Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

porovnal som oba utahovaky na deste (koleso) M16 na 24 kluc matky ciastocne zapecene  a ten elektricky  elektricky DWt(320nm) je trochu silnejsi ako

aku extol(500nm), ide dobre ked ma baterka 100 percent ale ked ma uz len nejakych 50 tak jeho sila ide dolu(sice nie moc ale predsa a niekedy tych par percent sily moze chybayt) ,takze na aku baterke ten utahovak stoji a pada 

moje zistenie ,nepozerat na newtonometre ,ale  pouzivat  sedliacky rozum cize cim vecsi a tachsi  tim ma proste vecsiu silu ,netvrdim ze to plati stale ale vecsinou ano 

Upraveno uživatelem krtek 2
Odesláno

nedalo mi rozobral som ho :D

je to komplet cina motorcek cinsky RS887SC-18V gogl ho ani nepozna 

motorcek uhlikovy ,na maximalne otacky (bez zataze) berie 4 ampere (pomeral som)

elektronika vtom neni ziadna len v baterke takze pomerne jednoducha vecicka 

planetova prevodovka ( do sily)na priklepovy mechanizmus  ,asi tolko 

utahovak (2).jpg

utahovak (3).jpg

utahovak (4).jpg

utahovak (5).jpg

Odesláno (upraveno)

To by mě zajímalo, jak mají řešené směry otáčení:

- doleva je potřebný max moment a rány ve směru točení, tedy aby to zesílilo to odtahování

- doprava je potřebný nastavitelný moment, a s určitou spolehlivostí a zárukou, např. 100 až 125 Nm. Funkce má být taková, že vyšší moment "proklouzne", tzn. na matici se přenese jen tento moment (i když zvuk je podobné řehtání - rapkanie).

Krom toho ještě poznatky ze servisu:

- ani profesionální vzduchová pistole (za 8000) neodtáhne všechno, někdy je nutná metrová trubka

- u vzduchové pistole je důležitá vlastnost, kam se vyfukuje ten vzduch - levná EINHELL ho vyfukuje dopředu do kola, takže servisák je zahalen oblakem černého prachu, dražší ho vyfukuje dolů od kola pryč

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

to co popisujes robi elektronika (u drachsich strojov)ze obmedzi prudy a mas mensi moment ale na tomto mojom nic take neni ide to naplno dolava aj doprava respektive to regulujes len spinacom (regulatorom) cim viac stlacis tym viac otaciek 

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

tak extol odisla (je na reklamacii) odisiel vypinac-regulator ,nahradny diel do toho nemaju takze ak bude kladna reklamacia  daju novy stroj ale beriem za protihodnotu ine veci 

a vzal som ten ryobi je mensi ,lahsi ,lepsia ergonomia, kvalita spracovania   ako extol  ,sroby na kolesach povoluje jak nic  ,rychla utahovacka  ale s baterkou  5Ah nie najlacnejsia  ,ma to este prepinac na  3 stupne  momentu utahovania

ryobi.jpg

ryobi (2).jpg

Odesláno (upraveno)

tak co ti poviem ,mal si pravdu 

niezeby ten extol  bo zly, bola  to silna utahovacka ale kvalitou je trochu nizsie  nez ten ryobi ,po par pouziatiach sa to madlo extolu  upulne osupalo ,tu u ryobi nic take nepozorujem 

no spekuloval som a prespekuloval 

a to este neviem jak dopadne reklamacia

ak dopadne zle opravim ju sam uz som nasiel ten vypinac na ebay sice z ineho utahovaku( vyrobca) ale konstrukcne je takmer zhodny takze vypinac je totozny ale tak snad to takto nedopadne  a za protihodnotu vezmem  aku vrtacku ryobi(one + cize baterka z utahovaku pasuje)  ,flexu  a teplovzdusnu pistol 

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

extol som predal na bazare a vzal toto delo DCF 899  od dewaltu trha to M12 skrutky ,zohnal som ho v UK tam sa to da splasit komplet (stroj-rychlonabijacka a 5AH akumulator)  za 260 euri u nas to stoji raketu 

inak ten extol sa opravil v ramci zaruky 

dewalt.jpg

dewalt (2).jpg

Odesláno (upraveno)

ten ryobi je maly a dobre sa s nim pracuje a je docela silny 

ten dewalt ked som vzal do ruky tachsi asi o jedno kilo

pustam ho na vsetky tri stupne na prazdno  a hovorim si , asi si  robia srandu ,sak sa to toci omnoho pomalsie ako ten ryobi 

no ale potom to nasadis na skrutku a pochopis o co ide ,ten motor je omnoho silnejsi i ked pomalsi  ako ryobi a vaha priklepu tiez omnoho tachsia a dava to riadne bomby

Odesláno (upraveno)

nemusis sa bat tie lionky uz netrpia na take veci v takej miere ako starsie typy clankov,mozes to nabijat  ako chces  a nemusis ani doplna 

tiez som moc opatrny pri takychto veciach ale obavy boli zbytocne 

znackova baterka ti tri roky vydrzi bez problemov  bez straty kapacity potom to pojde pomaly dole

a tiez mozes akumulatory kombinovat napr mozem hodit dewalt baterku na ryobi utahovacku

len si musis spravit redukciu ,neni v tom problem mam to odskusane  odtestovane  z extol na parkside , z ryobi na parkside  z ryobi na extol atd (samozrejme baterky musia mat rovnake napetie (18-20v)

Odesláno (upraveno)

mam aj snurovy DWT ten je silny ale ergonomia nic moc vaha takisto velka ,velke rozmery 

a najvecsia nevyhoda tie snurove nemaju rychlobrzdu (ako aku) a to je riadna otrava ked sa ti este 4 sekundy toci vreteno zotrvacnostou 

vyhoda je ze nestraca silu ako (aku)  priblizne necelu tretinu vykonu strati  ked je uz baterka pred vybitim samozrejme cim ma baterka menej AH tym horsie zvlast u vykonnych strojov 

Odesláno

Péťa má ten DWT pokud se nepletu, ja Extol, je fakt že ta brzda by se asi hodila, ale zase pořád lepší než to rvát klíčem, i když teleskopem. Zada mam v háji takže tohle je super i když to ma svý "mouchy"

Odesláno (upraveno)

silnu utahovacku na snuru kupis do  100 euri napr ako ten moj dwt ale je ich viacej

u aku je to uz problem tam je cena uz inde (predrazuje to baterka)a neoplati sa ako pises (ozzy)

a tie najsilnejsie ako ten dewalt je cenou uz uplne inde 

no niekto ma uchylku na telefony a ja zase na vercajch co uz :D

ale po nejakom case sa mi preplati takze nevadi

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...