h4wk3y Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Ahoj, jelikoz mam chip, tak si myslim, ze mi auto zere spojku trosku vice, nez je zdravo... Ceka me vymena spojky, tak se chci zeptat, da se sehnat nejaka \"pevnejsi/silnejsi\" spojka nebo jen original? Pokud se da neco lepsiho sehnat, tak kde a cca za kolik? Diky Citovat
godzila.01 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 No o \" silnější \" spojce jsem zatím neslyšel, ale asi by se to dobře prodávalo .... :papa Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Výkon motoru jsi zvýšil o cca 25 %. Zmenšil jsi rezervy motoru, spojky, podvozku, brzd. Pokud chceš tyto rezervy opět navýšit budeš muset vyměnit půlku auta .Nebo se na to vykašlat a počkat co se posere. Myslím že o spojku se bát nemusíš, spíš zálež jak auto provozuješ - město/dálky Citovat
.mycTD Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 jen bych podotknul, ze \'cca 100kW\' neni pro spojku rozhodujicich, bo spojka prenasi kroutak. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 co spojka pro sportovní účely?,(upravené motory), keramické obložení...,moc o tom nevím Citovat
Medvěd Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 A co třeba odstranit chip? Kdybych měl kvůli dobastlený kravině vyhazovat další prachy za to, abych s autem mohl normálně jezdit, věř mi, že by mi v autě dlouho nepobyla. Citovat
.mycTD Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 ozzy: nechci h4wk3ye nijak podcenovat, ale ze zkusenosti byva vetsinou spatne tesneni mezi volantem a sedackou a v tom pripade je jakakoliv \'ostrejsi\' spojka akorat cestou do pekel. btw1: co presne znamena \'zere spojku trosku vice, nez je zdravo\' btw2: existuji nejake objektivni hodnoty Mk po chipu? Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 abych pravdu řekl, můj názor je velice blízký Medvědovu názoru;) Citovat
P607Olda Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Taky souhlasím s Medvědem. Ještě doplním v tom smyslu - když bych chtěl s autem jezdit \"ostře\", tak bych si vybral např. 406 3V6, kde se velký výkon a krouťák předpokládá a díly jsou na to dimenzovány. Chip právě rozhasí tu \"rovnováhu\", jak je auto vybaveno (brzdy, poloosy, spojka, převodovka). Citovat
h4wk3y Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 slusna diskuze.... Tak od zacatku... spojka byla uz nacata a parkrat proklouzla, kdyz jsme auto kupoval - bez chipu... Pak jsem dodelal chip a ana ctyrku a petku zacina byt problem vice zrychlit, protoze zacne prokluzoval... i mi to vypina tempomat, kdyz ho necham zrychlovat... A jelikoz jsme koukal, jaka to je/bude silena prace vymenit spojku, tak jsem si myslel, ze bych koupil nejakou, ktera by mi treba vydrela o neco dele... .mycTD: na brzde jsem nebyl, cisla nemam... .mycTD: keramicka spojka nekoho zabila? opravdu me neznas, takze tohle neres.. ale jestli me chces poznat, tak zacni u toho vyroku: \"Opravdu mi slo a jde jen o zvyseni zivotnosti dalsi spojky, ne o to aby mi to megahustokrute zrychlovalo na plnej knedlik.\" Takze diky vsem, co se konstruktivne zapojili do diskuze... Koupim novyho origo LUKa a bude.... kdyz vydrzi dalsi 170tisic, tak to se asi ani nedozije pri mem rocnim najezdu kastle ... Medved a ozzy56: jo, to s vama souhlasim... byl jsem upozornen, ze chip je vic narocny na spojku a me vyjadreni, ze vic zere spojku, koukam dost popudilo lidi... Je pravda, ze spojka byla uz nacata, kdyz jsme auto kupoval a nekolikrat mi proklouzla i bez chipu, takze ji proste jen skoncila zivotnost.. Ono ja ten vetsi vykon a kroutak fakt vyuziju jen na dalnici, kdyz chci nekoho predjet a najednou se za mnou nekdo objevi a chci se mu uhnout z rychlyho pruhu.. ale i to pomalu uz zacina byt problem, protoze uz prokluzuje docela dost... Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 a jak pravý klasik. Nejlevnější a nejlepší změna výkonu je změna auta. Tím nechci urazit nikoho kdo chipuje nebo má chip, ale každá mince má holt 2 strany. Citovat
olda Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Keramickou spojku bych pro normální ježdění nedoporučoval,jelikož se s ní normálně nerozjedeš,tzn přískokama vpřed a co potom parkování Citovat
Medvěd Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Já bych svůj názor na \"problém\" posunul zhruba do této roviny Pokud do auta dám chip, pak si musím být vědom toho, že dojde k většímu tlaku na opotřebení různých součástí vozu, které na vyšší výkon nejsou uzpůsobeny. Pak mi zbývají dvě možnosti: a) naučit se s autem jezdit tak, abych předčasné opotřebení co možná oddálil (tedy v praxi nevyužívat výkon chipsnutého motoru trvale, ale jen jako třešinku na dortu - typicky třeba při předjíždění b) být si plně vědom toho, že poddimenzované díly budou odcházet a mít tomu trvale uzpůsobený stav volných financí Protože by mě chování tipu a) nebavilo a na tip b) nemám (lépe řečeno umím si představit lepší způsoby snížení finančního konta), zatím mě ještě nikdo o potřebě chipu nepřesvědčil (možná je to i tím, že už po světě šmajdám přes 40 let, tzn. že jsem tu násobek doby, kterou tu prožila většina chipsařů - to samo i Ozzy nebo Olda) Citovat
h4wk3y Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 Souhlasim s tvym nazorem... a) presne tak to vyuzivam b) souhlasim jelikoz keramickou spojku jsme na 406 nenasel - tudiz by to byla asi zakazkova vyroba predpokladam tak v hodnote momentalni ceny celeho auta , tak rikam, pujde tam original a bude klid... A pred dovolenou bude dalsi komponenta pripravena k bezproblemove ceste... victory: naprosty souhlas... ja to rikam furt, ze uz bych si auto teto velikosti pod 130kW nekoupil... ale v teto dobe je to pro me skvele a krasne vozitko s rozumnou spotrebou (a jako moje prvni auto jsem nad miru spokojen)... a to i s chipem ale i bez chipu... 406tka je supr auto a jsem rad, ze jsem si nekoupil passata, ktereho jsem puvodne chtel... Ale to uz jsme uplne u jineho tematu Diky vsem za rady Citovat
dusan2 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Já bych svůj názor na \"problém\" posunul zhruba do této roviny Pokud do auta dám chip, pak si musím být vědom toho, že dojde k většímu tlaku na opotřebení různých součástí vozu, které na vyšší výkon nejsou uzpůsobeny. Pak mi zbývají dvě možnosti: a) naučit se s autem jezdit tak, abych předčasné opotřebení co možná oddálil (tedy v praxi nevyužívat výkon chipsnutého motoru trvale, ale jen jako třešinku na dortu - typicky třeba při předjíždění b) být si plně vědom toho, že poddimenzované díly budou odcházet a mít tomu trvale uzpůsobený stav volných financí Protože by mě chování tipu a) nebavilo a na tip b) nemám (lépe řečeno umím si představit lepší způsoby snížení finančního konta), zatím mě ještě nikdo o potřebě chipu nepřesvědčil (možná je to i tím, že už po světě šmajdám přes 40 let, tzn. že jsem tu násobek doby, kterou tu prožila většina chipsařů - to samo i Ozzy nebo Olda) Úplne s tebou súhlasím. :potlesk:potlesk Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Pokud budeš měnit spojku i se setrvákem, můžeš tam zkusit nabastlit komplet z 2,2HDI, kde je spojka o průměru 240 místo 230 v 2,0HDI. Ale veškerá rizika jsou na tobě, neověřoval jsem, zda má třeba shodné drážkování pro snímač horní uvrati atd., to si budeš muset zjistit sám. Citovat
pretekar Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Na obycajny chip v aute bez akychkolvek inych uprav netreba vobec riesit silnejsiu spojku. Spojka ti pri normalnom zaobchadzani vydrzi skoro rovnako ako bez chipu. Mam to overene a odskusane. Keby si ale predsa chcel ist do niecoho silnejsieho tak odporucam http://www.renovak.cz/, posles stare oblozenie a podla dohody ti tam daju take aby udrzalo vacsi krutiaci moment. Citovat
dobrmik Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 plně souhlasím s pretekarem. jj v renovaku ti udelají co chceš.. Citovat
h4wk3y Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 nema nekdo nejakej nastrel ceny na renovaci spojky s nejakym odolnejsim materialem? Napisu tam mejla, ale nemuzu se dockat co odpovedi... a mel bych rad predstavu ... Jinak diky za supr odkaz... Vypada to hodne dobre... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.