstandartní péči a zacházení je jako šafránu, přeci jen musíme počítat že už i ty poslední kousky toho mají hodně za sebou. Bohužel na tohle si musíme zvyknout u všech modelů xx7 pavelu96 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 20. srpen 2024 Odesláno 20. srpen 2024 @Vena garážmistr nepřehlédls, že jde o xenon ? Kelly nabízí akorát MM s dodáním za 2 týdny a za krásných 26k za jedno jinde jsem sice ty MM našel za 16 a ještě Klokkerholm za 11, ale u obojího je dovětek, že nejsou ani u dodavatele. @bosslibor takže asi ti zbývá procházet inzeráty a hledat takové, které jsou buď lepší než, to co máš teď nebo takové, které se ještě dají zrenovovat.... Citovat
Vena garážmistr Odesláno 21. srpen 2024 Odesláno 21. srpen 2024 Sorry to jsem přehlídnul. Nicméně to nic nemění na smyslu toho příspěvku týkajícího se rozdílu kvality mezi originálem a druhoškou. Citovat
bosslibor Odesláno 22. srpen 2024 Odesláno 22. srpen 2024 (upraveno) @PaKr jj jak píšeš xenon v náhradě neni uvidim zkusim sundat jedno plexi z polamanych origo a pokud to nepude tak sem vyhodil 200 kc to sa da . když tak zkusim pohledat v lepším stavu . Tim bych to asi považoval z moji strany za uzavřené. Pokud to klapne dám vědět. @Vena garážmistr no jako podvozek mam v perfektnim stavu tichý pevny , auto je hezke udržované nerezle a funguje , jinak bych to vůbec neřešil do nejakeho vraku a 2.2 v benzinu uz moc neni tak si ji podržim . Ne každý ma vrak co nestojí za záchranu Upraveno 22. srpen 2024 uživatelem pavelu96 nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
PaKr Odesláno 23. srpen 2024 Odesláno 23. srpen 2024 @bosslibor jako že jsi koupil jiné světla za dvě stovky? Tak to je zadarmo ještě můžeš sehnat "na pokusy" obyčejné halogeny. Akorát skla na xenonech bývají lakované i zevnitř, takže pokud bys použil sklo z halogenu, tak bys to musel dolakovat. Mě se dneska podařilo sehnat lak na světla, ale ještě jsem s tím nikdy nedělal, tak pak můžu podat hlášení Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. srpen 2024 Odesláno 23. srpen 2024 Ten lak slouží jako ochrana po broušení a leštění zašlých světel. Buď tohle, karnaubský vosk, nebo fólie Citovat
PaKr Odesláno 24. srpen 2024 Odesláno 24. srpen 2024 @VojtouNerCZ já právě přemýšlím, jak se zbavit starého vosku. Po třech letech mám světla žluté jak staré francouzské mlhovky na třídvířku jsem to začal rovnou znovu brousit a to nebyl asi nejlepší nápad... Každopádně pak to chci vzít tím lakem. To, že jsou xenony lakované zevnitř jsem dověděl, když jsem dělal ve výrobě světel a když se jeli xenony, tak se brali jiné skla. Tak jsem se zeptal proč Citovat
bosslibor Odesláno 29. srpen 2024 Odesláno 29. srpen 2024 @PaKr jj no jo mam sehnane halogeny skla krásná samozřejmě ulámané držáky , proto ta cena , tak tos me moc nepotěšil ze to je lakovane aj zevnitř Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.