Přejít na obsah

Vatsug

Uživatel
  • Počet příspěvků

    631
  • Registrace

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 5008
  • Rok výroby
    2011

Profilové informace

  • Pohlaví
    Nevybráno
  • Město
    Zlín
  • Stát
    Česká republika

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Vatsug's Achievements

Kecka

Kecka (4/6)

3

Popularita

  1. Vatsug

    Výsuvná obrazovka P5008

    Tak mě ten panel také zhasínal a rozsvěcoval se během jízdy. Dnes v servise částečně opravili tak, že nastavili sklon panelu ručně na trochu víc otevřeno a funguje to. Prý vyjetá dráha v potenciometru na straně. Zatím to funguje, ale spíš mě zlobí čudl nastavení parametru na displeji. Když s ním točím, tak nejede plynule po klávesnici, ale přeskakuje přes písmena nebo řádky.
  2. Vatsug

    Koupili byste 5008 znovu?

    Pokud se budou ještě vyrábět zhruba za 8 roků, tak zase v benzínu ale v automatu.
  3. Tak mi to nedalo a po dvou letech (protože hever mám za zadními sedadly, jinak by už byl nepoužitelný a používám hydraulický zvedák), jsem se také chtěl přesvědčit o funkčnosti navijáku. Po pár otáčkách klasicky doleva jsem si řekl ,, a je to v pr....", pak se mi ale rozsvítilo a vzpoměl jsem si na podobný výdrb, když jsem měl krátce auto nové. Otočím v pravo a ono to šlo. I po skoro 5 letech. Tak jsem promazal alespoň lanko a budu věřit, že to půjde, až budu tu rezervu potřebovat naostro.
  4. Vatsug

    poruchy 5008

    Najeto 80 000km a zatím THP bez problému. Bohužel jsem ale v menšině.
  5. Při celkovem nájezdu 80 000km jsem teprve měnill jednu žárovku po asi 4 letech a 60 000km. Úplna pohoda.
  6. Najel jsem po Evropě tisíce km a navigace mě až na drobné vyjímky vedla dobře. A tam kde né, tak měl problém i Garmin. Na delší cesty se jím pojišťuji, ale zdá se mi, že vestavěná navigace mě vede víc intuitivně. Ovšem nechal jsem si tam nainstalovat češtinu a ten hlasový a navigační projev je kalamita. Když jsem projížděl kruháčem a měl jsem odbočít na druhém výjezdu, který býl trochu napravo od přímé cesty. Tak mi navigace řekla, ať jedu na kruhovém objezdu mírně. Při odbočování to někdy řekne odbočte v pravo a někdy držte se v pravo. A při příjezdu ke křižovatce za 150m, než vysloví za jedno sto padesát metrůůů s tím, že to metrůůů někdy ani neřekne a když ano, tak to zpíš zpíva. což mi rve uši, jsem už dávno v křižovatce. Nechal jsem se ukecat, že je to perfektně namluvené a už se nebudu muset dívat na grafické pokyny na displeji navigace. Opak je pravdou. Byly to vyhozené 3200 kč. A to mi v telefonu neřekli, že je to cena bez DPH. S DPH za téměř 4000Kč. Když jsem se ohradil, tak jsem zaplatil ,,jen "3200Kč ale nedostal jsem potvrzení o instalaci. Pokud máte v úmyslu dat si češtinu do navigace, tak určitě né od Autačesky.
  7. Vatsug

    Spotřeba 5008

    Měřič kilometrů se zastaví na 9999km a musí se vynulovat. Sám to neudělá.
  8. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    Ale jó, něco sepíšu, ale nějak se mi v tom horku do ničeho nechce. Snad to bude dřív než v Mrazíku,,Počkejte do zimy loupežníčkové,"ne že spadnou, ale napíšu.
  9. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    Tak já na michelinech najel 38 000 a na barumkách mám 35 000 a jeden mm gumy k dobru. Nechápu jak můžete najet 50 000 na gumách. Asi to bude povrchem silnic po kterých jezdím. Skandinávie má asfalt jak hrubý šmirgl. Auto při jízdě po něm dost hučí. A pak jezdím hodně hory. Letos Švýcarsko, Francie, Španělsko a Portugalsko. Zvláště to portugalsko byla sama prudká a krátká zatáčka. Tam ty gumy asi dostaly dost zabrat. Možná že to je příčina, že teď ty gumy duní. No objednal jsem opět barumky. Teď Brilantis 3. Testy je chválí, tak uvidím. Ale těch 50 000km na nich určitě nenajedu.V tomhle už jsem pesimista.
  10. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    No, já už jsem ty gumy odepsal. Spíš řeším jestli jít znovu do barumek. V nabídce je tolik značek, že se v tom jeden nevyzná co je Čína a co pochází od solidního výrobce. Jak jsem psal, od těch prvních michelinek jsem čekal víc. Hlavně vyšší nájezd.
  11. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    Původně jsem si táké myslel, že by to mohlo být ložisko. Měl jsem to v servisu. Tam to prošetřili a prý gumy. Jedna že je šišatá.O continentálkách jsem také uvažoval, ale ty barumky mám za tu cenu dvě a nevěřím, že bych na nich najel jednou tolik.
  12. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    Tak jsem si koupil po michelinkách Barum brilantis 2. Byl jsem s nimi max. spokojený. Teď jsou jeté asi 1 mm nad kontrolní plošku a jedno kolo začalo hodně rezonovat. Při nižší rychlosti to v autě duní jako rány na buben. Tak se chci zeptat jaké máte s těmato gumama zkušenosti. Nevím do čeho teď jít za rozumnou cenu. Podotýkám, že barumky se mi zdály být tižší než původní michelinky na které jsem najel asi 37 000km. U barumek to vypadalo na víc, jelikož mají za sebou 35 000km a asi 5 000km by snad ještě snesly, nebyt toho dunění. Teď jsou už brilantis 3, tak váhám jestli to ještě jednou zkusit.
  13. Tak já mám podsvícené vše a u toho zrcátka to je žlutá diodka velikosti hrášku a ta svítí stále pokud jsou zaplá světla.
  14. Vatsug

    Plašič kun

    Tak já jsem kuny vyhnal silikonovým olejem ve spreji. Ač jsem si to ani ve snu nemyslel, tak jsem timto olejem nastříkal plasty okolo motoru, abych je naleštil i kvůli stopám od kun a protože byly mdlé a zaprášené. A od té doby tam žádné stopy nejsou. Vždycky se mi tam proběhly v zimě. A jak je tam na začátku zimy najdu, tak nastříkám olej, vyleštím plasty a je na dlouho klid.
  15. Vatsug

    5008 - zkušenosti

    No tak budu muset vyměnit baterii... :fnuk
×
×
  • Vytvořit...