Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

no přesně na něch motorech to chtěj dělat ;)

Máš na to dost střízlivej úsudek...asi mnoholetá praxe ;):papa ...taky jsem si to říkal,že na peugeot je tu tuny věcí...

Odesláno

Mám tady druhý motor, takže jsem to nedávno řešil a nevyplatí se mi ani vyměnit na V6tce hydroštely a šály + servis okolo -> to je tak desetina kompletní GO...Umím si představit jen dva typy lidí co do GO půjdou 1/ borec (profík) co si udělá všechno sám, všude má známé, díly za nákupku a leckdy pod + nějaké zánovní bazarové a zvládá to ve svém volném čase -> takže je do toho auta \"blázen\", 2/ \"šéfík\" který peníze neřeší a buď má mazla, nebo sběratelské auto (inestici), ten si to nechá udělat...Pro nás ostatní je tu spousta šikovných lidí co má ten správný motor v dobrém stavu...

V každém případě je komplet GO velká frajeřina...

P.S. Potvrzuji že jsou na klubu blázni co mají svou 406tku opravdu rádi a utrhnou si kvůli ní klidně od pusy a přes překážky (tvořené i vlastními omyly) se šplhají k cíli -> nejlepší a nejhezčí 406tka na světě :D...Jen raději doplním, za jednoho konkrétního člověka, že odsud podsud.

[upravil dne 30/8/10 rootsky]

Odesláno

Oddie jistě může potvrdit, že kdyby mi nenabídl motor, tak už mou 406ku někdo rozebíral na díly. Auto jsem kupoval v roce 2006 za X, ale dnešní cena je dle mého tak 70 - 80 tKč (a to si ještě hodně fandím). Tahle oprava mě stála 25 000,- Kč, což je téměř polovina ceny auta. Kdybych ho za 30 prodal s vadným motorem a přihodil cenu \"generálky\" motoru, mohl bych si koupit novější kousek a po výměně rozvodů a oleje z fleku jezdit - oprava tohoto motoru tak, aby za něco stála, je akce určitě kolem těch 50 tKč (jak už psal výš Olda) a za tu cenu se dá nějaké to auto koupit.

[upravil dne 30/8/2010 Medvěd]

Odesláno

V ceně opravy nebyla \"jen\" výměna motoru, ale třeba kontrola vstřiků, rozvody na původním motoru, v rámci toho se objevila špatná řemenice na altíku, měnily se i přední brzd. kotouče s destičkama, nový motor se také musel přestrojit, vyměnit náplně .... No, bylo toho najednou víc, ale ten problém s pístem mě stál určitě minimálně 20 tKč, což, uvědomím-li si kolik kolem toho bylo práce a že to PPčko dělal od čtvrtka do neděle, mi přijde jako cena přiměřená.

Odesláno

Odtah, dovoz druhého motoru (bohužel neměl nožičky a nepřiběhl sám), oboje znamená přes 100km najetých. Komplet rozvody, gufera, všechny filtry a náplně, pochopitelně. K tomu vzpomínaná volnoběžka altíku, přední brzdy... Dále zkouška vstřiků (běžná cena zkoušky HDI vstřiků je 500 za kus, tzn. jen tohle 2tis!). Vyndání motoru je sice celkem trivka, přestrojení všech věcí a montáž zpátky už ale nějaký čas sežere, ono koukněte do service boxu na normu výměny motoru, kolik tam bude, 20 hodin tutově. Ono to sice vypadá jako děsná rána, kór když ten motor Medvěd dostal skoro zadarmo, ale ono to není jako vyměnit píchlé kolo. V dnešní době je celkem běžné, že při výměně většího celku je dražší práce než ten starší díl. Pokud se vám to zdá moc, mohli jste to Medvědovi opravit levnějc :P

Odesláno

Typický čecháčkovství, proč za to platit, když si to doma můžu udělat sám, ještě bych šikovnýmu člověka dal (nedejbože) vydělat. Pak to dopadne tak, jako u jednoho mého bývalého souseda. Řešil nějaký problém na svém traktoru, v podstatě motor a základ ze zetoru a zbytek domorobo. Furt se mu tam přepaloval jeden odporovej drát, nakonec si mě pozval, načež jsem po chvíli dívání se na schéma a proměřování zjistil, že blb dal obráceně svíčky (bo jak se tomu u traktoru nadává). :aut

Odesláno

oddie, nemusíš sa hneď čertiť. Medvěd už vysvetlil že to nebola cena iba výmeny motora ale komplet náklady vrátane servisu. To už dáva zmysel.

P.S. toho vyplazeného smajlíka si nabudúce môžeš odpustiť. Viem čo všetko obnáša výmena motora a preto sa mi to zdalo veľa.

Odesláno

Já se nečertím, jen uvádím výčet, co to obnáší. A když víš, co obnáší výměna, že se v rámci toho dá řada věcí logicky nových, divím se, že ses divil :P

Odesláno

No jasně, když vidíš tu částku, je to napohled rána, ale tomu, kdo ví, o co běží, by mělo být od pohledu jasné, že je to včetně servisu a dalších věcí, a ne jen o tom nasypat tam motor, co se někde válel, tak jak je. To by si ten servis udělal pěkně blbou reklamu, kdyby udělal jen to :) Tohle se mmch. pěkně blbě vysvětluje laikům, že když se vyměňuje agregát, že se dávaj preventivně např. gufera, aby se pak nemusely lovit po pár tisících na autě. Sám jsem třeba seknul do jednoho ze svých aut kdysi motor, a vykašlal se na vodní pumpu, jen rozvody jsem udělal - a po pár tisících jsem dělal tu pumpu na autě, s horším přístupem. Co uděláš příště - zákazníkovi řekneš, že jestli výměna, tak komplet se vším tímhle - nebo na jeho riziko. Pak ta cena samozřejmě naskáče. A když to řekneš předem, vč. rizik, málokdo chce riskovat.

• O 7 měsíců později...
Odesláno

Když jsem se učil na automechanika, tak v servisu, kam jsme chodili na praxi a kde se dělaly generálky škodovek jak na běžícím páse (převážně 1203ky) se G.O. motoru dělala stylem

1) motor demontovat z auta

2) odvézt na \"motorárnu\"

3) tam ho dělník se sotva dokončenou základní školou rozebral na prvočinitele, které házel do různých krabic a následně šly do šrotu

4) do holého bloku se nasázely nové díly

5) motor se \"spasoval\" a nechal nějaký čas běhat, aby si vše \"sedlo\"

6) zpětná montáž do generálkovaného auta (většinou nová nebo vyvařená kastle, nápravy, na kterých byla původní jen nápravnice, .....) Cena takové GO se v roce 1988 pohybovala kolem 90 000,- Kč a i když nová 1203ka stála zhruba stejně, stejně firmy auta generálkovaly, páč díky přídělovému systému na nové prostě neměly nárok.

Nevěřím, že by někdo dneska takhle generálku dělal a už vůbec si neumím představit, co by si za to řekl

[upravil dne 25/4/2011 00:24 Medvěd]

Odesláno

Nechci Ti brát iluze, ale i když jsem Tvou 405ku neviděl, tak jsem přesvědčenej, že za 30 tKč jí budeš za rok prodávat hodně, hodně těžko. Já prodal svého TD kombíka před 5ti lety za 32 000,- Kč a taky jsem si myslel, že mám \"voňavku\" - auto bylo cca 3 měsíce po repasi zadní nápravy a ve stavu \"otoč klíčkem a jezdi\" - přesto jsem z původních 60ti klesl až na finálních 32, a to po více než třech měsících inzerce. Podívej se, za kolik dneska jdou první 406ky a uvědom si, že 405ka prostě už je 20ti letý veterán

Odesláno

405- ku dáš tak zadarmo (a ekoteroristická daň). Všude jsou spousty 406-tek s klimou, těžko prodejné.

Např.

je totéž co

http://www.peugeotclub.eu/inzerat/nove-rozvody-naplne-filtry-najeto-216-tis-2322

, tedy cena 50 t.

nebo

http://www.autospace.cz/?cl=cz@print&car=14844-s2027&inf=

Já 405-kám fandím, je to podle mne nejhezčí auto všech dob, ale bohužel, čas je neúprosný.

[upravil dne 25.4.2011 09:29 P607Olda]

Odesláno

Je mi to jasne, ale tu 405 kdyz neprodam, tak mi to vadit nebude, protoze to auto je a bude vonafka. Nehodlam do toho cpat Jen ty castky, ktere zvysi hodnotu auta. Ale ty castky ktere se pro mne vyplati a nejlepe prispeji ke komfortu a funkcnosti auta.

tady je stranka moji 405:)

405 je velmi hezke auto.

Ale 605 je hezci :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...