Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Máte CBčko?  

1. 1. Máte CBčko?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Přestože je tahle technologie dneska už dávno za zenitem, rozhodli jsme se s kamarádem, že zkusíme ještě trochu tohle pásmo na jihu rozhýbat. V Budějcích jsme zatím minimálně tři aktivní CBčkáři a budeme se snažit náš počet ještě rozšířit. Stanici mám zatím jen doma, ale uvažuju o tom, že koupím magnetku a budu si jí brát i do auta na delší cesty. Proto jsem se rozhodl zjistit, jestli jsou mezi vámi nějací aktivní či pasivní CBčkáři, kteří by k oživení CB pásma taky chtěli přispět. :) Kdybyste náhodou projížděli Budějcema a měli v autě CBčko, tak se ozvěte. Posloucháme na desítce. :)

Odesláno

Anténa na auto je v garáži a stanice leží zaprášená na poličce :D Občas si jí vezmu do auta, když jedu nějakou delší trasu. Doma už jí nepoužívám.

Odesláno

Tuhle hračku jsem používal když mi bylo asi 18 to ještě nebyl rozšířen mobil a byl to i drahej komunikátor a takCB bylo dost rozšířené.Měl jsem ji jak doma tak ve voze a celkem jsme se s tim vyblbli,teď už je to ale asi jen o těch co mají radiokomunikaci jako koníček a ty lidi přešli na jiné pásmo..Na cestách to stále používají hlavně kamiony a neni to špatný dostávat okamžité info o cestě před váma.Teď už ale Cb nemam i když sem uvažovaql o tom dát si ji znova do auta.O dosahu je těžko říct,protože ho ovlivňuje dost věcí kolem,ale Doma s velkou anténou to bylo tak kolem30 km ale ne každým směrem.V autě je to už hodně rozdílný někdy2km,někdy 10.Jinak když jsam s ti vyjel na kopec tak se dalo dohulákat i na 100km.

Odesláno

Je to super věc,hlavně v práci se dost hodí,dá se pokecat a navíc i zjistit jestli není někde na trase problém,popřípadě jaký....

Odesláno

Je to porádní věc i když už dost stará:rokerza komančů byli velké problémi:bachajá osobně mám 3 v provozu:Pa plně využívám dle momentální situace všude po EU:roker

Odesláno

Měl jsem, byla to sranda. Potom jsem se přestěhoval a už byl problém s anténou. :nevim

Nechal jsem toho, navíc se pak rozmohly mobily, takže si můžu kecat do kapsy všude i bez CB.

Odesláno

No vida, tak dneska se nám krásně sešlo asi šest lidí z Budějc a okolí na 4. kanále. :) Přecijen to není úplně mrtvý. :)

Holland: máš stacionární, nebo jen mobilky?

Odesláno

ahoj.no konečně!.pravě jsem chtel rozpoutat tutu debatu.nebo plozit otazku.zdali tu jsou nejaci cb-čkáři.a co pouzivate za staničky,anteny.nejdelší delka spojení atd.zdravi david skuteč lokator JN 79 XU.

Odesláno

Zrovna teraz bol kamarat, na nejakej Cesko Slovenskej sutazi CB ckarov ... Skoncili 11 ty :)

Odesláno

Když jsem ještě lítal po republice s knihama naloženej celý dny za volantem, docela jsem o tom CBčku přemýšlel a pokud se v budoucnu k ježdění zase vrátím, asi do něj půjdu.

Odesláno
Původně zaslal: dejmall6

ahoj.no konečně!.pravě jsem chtel rozpoutat tutu debatu.nebo plozit otazku.zdali tu jsou nejaci cb-čkáři.a co pouzivate za staničky,anteny.nejdelší delka spojení atd.zdravi david skuteč lokator JN 79 XU.

Paráda. :) Já používám volačku Fakír Budějovice. QTH: JN78GX. Pod stolem mi hnízdí nová rozkošná stanička Allamat 296 a na střeše bych měl mít do týdne hliníkovou pětiosminu. Já jsem u CBček novej a kámoš to oprášil nedávno po letech, takže co se týká nejvzdálenějšího spojení, tak zatím nemůžeme sloužit. Ale s tou pětiosminou by to mohlo lítat celkem daleko. :) Kámoš (Skippy Budějovice) má President Johnson II, což je taky pěkná stanička a stále je kupodivu dost drahá.

Jsem rád, že se tu někdo chytnul. :)

Odesláno

Mám. Občas v autě i zapnu... Jen CH 10... Občas se tam jeden doví i něco zajímavýho. CH 10 tady v Práglu je vcelku dost vytíženej. Jinak to pásmo není bezlicenční... Vztahuje se na něj tzv. \"Generální povolení\"... číslo pochopitelně nevím... Mimochodem... nějaké to povolení se vztahuje na všechna rádiová zařízení. Mobily, modrozuby, WiFi, možná existuje něco i na FM transmitery a DO, co by vysílače o extrémě nízských výkonech, které však jsou reálné a zařízení neschválené není kontrolované, tudíž potenciálně může rušit služby legální.

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Jinak to pásmo není bezlicenční... Vztahuje se na něj tzv. \"Generální povolení\"... číslo pochopitelně nevím... Mimochodem... nějaké to povolení se vztahuje na všechna rádiová zařízení.

To pásmo pochopitelně je bezlicenční. To znamená, že k vysílání v něm nepotřebuješ licenci. Nebo snad nějakou máš? ;)

S tím, že pro něj existují jistá technická omezení (vyhrazené frekvence, maximální vysílací výkon, atd.), to nijak nesouvisí. Ta skutečně existují pro jakékoliv radio vysílání

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...