Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim :papa,

vie mi niekto povedat, ake skrutky mam kupit na kolesa?

Kupil som plechace, reku ze si budem menit cele kolesa sam a neprezuvat na jedny disky 2× za rok v servise...

Pridem do servisu, kolesa mi zhodili, zimne gumy mi dali na nove plechace, ale zrazu pruser - sroby z ALU diskov su na plechace moc dlhe :mad: TRAPAS!!! Skoro ma porazilo...:roll

Ale teda nahodit si ich uz budem moct sam, len potrebujem zohnat spravne sroby...

Asi uz nieco podobne niekto riesil - ake typy mam kupit a co asi stoja? V dokumentacii k originalnym som nasiel info M12x125, ale aku dlzku potrebujem?

Plechace mam KFZ 8470 (ak by zaviselo aj na ich type)

Vopred dkujem za rady :papa

Odesláno

v každom pneuservise by mali mať aj rôzne druhy skrutiek na kolesá, sa čudujem že ti nejaké neponúkol na predaj, idú cez euro za kus:myslim

inak skús tuná na fóre pozrieť inzerciu, niečo by si tam mohol nájsť, to by sa ceny mohli pohybovať od 10 do 20 eur za sadu

[upravil dne 30/10/10 22:12 marko306]

Odesláno

hmmm, bol to taky maly pneuservis a vraj je vela typov, ktore by museli drzat skladom...

Mozem mrknut do tej inzercie, ale ked nie su nejake drahe, kupil by som aj nove, len vediet ake presne...

Dnes je sobota a v Peugeote mi to na nahradnych dieloch nebrali (samozrejem som tam volal este zo servisu, lebo keby ich mali za nejaku normalnu cenu, aj by som ich kupil). Skusim ale pozriet aj nejake e-shopy...

Odesláno

Dik za tip Slayer, kedze mas rovnaku masinku, mali by pasovat aj mne...

Mimochodom, ako jazdis na 8,5l/100km? :mrk Jazdis len mimo mesta, teda ziadne mesto, ziadna dialnica a ani ziadna klima? :super

Odesláno

Takhle mi to počítají spotřeby.cz. Většinou město, dálnice skoro vůbec,v létě jedině s klimou. Ale je pravda že mám hooodně lehkou nohu :) Jak to chytne manželka, tak je to o dva litry víc :D

Odesláno

Aka ma byt dlzka tych srobov? Ak ich ma niekto poruke, mohol nby zmerat. Dakujem.

Prosim aspon dlzku kolko by mali byt minimalne/optimalne zasrobovane (hrubku \"cez disk si zmeriam v pohode)...

Videl som rozne dlzky M12x1,25x(28/42/46/50/60). Tie 60 a mozno aj 50 su asi pre ALU disky, na druhej strane neviem, ci tie 28 budu dost dlhe...

Odesláno

Někde se píše, že aby šroub pevně držel potřebuje 4-5 otáček, jinde 5-6 otáček. Já se řídím tím druhým a víc neřeším. Když jsem kupoval 406 tak tam byly plecháče a šrouby 28 mm, jeslti je to správně nevím, ale podle mě byly akorát.

[upravil dne 1/11/10 20:30 koblih69]

Odesláno

Vdaka kolegovci :papa

Tak uz mi chlapik z www.podlozky.wbs.cz odpisal aj presny rozmer - kuzelovy M12x1,25x28mm

Nie su u neho drahe, takze teraz este riesim ako zlacnit dodavku na SK...

Este raz vdaka vsetkym prispievatelom! :papa

Odesláno

Přesně tak, minulý týden jsem dával zimní plecháče a sháněl krátké šrouby, protože na pár starých jsem měl už špatné závity. bylo mi v mototechně řečeno že sedí s Favoritu, tak jsem to zkusil a sedí přesně.

Odesláno

Zdravim Vas,

kupil som zatial na skusku srob na Favorita s kuzelom. Ked som ho prilozil cez cieru v disku, tak mi trcal cca 20-22mm. Vlezie tam? Nie je moc dlhy? Chcem to vyskusat, tak zajtra sa mi dufam podari prist domov za svetla, aby som to skusil...

Tych 28mm by mala byt dlzka celeho srobum alebo len zavitu?

Inak cely je dlhy 4,6cm, z toho zavit ma cca 24mm je skutocne je na 17-tku kluc....

Odesláno

Pokud se nepletu tak standardní favoriťácký šrouby měly 26 mm, ale nepamatuju si to pořádně. 24 se mi zdá málo ( nejsou tam náhodou tak 1-2 mm pod kuželem bez závitu ??? ), ale zvedni to na hever a nasaď to tam. Kolik otáček potřebuješ jsem psal. Když to bude víc tak musí jít kolo volně otáčet. Ověř si to vzadu i vpředu.

Guest servisman
Odesláno

nevím ale u 406 je 19 M12 x 1,25 x 26 a favorit má 17 M12 x 1,5 x 23,5 teda jiné stoupání :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...