John_Ice Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 viz vlákno Medvěd-výměna motoru ...Je opravdu GO tak finančně náročná a tím myslím že vlastně bude motor jako,,nový,, oproti výměně motoru použitého? Dobře oddie,říkal že ho má za pár ,,šlupek,, takže asi bude nějakej větší rozdíl(GO a použitej motor).Já beru že GO vyjde tak do cca 30 000kč, je to realné?A použitej motor cca 15 000kč. Určitě se to liší podle typu motoru (objem,benzín-nafta).Mě jenom zajímá jestli to má cenu jít do toho nebo ne. Snad každej chápe toto téma,že se to týká motorů peugeot či citroen [upravil dne 30.8.2010 John_Ice] Citovat
Pata Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 tak nejprve si položme otázku, co si představuješ pod pojmem GO Pokud začneš měnit písty, honovat vložky, šály na klice, ventily, vstřikovače (je to přece oprava generální...), tak těch 30t nebude stačit... [upravil dne 30/8/2010 Pata] Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 generálka motoru se dnes dělá snad jen u veterána, tam je naděje na zhodnocení...,jinak v době, kdy je všude plno komplet motorů se to nevyplatí...,auto už není prostě to co bývalo--je to i u nás spotřební materiál... Citovat
pastorek Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Oficiálne sa uvádza že každá generálna oprava skracuje životnosť o 20 - 25 %. Napríklad: Nový motor 100 tkm, po 1. GO 75 tkm, po druhej 50 tkm... Samozrejme sú to teoretické hodnoty a záleží na spôsobe opravy, použitých dieloch a podobne. Tých 100 tkm som použil pre názornosť, pri terajších motoroch je to niekoľko násobne viac. Čo sa týka ceny GO tak pre príklad ceny na štvorvalec s vrtaním (priemerom piestov) do 91mm z firmy v Nitre ktorá to robí. (napríklad 2,0 HDI) výbrus a suchá vložka - 180 € piesty + krúžky - 400 € brúsenie kľukovky - 45 € sada hlavných - 70 € sada ojničných ložísk - 30 € Takže 725 € - cca 18 200 CZK len za blok. K tomu tesnenia, zrovnanie hlavy, skrutky hlavy, ventily, guferá, rozvody, náplne a práca. Citovat
John_Ice Odesláno 30. srpen 2010 Autor Odesláno 30. srpen 2010 ale bavme se o motorech peugeot či citroen....tatra asi nikoho v tomhle ohledu zajímat nebude. Já znám 3 borce,co raději si udělaj generálku než si kupovat oběhanej motor a to bylo do 605.A právě jsem vycházel z té ceny,říkali že těch 30 000 by mělo stačit.A ikdyž to bude dost,tak vědí že co už do toho dali a že jim to nějaký ty km vydrží a ,,nové,, auto prý nemá cenu kupovat a že se divěj lidem,že od GO ustupujou. Proto jsem nahodil toto téma a nikde jsem vlastně nic podobného nenašel. Citovat
John_Ice Odesláno 30. srpen 2010 Autor Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: pastorek Oficiálne sa uvádza že každá generálna oprava skracuje životnosť o 20 - 25 %. Napríklad: Nový motor 100 tkm, po 1. GO 75 tkm, po druhej 50 tkm... Samozrejme sú to teoretické hodnoty a záleží na spôsobe opravy, použitých dieloch a podobne. Tých 100 tkm som použil pre názornosť, pri terajších motoroch je to niekoľko násobne viac. Čo sa týka ceny GO tak pre príklad ceny na štvorvalec s vrtaním (priemerom piestov) do 91mm z firmy v Nitre ktorá to robí. (napríklad 2,0 HDI) výbrus a suchá vložka - 180 € piesty + krúžky - 400 € brúsenie kľukovky - 45 € sada hlavných - 70 € sada ojničných ložísk - 30 € Takže 725 € - cca 18 200 CZK len za blok. K tomu tesnenia, zrovnanie hlavy, skrutky hlavy, ventily, guferá, rozvody, náplne a práca. No právě existují firmy co to dělají, takže to zas nemůže být až tak nevyhovující. rozvody se asi nemá cenu započítávat,protože ty se stejně budou dělat i při výměně motoru.A práce nebude zas tak rozdílná v ceně taky,vždyť ten motor se sám nepřehodí.Nebo to tak není? No jsem teda zvědavej,na ty borečky co se pustili do svých 605 co je bude to stát(hold tam práce není protože to dělaj sami) Citovat
ozzy56 Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 problém je i v tom, že dnes málokdo ví, co to je generální oprava motoru --většina vymění svíčky a filtry a je po gererálce:aut jinak podle mého dát do gererálky motoru 30 litrů např. u 605 je čiré fandovství...,ekonom by použil jiný termín Citovat
shark734 Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: ozzy56 .....že dnes málokdo ví, co to je generální oprava motoru --většina vymění svíčky a filtry a je po gererálce:aut takychto ludi poznam a aj v zopar inzeratoch sa to najde...najelepsie je: \"Motor ma nabehanych 80tis km a je po GO\" :xvul Citovat
MilanF1 Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: ozzy56 jinak podle mého dát do gererálky motoru 30 litrů např. u 605 je čiré fandovství...,ekonom by použil jiný termín No pikačovina, ta je jasný , když uvážíme cenu auta = kupuji jiné Citovat
Benžík Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Zivotnost zkrati o 20 - 25%? To je tedy hdi s nabehanymi 100 000km stejne jako hdi po go. Citovat
P607Olda Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Repase potkaného motoru asi 50 t Kč. Ale zase víš, co v něm je... Citovat
pastorek Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: Benžík Zivotnost zkrati o 20 - 25%? To je tedy hdi s nabehanymi 100 000km stejne jako hdi po go. Zle zi ma pochopil. 100 tkm bol ako príklad pre ľahšie počítanie a životnosť je napríklad: nový - 300 000 1. GO - ďaľších 250 000 2. GO - ďaľších 200 000 Takže 2 GO predĺžia životnosť z 300 000 na 750 000 Asi som to pôvodne zle vysvetlil, sorry. Citovat
punkac Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 nevysvětlil, já jsem to pochopil dobře Citovat
Driver Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: John_Ice ale bavme se o motorech peugeot či citroen....tatra asi nikoho v tomhle ohledu zajímat nebude. Já znám 3 borce,co raději si udělaj generálku než si kupovat oběhanej motor a to bylo do 605... No jo, ale něco jiného je, když si to udělá člověk, který tomu rozumí a umí to udělat než když si to někdo dá do servisu. A i tak se to v dnešní době asi možná tomu znalému člověku ani nevyplatí v některých případěch dělat. Já osobně kdybych u svojí 1.8 měl nejaký vážný problém s motorem tak ani o opravě neuvažuju a rovnou hledám jiný motor, kterých je všude hromada za pár peněz. Citovat
oddie Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 GO motoru má smysl dělat jen u nějakého výjimečného auta (veterán apod)., nebo u auta, které má vysokou zůstatkovou hodnotu, motory na něj nejsou k sehnání a je požadavek, aby ještě hodně najezdilo. Easy. Citovat
Benžík Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: Benžík Zivotnost zkrati o 20 - 25%? To je tedy hdi s nabehanymi 100 000km stejne jako hdi po go. Zle zi ma pochopil. 100 tkm bol ako príklad pre ľahšie počítanie a životnosť je napríklad: nový - 300 000 1. GO - ďaľších 250 000 2. GO - ďaľších 200 000 Takže 2 GO predĺžia životnosť z 300 000 na 750 000 Asi som to pôvodne zle vysvetlil, sorry. Pochopil jsem to dobre, napsal blbe. Zivotnost hdi urcite bude minimalne 400 000km, pokud tedy ma najeto 100 000 a jeste nemel go, ma do generalky stejne daleko, jako motor cerstve po 1. go. Citovat
Kloub Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 http://forum.205gti.org/viewtopic.php?f=10&t=5242 Citovat
John_Ice Odesláno 30. srpen 2010 Autor Odesláno 30. srpen 2010 Původně zaslal: oddie GO motoru má smysl dělat jen u nějakého výjimečného auta (veterán apod)., nebo u auta, které má vysokou zůstatkovou hodnotu, motory na něj nejsou k sehnání a je požadavek, aby ještě hodně najezdilo. Easy. No to si myslím...ale teď vzít co je vyjímečný auto, pro někoho určitě může bejt i 406 asi to je otázka opravdu vztahu majitele k autu a určitě financí.A taky na dalších věcech a to asi technický stav vozidla. ale prostě když majitel bude ,,zblázněn,, do svého auta, tak asi mu bude jedno,že dá prachy do plechů a potom do součástek a potom přijde GO...Tam asi bude hovořit otázka peněz .... Citovat
oddie Odesláno 30. srpen 2010 Odesláno 30. srpen 2010 406 je všude jako smetí a nemají žádnou hodnotu, tam dělat nějakou GO nemá sebemenší smysl. I díky cenám motorů, které jsou dostupné. U 406 už se spíš jedná o to, zda má vůbec smysl je opravovat, u starších modelů už leckdy cena i jen pouhé výměny motoru za jiný starý dosahuje ceny auta. Vyjímečným autem myslím něco, co se dělalo v malém množství a cenu má už jen z tohoto hlediska. Z tohoto ohledu chápu třeba GO na 405 T16. Ale konfekce, které je všude jako s*aček vč. dílů na to prostě vyjímečným autem není, i kdyby do toho byl někdo zamilován sebevíc. Pokud si někdo chce dělat GO na 605 2,1TD a podobných \"zázracích\", je to jeho boj, ale obecně čirý nerozum. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.