Stifler Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 ozzy56: Aha, tak já na mých pružinách nic nemám, alespoň jsem si ničeho nevšiml, že by tam byly nějaké takovéhle barevné body. Citovat
Stifler Odesláno 23. březen 2011 Autor Odesláno 23. březen 2011 Tak jsem zde našel jedno vlákno, kde jsou přesně posány barvy na pružinách dle fotky ozzyho: Citovat
mmmb Odesláno 25. březen 2011 Odesláno 25. březen 2011 Stifler - tak to s tebou soucítím, ještě že jsi dělal obě kola. Mě to tenkrát vyšlo taky na cca 4000,- Ale doma bych si to už sám nedělal, pakárna na 3 víkendy a stejně jsem si nechal tlumič s pérem sestavit v servisu. Ručně račnou to jde blbě a ještě stahováky jsem potřeboval dvoje na střídaní. Na cestě bych to už nedělal. Pružiny jsem taky hledal ale náhrada za originál jsem nenašel, a tak jsem tam dal jiné, ale na nafťáka. [upravil dne 25.3.2011 10:33 mmmb] Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 Zdravím všechny prasklopružináře :-D. Už asi dva měsice mi lupalo v pružině ale pořád ne a ne sehnat penize na uložení.... Nakonec jsem koupil uloženi sasic a ložisko skf za 1200 komplet a dnes jsem se pustil do výměny. Řeknu vám, že to jde i bez vyndání tlumiče, ale je to dupačka jak hrom. Nakonec se všepovedlo za 3 hodiny vyměnit a poskládat. Zjistil jsem že uloženi bylo dobre a ložisko se uplně vysypalo. Jsem rád že mi pružina nepraskla a vydržela až do výměny.. Lvům ZDAR.. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 jak jsi postupoval, když tlumič nešel ven? Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 1. auto klasicky na kolech na zemi nasadil jsem svorníky na pružiny a utáhl. 2. Povolil jsem uložení a píst tlumiče. 3. Zvedl jsem auto až bylo kolo ve vzduchu a sundal jsem kolo. 4. Vypáčil jsem přilepené uložení z podběhu. 5. Přišlápl jsem si na třmen abych trochu sjel níž s tlumičem. 6. Jsem nějak vším lomcoval abych uložení vyndal kolem pružiny dolů. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 jojo , taky bych tak nějak postupoval, ale dělám to postaru--tlumič ven:papa Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 10. duben 2011 Odesláno 10. duben 2011 Složení bylo horší... 1. Nějak jsem tam narval nové uložení a našteloval jsem pružinu do správného místa... 2. jsem potřeboval dostat píst do správné díry :-D tak jsem za pomocí podložky ktedá byla na pístu a správného naklonění zvedl píst co šlo a dostal ho do té kovove misky kde je díra na píst. 3. do té díry to dostat byl porod, nasadil jsem kolo abych mohl ovládat naklon tlumiče a za pomoci manželky ktere musim poděkovat jako vždy za asistenci. Auto jsme začli dávat k zemi a já jsem pri tom šteloval píst do díry což se povedlo a bylo vyhráno..... Samozřejme to nedovedu popsat přesně protože každy si na to příjde sám a všude to bude jinak navíc se zde nebudu vyjadřovat které slovní zásoby jsem při práci používal. Citovat
hugo.v.r. Odesláno 11. duben 2011 Odesláno 11. duben 2011 Protože mi pakoňové v servisu špatně uložili brko (nesedí přesně v dolní misce a při plným propérování škrtá druhej závit o misku), budu to muset počesat. Do reklalace s tím nepůjdu, mam strach co by jim zas \"věkem samo\" upadlo. Co myslíte, když to stáhnu aby pružinou šlo hnout na misce, nerozhodí se to nahoře u ložiska ? Tuším že budu muset dosáhnout stavu, kdy pružina ještě trochu táhne, aby seděla na ložisku dostatečně pevně a nevaklalo to tam samo. Nebo radši shodit znovu celej pherson ? To by mně docela sejřilo, protože je to ten levej kde nejde rameno úplně sklopit kvůli hřídeli. JJEENNDDAA : jak ti šel levej tlumič vyndat tím tvým způsobem ? Hůř než pravej nebo stejný ? [upravil dne 11/4/11 14:38 hugo.v.r.] Citovat
Kotis Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 Zdarec v čera v servise mi sdělili že mam zadřena horní ložiska tlumiču na mé 406HDI 80,prej stoji to jedno ložisko 1500kč ale jak sem četl na foru tak aspon bude kvalitni :myslimdo levnejch rači nejdu Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 V AutoKelly Ložisko horního uložení SKF (2ks) je koncová cena 1332,- sleva pro P.C. bude min 20% spíš 25% chápu, že to v servisu asi nepomůže, ale pokud je SKF za 1330,- v koncovce tak ať neserou a dají ti to za stejnou cenu. Jinak při nákupu jednoho ks je to 694,- ceny jsou s DPH... [upravil dne 12/4/11 19:10 koblih69] Citovat
JJEENNDDAA Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 tlumič jsem nevyndával a dělal jsem jen levou stranu... Citovat
hugo.v.r. Odesláno 12. duben 2011 Odesláno 12. duben 2011 JJEENNDDAA : inu právě vo levou stranu mi jde. Mně nešlo spustit rameno tolik dolů, aby tlumič šel vyndat z horního domečku - hnací hřídel dolehnul na rameno a níž už to bez vyndání hřídele nešlo. Proto jsem zbaběle šel do servisu, pravou stranu jsem si dělal sám, tam to šlo dolů dostatečně. Ale asi kdybych stáhnul pružinu před zvednutím auta jako ty, bylo by to vyřešený. Holt jsem zvolil blbej postup. Teď mi to teprv docvaklo. Citovat
kotas46 Odesláno 13. duben 2011 Odesláno 13. duben 2011 sem na tom stejně......praskla mi levá přední pružina:( naštěstí při rozjezdu.. haluz jak svina..mechanik mi tam už montuje nové..no skoro nové jsou ze 406 cupé 2.0 který byl nabouraný při 500 km na odpis ...hodí mi k tomu i dva tlumiče plyno olejové a horní uložení zcela nové tak jsem to docela vychytal. ale mužu se mlátit do hlavy sám,dělalo to rány vždy při rozjezdu nebo při vytočení kol na max a pak rozjezd....vzdycky v tom tak nepříjemně křuplo....tak komu to dělá tak k...a BACHA na to... stát se to ve velké rychlosti na dálnici tak Citovat
Michal.B Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 Tak jsem včera preventivně vyměnil pružiny i s uloženim tak snad už se nebudu muset ničeho bat ,při vyměně mi nešli povolit stabilizatory tak jsem je byl nucen uřezat a dat nove tak asi budu muset udělat geometrii co ? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 ne, nemusíš, výměna tyček stabilizátoru na geometrii (sbíhavost) nemá vliv [upravil dne 16/4/11 08:55 ozzy56] Citovat
Bjukemen Odesláno 16. duben 2011 Odesláno 16. duben 2011 ..ja som dal nove ležiska ako som spomínal nedavno chvilku bol klud a zase mi pri otačani volantom do jednej strany hnusne chrupne tak ja neviem noo Citovat
Kroky01 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 To křoupání mi to dělá taky, ale pozoruju to jenom při plným rejdu, když třeba zajíždím do garáže. Celkově jste mě všichni vyděsili a tak jsem v panice začal nakupovat díly:-) Včera jsem přezouval kola na letní a schválně jsem se díval na stav předních pružin. (Vizuálně). Když jsem hadrem otřel prach, tak na pružině je vidět nezkorodovaná černá barva a dvě barevné značky (šedá a oranžová). Když se podívám na zadní pružiny, tak ty jsou povrchově zkorodované. Když bylo kolo sundané, zkoušel jsem otáčet pružinou a ta se v uložení hýbe (otázka je jak to maká, když je pružina zatížená). Nicméně, když porovnám přední a zadní pružinu, tak přední vypadá jako nová a zadní odpovídá stáří 15 let (r.v.1996). Tak teď mám dilema, zda je předchozí majitel už nebyl nucen měnit. Nakoupil jsem tlumiče Kayaba Excel-G (po pročtení fóra s ním lidi nemají problém - Rejnoch na Aukru) - 1390 Kč/ks Pružiny Kayaba - o těch se tady nikdo nikdy nezmínil (nebo jsem to nenašel), takže loterie, abych z toho neměl SUV nebo ferarri:-) - 800Kč/ks Ložiska uložení pružiny - SKF - výhodná koupě, funglovka za 600 Kč obě + horní uložení v zánovním, ale bezvadným stavu. (guma neporušená a pěkně měkká a kovové části nepoznali korozi) Přední kotouče a destičky originál Peugeot už mám v garáži asi dva roky - rušila se někde provozovna Peugeot a rozprodávali naskladněné díly - cena 3500 Kč komplet sada na předek. No a když už jsem nevěděl coby, tak jsem si pořídil ložiska předních kol (když už se to bude dělat řekl jsem si) - FAG - Cena za pár 1300 Kč. Včera ale jak bylo to kole dole, koukám a říkám si, že to nebude žádná sranda vyměnit a vydolovat ten tlumič, tak snad se z toho můj dvorní opravář nepo... Proč to píšu, dotaz: 1. Jak vypadali Vaše staré tlumiče (vizuálně) - třeba je mám opravdu již měněné. Nějaké tipy a triky na výměnu tlumiče? Je lepší to udělat hned napoprvé než hledat a vymejšlet správný postup:-) 2. Pružiny Kayaba, nějaké zkušenosti? Citovat
MadVlkodlak Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Taky .. taky ... se přidávám, sice tomu už je tak 3 měsíce, ale rupla mi levá přední Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.