Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

likvidace vozidla- jenom odhlášením

Recommended Posts

Odesláno

ahoj dnes se u mě zastavil jeden chlapík že by koupil moji nepojízdnou škodovku - tak jsem mu řekl že mám značky v depozitu a že mu ji nechám klidně zadarmo, když dá papír o likvidaci ale ten mi nesežene že stačí když to odhlasim na jineho majitele a potom už jsem bez starostí :o--máte s tím nějakou zkušenost děkuji :papa

[upravil dne 26/10/10 od jirka307]

Odesláno

Tohle bych tedy neriskoval. Buď regulerní přepis a pak ať si s tím dělá co chce, nebo odhlásit přes vrakoviště.

Odesláno

Rozhodně bych to nedělal. Známej takhle prodal sierru, odhlásil ji na nového majitele a asi po dvou letech za nim přišli policajti, jestli zná to auto. Tak řekl, že to bylo jeho, ale prodal ho. Nato mu bylo odpovězeno, že auto již pár měsíců stojí někde na parkovišiti nepojízdné a ať jej odstraní. Když ukázal kupní smlouvu, že auto prodal, dostalo se mu odpovědi, že jelikož auto nový majitel nedohlásil v nějaké lhůtě, tak po uplynutí té lhůty se auto opět stává jeho majetkem a tak jako majitel, ať se o to postará.

Odesláno

je normalni, ze urady otravuji posledniho \'dohlaseneho\' majitele. vzdycky se sice muze prokazat kupni smlouvou, ale nevidim duvod, proc si zbytecne komplikovat zivot. a hlavne zadarmo.

Odesláno

Já bych to vůbec neřešil, šrotiště, pokud je auto vcelku, je povino jej odebrat zdarma, vystaví potvrzení a je klid a mír na duši. Žádné starosti, jestli to nepřeprodali dál. Takhle jsem to udělal se starým Daeweem, dokonce bylo i na LPG. Ani nemukli, podali mi papír a značky a tradá.

Odesláno

to Mef: co to je za blbost, že když kupující nedohlásí auto na sebe tak se stává opět tvým majetkem? Pokud vím tak nový majitel musí auto na sebe dohlásit do 14 dnů od chvíle co ho odhlásím, ale nikdy jsem neslyšel o tom, že by se stalo opět mým majetkem, když to neudělá.

Odesláno

Do 14 dnů musí dohlásit? Jsou tam nějaké sankce či co?

Táta kupoval Berlingo ze salonu Citroen (výkup), stálo mu to tam asi měsíc a odhláška byla na Citroen ... táta to na sebe bez problému dohlásil, sice na něj nebyla odhláška.

Odesláno

ja v roce 1999 prodal Favorita a novy majitel s nim asi za dva mesice neco ukrad. pro mne prijela do prace kriminalka, sbalili mne a kdyz jsem jim nahlasil novyho majitele, tak se mi omluvili a pustili mne. od ty doby prodavam auto jenom na magistratu u okynka.

navic to tu nekdo nedavno psal, ze po pulroce se auto automaticky vrati majiteli, aby meli od koho vymahat povinny ruceni :-(

[upravil dne 27/10/10 20:10 Ravel]

Odesláno

Jj. Když jsem prodával auto, tak buď přes bazar, který ho přepsal na sebe, nebo na magidtrátu starý a nový majitel hezky \"Z ručky do ručky\". No a s kupní smlouvou rovnou do pojišťovny zrušit pojistku. O bonusy jsem nepřišel - stačilo doložit původní, ač již zrušenou, pojistku a bonus za beznehodový provoz mi převedli na novou. Tedy u České pojišťovny, jak je to u ostatních to nevím. V každém případě jsem měl vždy jistotu, že jsem se starého auta jednou pro vždy zbavil. :papa

Odesláno
to Mef: co to je za blbost, že když kupující nedohlásí auto na sebe tak se stává opět tvým majetkem? Pokud vím tak nový majitel musí auto na sebe dohlásit do 14 dnů od chvíle co ho odhlásím, ale nikdy jsem neslyšel o tom, že by se stalo opět mým majetkem, když to neudělá.

Dík, že nemusím psát totéž.

Mef:

Kupní smlouva je směrodatný doklad. Mával jsem s tím u advokáta a použil to pro soudní řízení, takže?

Že to na někoho odhlásíš se píše i do spisu, takže nevím proč by se ozývali poslednímu dohlášenému...

V případě škodovky bych tohle nedělal... Plus je že když se to odhlásí v depozitu, nic se dlouho dít nebude, pojistku platit není třeba...

Odesláno

po tchánovi jsem dal Š120 do šrotiště,sami to odvezli a nechali mě ještě oddělat nádrž a regulátor a nic platit nemusel

, odhláška je na prdlačku, jedině ten šroťák,nebo jak se už tady psalo \"Z ručky do ručky\"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...