Přejít na obsah

Kroky01

Uživatel
  • Počet příspěvků

    203
  • Registrace

O uživateli Kroky01

  • Datum narození 7.7.1980

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2010

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Město
    Trhové Sviny
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • ICQ
    94322416

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Kroky01's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

4

Popularita

  1. Super, díky . Nerad bych točil na špatnou stranu a něco rozbil. Stahovák respektive stlačovák jsem objednal za podobný peníze v torriacars. Takže v týdnu ho vyzkouším.
  2. Poradí někdo na jakou stranu se zatlačují zadní písty na p5008: po směru nebo proti směru hodinových ručiček a povedlo se to někomu bez stlačováku? Díky
  3. Zdravím, šlo by zjistit výbavu dle VIN? VF30ERHE89S182446 Jde mi o typ navigace. Díky
  4. Mohl bych poprosit ještě o jednu výbavu? VIN: VF36E4HTH21594692 Díky
  5. Jasně rozumím, každopádně vědět, čím by to mělo být vybaveno taky není k zahození - alespoň se to může namístě prověřit, zda to sedí. Řádné členství jsem si právě zakoupil:-)
  6. Zdravím, rád bych si pořídil 407SW namísto dosluhující 406 a našel jsem inzerát, co by mě zajímal. Rád bych ale věděl, co je auto zač a zda sedí ta trocha informací o něm zmíněná. VIN je VF36ERHRH21723300 . Byl bych rád za jakoukoli informaci k tomuto VIN číslu. Díky za případné informace. Kroky01
  7. Tak tady mám rozuzlení mého problému. Včera po práci, kdy jsem se chystal na hledání příčin proč nefunguje ventilátor se po otočení klíčku normálně roztočil. Fungovala bezchybně i regulace. První závěr: 1. motor funguje 2. regulace funguje a tranzistory jsou v pořádku Představa že by to chvíli šlo a chvíli ne mě ale štvala a ten čas jsem na to měl tak jsem se pustil do demontáže ventilátoru s tím, že třeba na něco přijdu. Závěr: 1. Žádný kontakt není opálený 2. V mém autě není motor ke krytu připevněn šroubem jako v návodu pro Xantii - jsou tam tři gumové silentbloky mezi motorem a krytem které současně drží motor zasunutý do krytu - po chvíli hledání šroubu jsem na to přišel 3. po otočení ventilátoru na ponku vypadalo několik malých měděných dílků 4. Uložení hřídele motoru v pořádku 5. vinutí v pořádku 6. uhlíky - ještě tak 5 mm síla (v pořádku) 7. komutátor - vyjetá drážka od uhlíků hluboká asi 1 mm - asi normální 8. Na řídící elektronice žádný studeňák Takže všechno vyčištěno, hřídel promazaná, ale co ty malé kousky? Pak jsem se otvorem pro uhlík podíval dovnitř a přišel na to, že jak je vyjetá drážka v komutátoru, tak na jedné straně zbývá neopotřebovaná měď šířky asi 0,5 mm. Pak jsem si všimnul, že na některém segmentu komutátoru je a na některém je tento kousek ulomený - Bingo, to jsou ty kousky co na mě vypadli. Zřejmě se jeden odlomil a kousnul se mezi vedlejším a uhlíkem. Odlámal jsem tedy i ty zbývající - šlo to celkem snadno. Všechno zase pečlivě zkontroloval, poskládal dohromady a ventilátor maká jako zamlada. Domnívám se, že tedy můj výpadek byl způsobený zaseknutým kouskem komutátoru který bránil v pohybu ventilátoru. Asi jak auto naskočilo a zavibrovalo, tak zase vypadl a ventilátor se roztočil. Tento problém tady nikdo nepopisoval, ale já nic jiného nenašel a přijde mi to jako rozumné vysvětlení. Závěr k větrákům co jsem nasbíral 3 možné příčiny: 1. Pokud valí naplno, pak odešla regulace a seplo relé maximální výkonu - řešením je výměna tranzistorů dle návodu přidaného servismanem - díky 2. Nejede vůbec - ze spínací skříňka nejde šťáva k ventilátoru - řešeno na první stránce tohoto linku 3. Nejede vůbec ale šťáva a regulace je v pořádku - můj případ, něco blokuje rotor - v mém případě kousky komutátoru Peugeotu zdar:-)
  8. Je to přesně jak to říkáš, eliminovat možné příčiny. JJ venku asi začíná jaro či-co, alespoň počasí mi přeje:-)
  9. Údajně by to mělo být jedno. Někdo tady psal, že použil MJ15004 a že to je funkční. Pokud je to tranzistorama a brzo to odejde znovu, půjdu do těch cos kupoval ty. Přesně, třeba to jsou jen uhlíky. Tím by ale nastal další problém kde sehnat uhlíky:-)
  10. JJ Kontakt znám. Tam se chystám pro tranzistory MJ15004G pokud se bude ventilátor napřímo točit. Pokud nebude, bude být příčina jinde zřejmě v motorku. I v tom návodu ze xantie se píše o relé na maximální výkon, které jede v případě poruchy tranzistorů. Respektive když jede relé, regulátor je mimo provoz ale mě se netočí:-)
  11. Perfektní popis, jen jak jsem se ptal aby to bylo tranzistory. Proud ze spínací skříňky mi jde do svorkovnice na ventilátoru po otočení klíčku, ale ten se netočí. Všichni uvádějí, že když měli vadný tranzistor, tak jim ventilátor jel na max. mě nejede vůbec. Dneska ještě vyzkouším připojit natvrdo. Každopádně díky.
  12. Hm Hm, téměř všude se dočítám, že když jsou špatné tranzistory, ventilátor jede na max. Stalo se někomu, že když se pokazil tranzistor, tak mu ventilátor nešel vůbec?
  13. Tak se mi taky přestal z ničeho nic točit ventilátor topení. Auto je rok 1996 digi klima. Normálně jsem dojel s ventilátorem zastavil a po dvou hodinách už se neroztočil a netočí se doteď. Přečetl jsem si tento příspěvek - mimochodem super popis - a jediné co jsem v tomhle počasí zvládnul je, že jsem našel ty dva silný kablíky co jdou za pojistkou abych prověřil, zda taky nemám problém ve spínačce, ale bohužel, já tam proud mám. Takže te'd odznova:-( Potřeboval bych radu, když nemám moc prostoru na laborování dokud nebude počasí: Do ventilátoru mám přivedenej konektor se čtyřma pinama - mezi nima ty dva silový (na schématu nahoře jde o konektor k součástce 155). Pak mám dále samostatně připojený červený a černý kabel. Tyto dva kabely jdou společně pod obal ventilátoru. Zřejmě tyhle dva dráty když na ně přivedu proud roztočí ventilátor naplno souhlas? Jde mi o to, zjistit, kde je problém. Takže otázka je, bude se točit (pokud je v pořádku) když vyřadím regulátor otáček (155)? Pak někdo psal, že regulátor na starém modelu je umístěn přímo na ventilátoru souhlas? Taky někdo psal, že ceny ventilátoru jsou kolem 4000, ale našel jsem nějaký i do dvou tisíc i s regulátorem. Jde případně vyměnit nebo koupit jenom regulátor?
×
×
  • Vytvořit...