Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Trable TaDom s Expert Tepee II L2, 2,0 HDI, 100kW....

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím pánové jsem novým majitelem Peugeot vozítka (Expert TePee), představím ho jinde, ale jde mi o tohle:

minulý týden v pondělí jsem dovezl auto z D, bylo nebourané v super stavu. druhý den jsem do něj posadil manželku a říkám jí ať mi popojede, nastartovala, rozjela se a nabourala do baráku, samozřejmě jsme se porafali, manželka nešťastná... Tvrdila že na brzdě stála ale auto jelo dál. Přední nárazník prasklý (zlatá metalíza). Zjišťoval jsem na kolik vyjde originál a dostal jsem se na cca 25000,- včetně výměny a laku :( . Tento týden v pondělí popojíždím a šlápnu na brzdu a brzda tvrdá, tak jsem ji prošlápl a stihl zastavit. V úterý jsem se byl objednat do servisu a tam mi technik řekl že na auto je svolávačka kvůli palivovému vedení a vadnému ventilku u posilovače brzd, že může ztratit účinnost. Tam mi to nedošlo, ale cestou domů mi seplo, kurňa manželka nabourala kvůli vadnému ventilku (volal jsem jí omluvil se...) Takže jako řešení mě napadlo, požadovat výměnu nárazníku po výrobci auta, dnes jsem byl opět v servisu a ptal se na řešení, tam mi poradili ať se obrátím na importéra, nebo že se budu muset obrátit na němce. Auto má servisku, bylo teprve na první garančce v roce 2009, svolávačka byla až 10/2010. Volal jsem na importéra do prahy, tam jsem se dostal na nějakou pí. Plývovou, která byla hodně arogantní a když jsem jí řekl anabázi tak odpověděl \"a co my s tím? se obraťte na soud a soudní znalce, nás to nezajímá\" prostě mě absolutně rozhodila, zavěsil jsem a rozdejchávám to do teď. Nečekal jsem odpověď, ale jo tak to přivezte mi vám dáme nárazník. Ale čekal jsem minimálně dejte mi údaje od auta a já to prověřím... a pak nějaké řešení.

Psal jsem i mail na info.ap.cz@peugeot.com , pak jsem tam napsal i zkušenost s pí. Plývovou ale sháním mail přímo do Paříže, psal jsem na mail info@peugeot.com, ale netuším kam to dojde. Nemíním si od nich nechat kálet na hlavu. A evidentně je chyba v tom ventilku.

A druhý problém, zítra mám jet do servisu, kde mi mají vyměnit ten ventilek, opravit to palivové vedení a ještě chci aktivovat denní světla. Nyní se ovšem bojím, že když ten ventilek vymění tak už na ně nebudu mít žádný důkaz, že nehodu zavinil vadný ventilek. Mám si nechat ten vadný a riskovat, že do servisní historie zapíší, že jsem odmítl výměnu? Nebo riskovat druhé, že to prohraju díky důkazní nouzi?

Kurňa dal jsem 17000,- eur za nedotčené auto a díky ventilku je rozkřáplý nárazník :( a přitom díky svolávačce je jasné že výrobce uznává svou chybu...

post-34325-1410961527754_thumb.jpg

[upravil dne 3/3/11 22:13 tadom]

[upravil dne 14/8/11 od tadom]

[upravil dne 14/8/11 od tadom]

[upravil dne 30/8/11 16:59 od tadom]

Odesláno

No jenže ta pí. Plývová (u ní mi to označení pí evokuje úplně něco jiného než má být) mi řekla ať to dám k soudu a že veškeré důkazy si mám sehnat já, co když pak budou tvrdit, že ventilek je OK a měnili ho jen preventivně? Proto chci aby to vědělo co nejvíc lidí...

Ale asi to nechám vyměnit potřebuju jezdit a nechci riskovat, že to roztřískám třeba ve vyšší rychlosti (nebo někoho zmrzačím), ještě mě napadlo zkusit ten ventilek od místního servisu dostat (že bych si ho klidně i zaplatil sám) a budu mít díl který podléhal výměně výrobcem.

Odesláno

Urcite opravit, riskovat brzdy, kvoli dokazovaniu nema cenu ... Co sa tyka naraznika, zalezi, ake mas nervy a cas ... Osobne by som dal ten kusok plastu zavarit, zabrusit, a streknut .. Kedze je to nova farba, odtien bude sediet ... Cenu za opravu vidim tak na max 100 Eur (samozrejme nie v autorizaku) ... Za tie prachy si sam povedz, ci sa ti oplati sa tolko natahovat

Odesláno

No původně jsem to chtěl řešit zavařením a stříknutím, ale na druhou stranu, není to až tak velké poškození abych s tím nejezdil třeba měsíc nebo dva, opravit to můžu kdykoliv, takže v tomto případě do soudu půjdu (nejdřív se poradím s právníkem jakou řekne úspěšnost) a ještě bych to řešil třeba přes Svět Motorů nebo jiná média. V Americe uspěli lidi proti Toyotě kvůli shrnutému koberci pod pedálem a přidávání plynu, tak proč bych nemohl uspět s nefunkčními brzdami? Nejvíc mě mrzí, že jsme se kvůli tomu chvilku hádali s manželkou a ona se kvůli tomu trápila až do úterka a zjištění, že to je vada auta. Manželka umí jezdit i s velkými auty, fakt jsem nechápal jak se jí to mohlo stát...

Odesláno

To myslis vazne ? To jako naozaj sa chces ist sudit za to, co opravis za 100 E ? Ved pravnik ta vyjde viac ... A mesiac alebo dva jazdit ? Soud sa povlece ovela dlhsie, a mozu ta tiez odkazat na predajcu v nemecku ... Na svolavacku svolavaji majitele, ktere auto zakoupili, otazka je teda ta, ci si se byl v peugeotu prehlasit, ze si novy majitel, aby na teba pri takovehle veci nezapomneli ... Peugeot totiz nema povinnost evidovat druheho a dalsich majitelov kvoli zvolavackam ...

Budes im musiet dokazat, ze dana vec sa ty stala este pred oficialnou zvolavacou akciou a podobne veci ... to si nezamestnany ked mas tolko casu ?

Fakt by som sa na to zvysoka vykaslal, pockal by som mozno na nejaku odpoved mailom, a keby som neuspel, kaslal by som na to ... Keby to bola vecsia oprava, OK ...

Odesláno

Soudy v americe a tady u nás bohužel nelze v tomhle srovnávat. U nás by si asi těžko na někom vysoudil peníze za to, že v manuálu od mikrovlnky není vyploveně psáno že tam nemůžeš \"sušit\" zvířata, tak jako jedna baba z jůesej :) Ale každopádně hodně štěstí.

Odesláno

Lubk0 díky neboj práci mám, nemůžu si stěžovat, ale do doby pokud se nebudeme hádat o každou ptákovinu s námi budou zametat. Jen prosím neptal jsem se jestli jít do sporu o tom se rozhodnu sám, ale ptal jsem se na kontakt na někoho z vyšších u importéra, a na kontakt přímo na výrobce.

K tomu vyjádření proč přímo na výrobce asi tolik, otec měl Felicii po čtyřech letech mu začal hodně klepat motor, jel do servisu v Galante (môžeme si kľudne písať aj po slovensky ;) ) tam po rozebrání motoru zjistili, že je vyběhlý pístní čep, roztržený píst a ve válci vybroušená drážka od čepu, no a v důsledku že tam nějaký mechanik zapomněl dát segrovku. Samozřejmě za opravu musel zaplatit, volal a psal importérovi do Blavy a neuspěl, potom jsem mu sehnal kontakt přímo do Boleslavi, táta tam napsal, poslal kopii faktury, s tím že ho Škoda velmi zklamala a v žádném případě si ji již nikdy nekoupí, do měsíce měl doma odpověď že se má stavit v servisu v Galante že tam má dobropis na celou sumu + jako refundaci 1x výměnu oleje...

Tak proč bych nemohl uspět u Francouzů? Jak píšu soud je až poslední a klidně si na reakci počkám, ono medializace \"nefunkčních brzd\" je hodně závažná a výrobce se jí bude bránit jako čert kříže. Ono je vcelku jedno jestli mě svolávačka zastihla nebo ne, to je snaha výrobce v tichosti vyřešit problém, velký problém je že u auta se 46000km nefunguje posilovač brzd tak jako má.

Takže prosím jestli máte kontakt do Paříže, prosím podělte se. Děkuji

EDIT: Tak jasně že to řešit můžu i v Německu, ale v důsledku to je jedno zaplatí to výrobce a ne importér, proto nevidím důvod proč to nezkusit v CZ

[upravil dne 2/2/11 20:38 tadom]

Odesláno

To mi pripomina toho chlapka, jak byl i v TV s 307, ze mu vibruje predni naprava. Taky to resil pres PCR a i PFR a stejne to tusim nedopadlo... Ale bude minimalne zajimavy sledovat, jak to dopadne. Budu ti drzet palce ;)

Odesláno
Ten chlápek v TV dostal jako kompenzaci 407,vibrátor si vzali zpátky:o

Fakt? No vidíš, tak to si to blbě pamatuju:roll Tak to je alespoň důkaz, že by to možná i šlo :myslim

Odesláno

No jsem docela zvědavý na ten výsledek. Ve \"svým\" servisu odhaduju cenu na 1500,- lak, vaření + příprava pod lak cca 600,- sundal bych si to sám, ale jinak tak 500,- pokud máš dost peněz a zbytečného času tak do toho jdi. Soudní spor odhaduju tak 50:50, ale v případě, že vyhraješ tak sice nahradí škodu ale myslím, že výdaje na právníka a znalecký posudek... ponechá soud na jednotlivých stranách... jinými slovy budeš ve výsledku hodně v mínusu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...