Stifler Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Přidávám se do klubu k MJsyticovi ( ), exBURNovi ( ) mmmb ( ) a možná i dalším. Dneska mi při parkování cestou do práce praskla pravá přední pružina. Paradoxem je, že mi už v půlce ledna říkal kamarád v servisu, že to vypadá, že mi brzo praskne, ale u jiného kamaráda na technický jsme koukali na auto na rampě a nic nenasvědčovalo tomu, že se to stane, tak jsem jezdil v klidu dál, ale bohužel, dneska to přišlo. Takže po různých investicích do auta mě čeká další. Mám velkou radost, ale nedá se nic dělat, autu už bude za chvilku 11 let, tak holt vyžaduje nějaké ty investice. Ještě ani nevím, co mi ta pružina urazila, ale sedla si hodně dolu, tak doufám, že to neodnesla nějaká hadička od serva nebo od brzdové kapaliny, to by mě snad mohli rovnou odnášet do márnice. Až zítra zjistím, jaké škody mi to napáchalo, tak sem zase napíšu. Citovat
godzila.01 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 U 406 bohužel klasika, neznám osobně moc lidí komu by to alespon jednou neruplo.... :-/ Citovat
Miku Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Bohužel i já jsem od února v \"klubu\" prasklých pružin. Praskla za jízdy - výsledek : pružina,ložisko,stabilizačka a manžeta v p...li. V prosinci na technické provedena vizuální i hmatová kontrola a byla OK. Citovat
Stifler Odesláno 22. únor 2011 Autor Odesláno 22. únor 2011 No, ložiska horního uložení jsem si koupil už v lednu, protože mi to doporučoval vyměnit ten kamarád, co mi řikal, že to praskne. Neudělal jsem to a teď nevim, jestli toho mam litovat, nebo by se to stalo tak i tak. Miku: Vítej v klubu nešťastníků. Citovat
godzila.01 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Mě teda za 6 let, co mám 406 tak nic:aut A tetko jsi to zakřiknul, do půl roka to rupne kámo ... Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Stife vidíš , kdybys měl myšlení tunera jako jsem byl já tak tam už dávno máš komplet podvozek od weitecu a měls ušetříno a skrášlíno Citovat
Stifler Odesláno 22. únor 2011 Autor Odesláno 22. únor 2011 PeTr: To by na nějakej tuning musely bejt prachy - zaprvé. Zadruhé tam, co teď bydlím, je dost blbej příjezd k baráku a se sníženym autem bych tam asi nedojel. Stačila mi jen prdlá levá zadní stabilizační tyčka a už jsem si tam dost škrtal, takže by Weitec pro mě bohužel nepřipadal v úvahu. Ale až budu bydlet jinde a budu mít peníze, tak se určitě najde nějaká pěkná 306ka pro mě na úpravy a leštění na srazy. Citovat
Šalda Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Godzi, kdyžtak mě už nachystej díly:D:aut Citovat
Miku Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Když se daří,tak se daří. Já jsem si pravou stranu opravil sám (na zahradě venku) a levou si nechal vyměnit v servisu. Při odjezdu ze servisu po přijetí domu jsem při parkování chytl za výfuk a vyrval ho z katu ( takže znova ležení na trávě v tomto počasí ) dnes mi odešlo servočerpadlo na kombajnu Citovat
Benžík Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Praskaji i snizeny pera, nebo jenom original? Citovat
Guest Džůny Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Docela mě děsíte, pánové, poslední dobou tady o tom čtu furt. Tuší někdo, co by stála preventivní jarní výměna? Byl jsem na prohlídce v autorizovaném a podle nich jsou vizuálně OK, ale jeden nikdy neví, jak to tady čtu. Uložení je skoro nové, zbytek nevím... Citovat
Benžík Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 jen origose Diky, uz mi ani nevadi, ze to mam snizeny a skoro nikam nezajedu. Citovat
exBURN Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 tak já už mám vymněněno. Pružina vzala sebou brzdovou hadíčku a manžetu, takže se všechno vyměnilo, pružiny obě nové a 3500 v pr... Ale teď je auto tak o 3cm výš než bylo a jede jak na peřince,takže mi to vubec nevadi :-) Nechal jsem udělat i čepy a stab. tyčku na zadní nápravě a na 14 ti leté auto je podvozek parádní. Ještě musím na geometrii akorát.... Citovat
ChodeC Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 No, ložiska horního uložení jsem si koupil už v lednu, protože mi to doporučoval vyměnit ten kamarád, co mi řikal, že to praskne. Neudělal jsem to a teď nevim, jestli toho mam litovat, nebo by se to stalo tak i tak. Nelituj, ložisko jsem nechal měnit v listopadu a v únoru mi pružina praskla. 2all: musí se nechat po výměně tlumičů/pružin dělat geometrie? Nebo kdy se má nechat udělat ? Citovat
hugo.v.r. Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 Mě teda za 6 let, co mám 406 tak nic:aut Máš holt moc novou Jinak navrhuju zařadit k doporučeným úkonům při koupi ojetý 406 nejen výměnu rozvodů, ale i pružin vepředu Citovat
Stifler Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 Miku: můžeš mi jen sdělit, kolik tě stál komplet servis v souvislosti s výměnou pružin? Já to budu řešit zítra, tak jsem jen zvědavej, jak máme u nás draho nebo levno. Citovat
Medvěd Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 Pánové, NEDĚSTE MĚ, JÓÓÓÓ !!!!!!!!!!!!! :bojim Momentálně fakt není vhodná situace, aby mě pružina řekla a nějak se tu s podobnýma závadama roztrhl pytel - po loňské příhodě s motorem, která ve finále stála čtvrt stotisíce Kč by se mi (a hlavně finance spravující manželce) něco podobného vůbec nelíbilo. [upravil dne 23/2/2011 14:45 Medvěd] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.