Přejít na obsah

majo30

Uživatel
  • Počet příspěvků

    96
  • Registrace

Vše od uživatele majo30

  1. majo30

    Hlučné HDI

    Problém je vyriešený... Bola to vodná pumpa (no name-asi starline), netiekla, ale vôľa v ložisku asi 2 mm do strán. Vydržala cca 45000km a našťastie sa celá nerozsypala. Aspon mám komplet nové rozvody a v aute ticho
  2. majo30

    Hlučné HDI

    Turbo to asi nebude, to má dobrý nábeh aj zvuk, no a práve tých ložísk v motore je tam dosť. Asi skúsim najprv zhodiť remeň na alternátor...
  3. Ahoj. Mám problém s hukotom od motora. Je to hluk podobný, ako keď hučí ložisko v kolese-až také zavýjanie. Prejavuje sa to hlavne okolo 1600 ot. , okolo 2000 je to trochu slabšie. rozvody majú cca 45000km a cca 5 rokov. Kde by som mal začať pátrať po príčine hukotu?
  4. majo30

    Airbox

    Nikto nevie? Tu je VIN, ak by sa mi niekto pozrel cez servicebox VF38ERHSF81443608. Dik
  5. Ahojte. Prosím poradiť ohľadom \"ventilu\" v okruhu chladenia motora, ktorý je na fotke pri airboxe. Akú má funkciu a kedy ma zopnúť. Vždy, keď dom skúsil hadicu od neho rukou, tak bola studená, nezávisle na tom, ako bol zohriaty motor. V airboxe mám taký malý chladič a neviem načo. Dík za odpovede.
  6. majo30

    Spotřeba HDI

    To viem, že má oktávka nižšiu spotrebu, ale o 2l na 100km je trochu veľa. Navyše na peugeote mi to pri ustálenej rýchlosti 100km/h ukazuje momentálnu spotrebu 6-6,5l a to sa mi zdá na diesel moc. [upravil dne 12/12/11 11:28 od majo30]
  7. majo30

    Spotřeba HDI

    To ja som z tej spotreby tiež trochu mimo. Nedávno som bol na dlhšej trase v ČR, trochu diaľnic a viac menej okresky- rýchlosť som dodržiaval a spotreba 6,3. V lete Chorvátsko cca 2000km, max 140km/h a podľa tankovania 5,95l/100km A minule som šiel s kolegovou oktávkou 1,9tdi. Keď som ju bral, mala na PP 4,2l spotreby, po príchode som mu ju odovzdával s hodnotou 4,0 l/100km. A to som šiel po trasách, kde s mojou 406 chodím do 6l !!! Tak tej spotrebe na peugeote HDi moc nerozumiem.
  8. majo30

    stěrače

    Pridám aj ja svoju skúsenosť s BOSCH Aerotwin. Na auto som ich dal pred 5 mesiacmi a na nové čelné sklo. Dva mesiace ok, potom začali robiť šmuhy, ale stierajú ticho. Za tu cenu 40e asi malá životnosť a to ani zima nebola!!! Pred tyždňom som kúpil obyčajnú gumičku za 0,7e a skúsil som ju vymeniť v tom menšom stierači a čuduj sa svete-stiera ako nový. Takže moje riešenie bude nabudúce také, že kúpim lacné stieracie lišty a budem v nich meniť iba gumičky, na zimu dám grafitové.
  9. majo30

    tažné na 406 break

    Čaute. Chcem si dorobiť ťažné, ale neviem či na model s MUX stačí obyčajná elektroinštalácia-ťahaná od svetla, alebo treba niečo iné aj so zapojením do BSI ???
  10. majo30

    Stahování oken

    Šalda, tak to ma mrzí, ze ti to nepasovalo. Ja som ten svoj kupoval s tým, že je zo zadných dverí, tak už tomu nerozumiem: Ja som osobne svoj zadný motorček nemal vonku, tak to neviem, čo sa tam nachádza. Ale patrí ti chvála, že si sa vynašiel a opravil si to naveky s tým zošrobovaním:super:super:super. Ak mi to ešte raz povolí tak to asi tiež zošrobujem.
  11. majo30

    Tempomat do 406

    Podarilo sa mi tiež dorobiť tempomat. Stačila pačka a poďho do peugeotu. Napichli na dia povolili v bsi, doviezli a povedali, že je nefunkčný. Tak som zaplatil 13eur , auto vzal , idem domov zapnem tempomat a ajhľa on funguje. V pežo mi tvrdili, že nevypisuje nejaké čiarky na displeji, ale to predsa robí až 307, či nie? Napíšte mi prosím, kto máte tempomat na 406-mux, či vám to vypisuje nejaké čiarky na dipleji po zapnutí tempomatu.
  12. majo30

    Stahování oken

    Vraj je toto koliečko slabé miesto na 406
  13. majo30

    Stahování oken

    samotne koliečko
  14. majo30

    Stahování oken

    vytiahnuť koliečko
  15. majo30

    Stahování oken

    kryt dole
  16. majo30

    Stahování oken

    kryt vypačiť
  17. majo30

    Stahování oken

    segerova poistka [upravil dne 24/5/11 14:50 majo30]
  18. majo30

    Stahování oken

    Ja som menil iba to koliečko. Motorček je tušim menší , ale koliečko pasuje. Musíš odistiť poistku, ktora ide dole zle. Normalne ju nasilu natiahni, nie je tvrda, dá sa kombinačkami ohnúť pri montaži späť. Potom tenkým šrobovákom vylúpni čierny kryt a vytiahni od šnekového ozubenia iba koliečko. Priložim foto, tento motorček je zo zadných dverí: [upravil dne 24/5/11 14:47 majo30] [upravil dne 24/5/11 14:48 majo30]
  19. majo30

    Stahování oken

    Tak to koliečko sa nepredava samotne, jedine kupiť cely motorček.Ale je jedno či z predných dverí, alebo zadných a može to byť aj anglán. Ja so kúpil zo zadných dveri-ten istý ročník auta tušim za 260kč a premontoval som iba to koiiečko. Samostatne ti to nikto nepredá a origo v pežo je na predaj iba motorček aj s mechanizmom. Cenu nechci vedieť. Hlavne to najprv rozober. Ja som to mal takéto:
  20. majo30

    Stahování oken

    Skús ešte pozrieť ozubené koliečko na motorčeku, motorček je ku prevodovke sťahovania okna prichytený 3 skrutkami. Ja som mal podobný problém ako ty, okno mi dole šlo a hore len tak-tak -na etapy. Mal som vylomené plastové koliečko s tisic-hranom. Stačilo vymeniť iba to.
  21. majo30

    Koroze

    Určite ti tam zatekala voda do vozidla. A maš to už deravé? Ja by som to v tomto mieste vyčistil, natrel nejakou kvalitnejšou farbou, potom by som vytvaroval plech a ten tam nanitoval s tým, že by som pod neho dal nejaky pružný karosársky tmel.
  22. majo30

    stáří baterie

    Tak to ja mám ešte pôvodnú baterku (r.v.2002), jazdím viac menej trasy 2,5km do práce, ešte nikdy som ju nenabíjal a ani v silných mrazoch som nemal problem. 5 rokov na baterku sa mi zdá málo
  23. Ja mám 2002 s MUX, už to mám aktivované cca 1 rok a no problem. Už som aj zabudol, kde sa mi zapínajú svetlá . Ako písal HonzaZ, že sa deaktivuje zapínanie svetiel v tme, tak to neviem, ale svetelný senzor ostal v činnosti s podsvietením budíkov-tie cez deň nesvietia, zapnú sa až keď je šero, alebo tma.
  24. majo30

    Rozvod příslušenství...

    to Ferry: to .že si vylisoval to ložisko z toho plastu, tak to nikomu neodporúčam. To môžete urobiť, pokiaľ je kladka kovová a nie plastová. Som trochu znalý tejto problematiky tak to vysvetlím: Kovová kladka sa vyrába nalisovaním ložiska do kovovej kladky (prípadne samotnú kladku tvorí iba ložisko) a plastová kladka sa vyrába na vstrekolise kde sa roztavený plast pod tlakom vstrekuje na samotné ložisko. To ložisko má ešte nejaké vrúbkovanie aby ten plat dobre držal. Plastov je niekoľko druhov-krehkejší a pužnejší (laicky povedané) a pokiaľ by mi napr. pri montáži rozvodov do auta plastová kladka spadla na zem, tak by som ju už do vozidla nedal-môžu v plaste vzniknúť trhliny a časom sa to môže rozpadnúť. A na záver: aj plast ma svoju životnosť, na rozvodoch je veľké namáhanie, takže určite nové kladky a s plastovými kladkami by som takéto pokusy nerobil, s kovovými no problem.
  25. majo30

    Pískajúci zvuk pri rozbehu

    Remeň altika to určite nie je, to poznám. To sefi79 a ako dlho ti to piska? Lebo mne to začalo túto zimu a iba v nižších vonkajších teplotách.Tak ešte to posledujem a uvidím čo s tým, hádam to naraz nerupne
×
×
  • Vytvořit...