Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dojetí nádrže do poslední kapky

Recommended Posts

Odesláno
Ahoj,mě by spíš zajímalo kolik by jsem najel ještě Km když se rozsvíti hladový oko u P307 Breaka.Ještě jsem to nezkoušel.

Pokud mas 1.6 HDI a nadrz na cca 60 L tak to vetsinou u vsech aut ma dojezd 100km i palubni PC to tak ukazuje :) ale nemam rad hladové oko protozeto pořad v aute piská a nutí me to natankovat :D

Odesláno
. Já to zatím nejvíc zkoušel 80km u mého auta ale pak už mi přišlo že ten ukazatel fakt leží na té absolutní nule tak jsem nevydržel a zajel k benzínce :D..

to už si bol veľmi blízko prázdnej nádrže, myslím...kdesi v návode sa píše,že po rozsvietení kontrolky by malo byť v nádrži cca 6 litrov...mne to aj tak nejak pasovalo...ja spotrebu rátam podľa palivomera a preto píšem o cca spotrebe...ne druhú stranu sa pri tisíckach km nejak nepomýlim...
Odesláno
po rozsvietení kontrolky by malo byť v nádrži cca 6 litrov...mne to aj tak nejak pasovalo...ja spotrebu rátam podľa palivomera a preto píšem o cca spotrebe...ne druhú stranu sa pri tisíckach km nejak nepomýlim...

Jj presne tak to tam je, \"cca 6 litru\" :) Otazka je KOLIK lze za aktualnich podminek na to ujet, ze jo :) .. pokud ja mam dlouhodobe nejakych 7/100 bylo by to 85km nicmene ... nikdy nevi clovek, dostanes se do dopravni zacpy, spotreba vyleze a slus, nazdar

Odesláno

Já, když svítí rezerva tak jsem najel tak 50Km a to jsem u raději zajel na nejbližší pumpu.Kdybych věděl na 100% že se nic nestane motoru tak bych to dojel na doraz.:myslim

Odesláno

Nádrž uplně nevyjedeš nikdy.vždy tam zbyde asi 5 až 10mm benzínu,čerpadlo saje až kousek nad dnem.ale dojití benzínu nepoznáš stejně přesně.auto před uplném dojití už v zatáčkách a kopcích sem tam cukne.potom ještě ujedeš 5-20km.Někdy taky motor cukne a ujedeš už jen 1km!Musel by si jet po absolutní rovině.Tak na to spolíhat stejně nemužeš.Toto mám vyzkoušené na 205tce 1,4benzín jednobod.Jinak na 306tce jsem to radši kvuli katu nezkoušel.Na 205 jsme ho měli vyhořelej,tak to bylo jedno.Bordel z nádrže taky nikdy čerpadlo nenasálo,protože nádrž byla celkem čistá a drobné nečistoty vzal asi filtr.A ještě býval problém-i po nalití 6L benzínu se tomu někdy nechtělo a to jsem třeba pětkrát otáčel klíčkem jen do polohy dvě aby nasálo čerpadlo.A pak ještě motor dlouho točil než uplně naskočil.Takže to chce ještě dobrou baterku:papa

[upravil dne 30.9.2010 od EXI.60]

Odesláno

Mě zajímá ten jev \"nasaje to nečistotu ze dna nádrže\".

Přece čerpadlo stejně vždy saje u dna, takže by nečistoty ze dna mělo sát jako první, vlastně pořád. Jedinou hrozbu bych viděl v \"plovoucích nečistotách\" (které asi neexistují) - ty se odstanou do čerpadla, když hladina klesne k nule.

Co vy na to?

Odesláno

P607Olda: EXI.60 napsal že čerpadlo saje až kousek nad dnem........z tohodle pokud je to pravda by se dalo usoudit že bordel co je na dně by čerpadlo nasát nemělo

Odesláno

Přece čerpadlo stejně vždy saje u dna, takže by nečistoty ze dna mělo sát jako první, vlastně pořád. Jedinou hrozbu bych viděl v \"plovoucích nečistotách\" (které asi neexistují) - ty se odstanou do čerpadla, když hladina klesne k nule.

Co vy na to?

No, si myslím, že za jazdy väčšina nečistôt pláva...pretože sú to jemné nečistoty a teda sa ľahko vznášajú...

Odesláno

Veskery bordel zustane v palivovem filtru. Nadrz se do nekonecna filtruje skrz okruh- cerpadlo, filtr, vstrikovani, pretlakac, nadrz. V prazdny nadrzi auta z roku 93 sem zadny bordel ani kal nenasel. U HDI bacha minimalni mnozstvi k zaplneni okruhu je 5l nafty. Sem se neco namackal balonku u 1.4HDI s 4l v nadrzi. Po doliti 5teho najednou stacilo parkrat zmacknout a bylo.. Pak sem to nasel v prirucce, ale kdo ji cte ;) ze?

Odesláno

Si neumíte poradit ... jak začne blikat hladový oko, zajeď s 5 litry v kanystru v noci na opuštěné parkoviště u Kauflandu a začni zuřivě jezdit dokola. Někdy k ránu až ti to chcípne dolej 5 litrů, dojeď na benzínku a natankuj. Připočti 5 litrů a máš to ..... :D:D:D:D:D

P.S. jde to i ve dne, ale musíš simulovat, že hledáš volné místo.

[upravil dne 1/10/10 od matii]

Odesláno
Si neumíte poradit ... jak začne blikat hladový oko, zajeď s 5 litry v kanystru v noci na opuštěné parkoviště u Kauflandu a začni zuřivě jezdit dokola. Někdy k ránu až ti to chcípne dolej 5 litrů, dojeď na benzínku a natankuj. Připočti 5 litrů a máš to ..... :D:D:D:D:D

P.S. jde to i ve dne, ale musíš simulovat, že hledáš volné místo.

[upravil dne 1/10/10 od matii]

:D :D :D :D :D dík mno .... samý lepší rady tady ..

Odesláno

S 307 som na doraz este nesiel-niekedy to skusim.

S Octaviou kontrolka zacne svietit od 120km dojazdu. No siel som uz aj tak ked PP ukazoval dojazd -20km. To bolo uz fakt na poslednu klapku nafty. Mal som uz na male. Zastruhany vlas by mi do riti nikto nestrcil.:(

Odesláno

Co vy na to?

no fuguje to asi tak, jako když dáš do kýblu trochu písku a naliješ plný vodou--můžeš s ním třepat jak chceš, písek vodu nezakalí, zkus tam nechat jen dva litry a zatřepej--voda bude komplet zakalená :)--v nádrži je to to samé, v bezprostřední blízkosti sacího sítka je dno nádrže čisté, protože se tam víří palivo, ale kousek dále je usazený (přilepený) bordel,co se tam za ty roky všelijak dostane...,a když je málo paliva, tak jízdou v zatáčkách a třeba při brždění atd. se ten bordel uvolní a zakalí palivo...

nechci vyvolat dojem,že máme v nádržích deset kilo nečistot:bojim, ale uvědomte si jak malými průřezy palivo prochází,než se dostane do válce..., prostě podle mého je ježdění ,,nadoraz\'\' úplně zbytečné, nevím k čemu by mi byl superpřesný obsah nádrže??--když se rozsvítí hladové oko, jedu na pumpu--jak jednoduché...:):papa

Odesláno

Co vy na to?

no fuguje to asi tak, jako když dáš do kýblu trochu písku a naliješ plný vodou--můžeš s ním třepat jak chceš, písek vodu nezakalí, zkus tam nechat jen dva litry a zatřepej--voda bude komplet zakalená :)--v nádrži je to to samé, v bezprostřední blízkosti sacího sítka je dno nádrže čisté, protože se tam víří palivo, ale kousek dále je usazený (přilepený) bordel,co se tam za ty roky všelijak dostane...,a když je málo paliva, tak jízdou v zatáčkách a třeba při brždění atd. se ten bordel uvolní a zakalí palivo...

nechci vyvolat dojem,že máme v nádržích deset kilo nečistot:bojim, ale uvědomte si jak malými průřezy palivo prochází,než se dostane do válce..., prostě podle mého je ježdění ,,nadoraz\'\' úplně zbytečné, nevím k čemu by mi byl superpřesný obsah nádrže??--když se rozsvítí hladové oko, jedu na pumpu--jak jednoduché...:):papa

:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

záleží, jestli se palivo od motoru vrací či nikoli.

Jinak, moderní systémy dokáží přefiltrovat nádrž za 15 minut.

(tedy, na nějakej bordel na dně nádrže klidně zapomeňte)

P.S:: Na určení objemu nádrže bych použil nádrž z vrakárky.

P.S.S.: \"Rezervu\" beru s rezervou....

10 lt paliva stojí okolo 300,- Kč, nevím, co řešíte...

Odesláno

Kdyz to potrebujes tak presne,tak si dole u podvozku povol svorku gumovy hadice od hrdla nadrze nebo otoc auto na strechu a uvidis kolik ti tam presne zbylo:mrk .Kazdopadne ma 306 uz pri sedmi litrech cuka za zatackama a kopcema,podle manualu na hlad.oko s litry osmi dojezd 100km,dle me nanejvys 50km ponevadz to cukani nevydrzim,brzda provozu...Navic pri tehle tetelici dostava cely palivovy a vyfukovy okruh coudy a tohle martyrium mi diky tomu prijde docela zbytecny.A pokud tedy potrebujes presne vedet spotrebu zapis si km ve stavu kdy se ti trvale rozne rezerva,tim vlastne zjistis,ze je tam zase tolik co pred tim,beres to jako konstantu a to co tam natankujes tvuj objem pro jizdu.U me se pohybuje mezi 53 a 53,5 litry kdyz necham pistoli u pumpy az do cvaknuti a z tyhle hodnotx odvozuju spotrebu...

Odesláno

Dekuju vsem co se pri zodpovidani meho dotazu vyvarovali kecu typu \"nevim na co to potrebujes\" a napsali neco konstruktivniho :bacha:blablabla

Odesláno

Tak nevim ,co se tady řeší tim,že vyjedu nádrž dočista,v papírech je dáno ,že nárdž je na 60l

1/ nikdy jí nevyjedeš do prázdna

2/ když někam dál budu chtět ject,co udělám,natankuju si plnou,a pádim,až bude na mě blikat oko,co udělám, dojedu natankovat

3/vim,nebo mám vyzkoušíno,že s těmadle litrama najedu 880km :roker

:)

[upravil dne 2.10.2010 od vendi.stejskal]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...