Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pojišťovny jsou na dně. Ceny povinného ručení porostou

Recommended Posts

Odesláno

Nevim nevim. V článku se píše, že Slavia už zdražila. Minulý rok jsem u nich měl smlouvu a jak sem se teď letmo díval do konfigurátoru, tak se na ceně absolutně nic nezměnilo.

[upravil dne 18.3.11 08:14 kujon106]

Odesláno

Ty joo.

Za chvili bude na dne kazdy....

Ja uz zacinam taky byt na dne:aut

A pry bude hur:grr

Ale povinny se platit musi takze oni vedi co delaji.A na druhou stranu se nemuzeme stezovat kdyz vidim jake bouracky se nechavaji spravovat a jake ceny tam za opravy jsou...

A opet jsme u toho znameho........je to o lidech.

Odesláno

teď dojednávám pojištění u Directu.cz, pov+havarijní+odcizení+vandalismus+živel. pohromy+čelní sklo na 10000kč, u havarijního spoluúčast 5procent min 5000kč za 6300kč/rok.

výše bonusu na pov. 50procent, převedeno i na havarijní, jinak 37 let jezdím bez hav. pojištění.

[upravil dne 18/3/11 12:13 Honza54]

[upravil dne 18/3/11 12:16 Honza54]

Odesláno

Tak to teda nevim opravdu co mam cekat jelikoz mam v tuhle chvili bonus u Kooperativy pouze 12+ a platim 1500/ctvrtletne na benzina 1,4 (pouze ruceni) .. jestli zdrazi prejdu nekam jinam, prijde mi to uz takhle dost (a to mi pred casem slevili na tech 1500 z 1700 ..)

Odesláno

Podle myho na dne nejsou nepochopim jak pro ne muze bejt ruceni ztratovy .... zajimalo by me kolik % ridicu miva behem roku nejake nehody ale ja treba jezdim s autem 23 mesicu bez jedine hlasene nehody tzn. jen napriklad ja jsem Kooperative zaplatil do tehle chvile +-14.000 \"za nic\" .. a tem notorickym bouracum chteli prece drasticky zvysit ruceni (nebo aspon miru spoluucasti) tak proc to neudelaji a nas \"normalni\" nenechaji na pokoji ??? :grr

Odesláno

ono je jednodušší a lepší pro pojisťovnu, když to hodí plošně na všechny. Je to povinně smluvní pojištění, takže jim plyne dost prostředků. Pokud se nepletu, tak tu máme i snižování bonusů při nehodě, dokonce některé pojistovny by měly mít malusy.

Problém je ten, že když starý auto sejme drahý bávo, tak ta škoda je vysoká ... někdo to musí zaplatit. Taky jsou problémem pojistné podvody = prasklo mi okno, na koho to napíšu? Nebo přivezl jsem bouračku ze zahraničí a hodím pojistnou událost na českou pojistovnu.

Já neříkám, že se mi líbí zvyšování povinného, ale co se s tím dá dělat, když je to povinné. Pro mě je důležité, abych měl pojištění bez spoluúčasti, ale to je věcí názoru.

Odesláno

Poistovne su na dne. Stale placu ze ake je povinne stratove. Ja neviem ktory podnikatelsky subjekt by prevadzkoval nieco co je stratove. Smradi manazersky na vrchnych postoch su nenazrany. To je problem.

Odesláno
Poistovne su na dne. Stale placu ze ake je povinne stratove. Ja neviem ktory podnikatelsky subjekt by prevadzkoval nieco co je stratove. Smradi manazersky na vrchnych postoch su nenazrany. To je problem.

Naprosta pravda ale tak jako u vsech podobnych subjektu nez aby si zametli pred vlastnim prahem a zkusili zjistit kde by mohli sami usetrit radeji plosne zvysi ruceni a vyzdimou penize z beznych lidi.

Odesláno

Nějaká korekce přijít musí, v rámci konkurenčního boje šli leckdy až na nesmysly, ale aspoň že tak, aspoň že v něčem to konkurenční prostředí zafungovalo. Na rozdíl třeba od mobilních operátorů, že...

Odesláno

To máš asi oddie pravdu nicméně já osobně jsem nějaké nesmysly moc nezaznamenal třeba Kooperativa se pořád drží dost nahoře s cenami to ostatní (Axa, Triglav ..) šli nesmyslně dolů by právě od takových gigantů jako Koop. nebo ČP přetáhli klienty .. Takže tyto menší subjekty ať si pro mě za mě teď sypou popel na hlavu a srovnávají ceny s konkurencí (tedy směrem nahoru) ale pokud se s tím \"sveze\" např. i moje Koop. a zvedne plošně cenu budu tedy vážně přemýšlet o přechodu někam jinam ..

Odesláno

já bych jen dodal, že ceny ve srovnávacích tabulkách nejsou pevně dány a vždy je to o individuální přístupu a slevách, kde je ten prostor dosti velký...:papa:P

Odesláno

406 2,2 16V sedan = 4500 i s okny

406 3,0 V6 coupe = 5500 i s okny

vse pores nejaky brokery u Slavie

Odesláno

jofo plne s tebou súhlasím.

Neberte to ak reklamu ale radu pre tých čo chcú ušetriť na PZP, tí čo ste zo Slovenska vyrátajte si cenu poistného tu http://www.genertel.sk/ .

Mne sa to oplatilo namiesto doterajších cca 190€ mi vyšlo 110,35€ za to sa už oplatí prejsť do inej poisťovne. :papa

[upravil dne 18/3/11 12:26 Judes]

Odesláno

no ja bych ted de facto od dubna ci kvetna dal mel spadat uz do toho bonusu 24+ tak jsem zvedav zda mi to nejak upravi to ruceni (smerem dolu opacne at to ani nezkouseji) a nebo jestli se jim budu muset sam ozvat a pripomenout ...

Odesláno

Je to zhruba rok co se dělalo porovnání kolik se vybere na povinným a kolik se zaplatí na škodách za rok. ČR vs DE. V ČR se vybralo 26mld. a 13mld. vyplatilo t.j 50% zůstalo pojišťovnám. V DE byl rozdíl cca 10% a fungujou. V DE v přepočtu platí povinný o 1/3 nižší. Tak nevím kdo je na dně. :grr:bacha:bacha:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...