Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jj je to hlavně o článku mezi sedadlem a pedálem. Když chci tabulkový hodnoty, tak auto půjčím manželce :D. A většinou se dostane i pod ně

Jediný co nechápu je, že s letníma kolama jsem hned o půl litru výš. Dělá to i tátova 1,6tka

Odesláno

P607Olda: No ono je město a město. Praha všední den mezi osmou devátou to na 6litrů prostě není...

martinecondrej: Přesně, v zimě na 16\" jezdím v pohodě za 6.5 a na letních 17\" za 6.8. Obé pneu je Michelin. Styl jízdy je prakticky stále stejný. Taky to nechápu.

Odesláno

já teď o víkendu Německo, od nás z FM je to 2000km a plně zatížené auto, průměr rychlost 105, průměr spotřeba 5,9. Taky spokojenost :-)

Odesláno

s mojou 1,6 HDi - dlhodoba (30tis.km) priemerna spotreba = 6,4L

pomer cca: 20% mesto, 50% dialnica, 20% mimo dialnice

na dialnici chodim na tempomate v rozmedzi 120 - 135 podla hustoty premavky a pocasia.

Odesláno

Na mojí 1,6 HDi dlouhodobá spotřeba (cca 30.000 km) 5,8 l/100 km. Vždycky si ještě nuluju krátkodobou spotřebu když tankuju a ta se mi přes léto drží na 5,6 l/100 km. Jezdím město a okresky 50/50. Když ale jedu po dálnici, tak to vždycky vyleze přes 6 l/100km. Jinak ale spokojenost ... Na nádrž jezdím tak 850 - 900 km.

Odesláno

pomer cca: 20% mesto, 50% dialnica, 20% mimo dialnice

Kdybys ještě pořešil těch 10%, ty jsou na místě na volnoběh?

Tak to preto mam taku dobru tu spotrebu :D

Odesláno

Tak po 3 týdnech jsem se vrátil z Turecka, Gruzie a Arménie s průměrnou spotřebou 6.5l. Na turecké hranici, což bylo 1 600km,

byla spotřeba 7.6l s poměrem dálnic 90% a s tempomatem nastaveným většinou na 140km/h.

Auto šlapalo jak hodinky ze švajcar, jen trochu utrpělo na fazoně. V Turecku nás přepadly kroupy , takže na střeše jsou dolíky. Hliníková kapota kupodivu vydržela. Pak jsem si nevšim při couváni kolíku za mnou, takže trochu promáčklý nárazník. No a do třetice v Gruzii na polňačce pod Kavkazem, kterou jsem musel projet, mírně odřený přední nárazník. Nic vážného, střecha jde na Kooperativu a to ostatní se přehlídne. Za ty zážitky to stálo.

V Gruzii byl benzín za 26Kč.V Arménii za 25._ Bral jsem 50l za necelých 1 300Kč. To samé množství v Turecku 2 500.-

• O 4 týdny později...
Odesláno

Dovolena

Praha - Bratislava - Chorvatsko (Hvar) a zpet + nejake popojizdeni na ostrove co hodne zvysilo spotrebu (nezpevnene cesty ci porad same stoupaky a klesani)

Najeto 2680km

Natankovano 165.5l nafty

Jelo se ve 3 lidech + kompletne po strechu nalozene auto (ostatni mely male auta a tak kde byly veci :-D > hlavne ze rikali nekupuj si velke auto bude to vic zrat - moje spotreba byla nejmensi) + na kouli jsem mel nosic na kola vcetne 3 kol

Rychlost byla +/- dle rychlostniho omezeni kazdeho statu. Nerad platim pokuty ci se dohaduju, aby nepokutovali kolegu z jineho statu a tak jedu kultivovane. Hlavne z cca 80% byla rychlost udrzovana tempomatem :-)

Takze prumerna spotreba je 6.217l/100km = pocitac trochu keca :-D

post-51468-14109638526018_thumb.jpg

Odesláno

Je hezky vidět, že na delší trasu s naloženým autem (s větším podílem dálnice a jízdou na limity) se rozdíl je rozdíl ve spotřebě mezi 1.6 a 2.0 naprosto smaže.

Jinak mě překvapuje takovej rozdíl mezi reálem a PP, já se většinou vejdu do jedné desetiny. Pouze pokud jezdím po městě, je rozdíl větší, ale tři desetiny oproti PP jsem nikdy nepřekročil. U služebáků provenience VW jsem ale na rozdíly PP až půl litru zvyklej. U Pažouta mě od začátku překvapovalo, jak blízko je palubní počítač k realitě.

Odesláno

Takze prumerna spotreba je 6.217l/100km = pocitac trochu keca :-D

pocitac dost keca.

Praha->Rab->Nitra: 1700km, 2dospeli+2deti, auto plne tak z 3/4

pocitac: 5,3l (az po Trnavu 5,2 :)

real:5,63

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...