Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nase policie jde s dobou.budeme platit pokuty kartou.jsem pro.ale jis pred 10 lety me policie v portugalsku jako ridice TIR pokutovala pri nulove toleranci rychlosti.takze ti nasi hosi budou stale pozadu.:super.

Odesláno

Mno pokud si to dobre vybavuju, tak na Slovensku to uz funguje. Jelikoz mam cast rodiny na Slovensku, tak od nich vim, ze to je na h-vno. Jsou tam udajne na to docela psy. Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry...

Neni to z me zkusenosti, pouze pisu jak se to aplikuje v praxi. :myslim

Odesláno
Původně zaslal: mr.SM

Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry...

A kde je problém? Mají čekat, až vrátíš flašky? Dokud se nebudou zákony dodržovat a jejich dodržování vymáhat, bude tu akorát bordel.

Odesláno

U nas to frci a bolo to prijate uplne v pohode, vyhovarat sa na to ze mam auto a nemam prachy je dost o nicom, clovek si da aspon pozor, Kurt ma pravdu :)

Odesláno
Původně zaslal: mr.SM

Mno pokud si to dobre vybavuju, tak na Slovensku to uz funguje. Jelikoz mam cast rodiny na Slovensku, tak od nich vim, ze to je na h-vno. Jsou tam udajne na to docela psy. Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry...

Neni to z me zkusenosti, pouze pisu jak se to aplikuje v praxi. :myslim

souhlasil bych i s variantou přiložit devítku ke spánku...,z některých se snad pokuty jinak vymámit nedají :roker

Odesláno

To ano souhlasim ze zakony se musi dodrzovat. Sam pracuji se zakony a lidmi kteri je nedodrzuji. Asi jsem se spatne vyjadril. Myslel jsem to tak ze ne pokazde mam u sebe v kapse 2500 popripade kartu. Ja nevim jak ostatni ale ja ji porad sebou nevozim...

Odesláno

mr.SM: Když máš na opici (auto) musíš mít i na banány (náklady s ním spojené).

Možnost platit kartou, o kterou v tomto tématu jde, je přece i pro tebe plus - je to další způsob, jak můžeš zaplatit. Nic ti to nebere, nic ti to neupírá.

Odesláno

V Rakousku už dávno zpět po spáchání přestupku zahraničním řidičem postupovali tak, že řidiči zabavili věc vyšší hodnoty než pokuta a tu vrátili až po zaplacení sankce - a i řidiči ž ČR si pak dávali majzla, aby zákony neporušovali.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Péťo - ad jízda bez ŘP - není to v české kotlině od 1. 1. poněkud jinak???

Ani nevím. Ale nemyslel jsem situaci, že si zapomenu doma doklady. To se stát může a ten policajt (pokud nebude líný) si to může snadno na ulici ověřit. Psal jsem o případu, že dotyčný vůbec řidičák nevlastní.

Odesláno

1. Moznost platit kartou mi zatial ziadny policajt neponukol, dokonca aj naposledy, ked som musel cakat frajerku aby mi priniesla zvysnych 10 Eur co mi chybli do pokuty :)

2. To co si popisal v druhom prispevku, mi pripada jako by sme boli v rusku. Platia tu jednoduche pravidla

Dostanes pokutu, musis ju zaplatit. Pokial ju nezaplatis na mieste, zoberu ti RP, a daju ty papier o odobrati RP. S tym mozes vramci Slovenska jazdit 15 dní. Pokial pokutu zaplatis, vyberies sa na prislusny urad, sek predlozis, a RP ty vydaju ...

Osobne som to este nezazil, ale zevraj ziadne rady su tam neni, len pride, predlozi, podpise, a ide prec, bez cakania. Neviem co je na tom pravdy.

Ked nemas na pokutu v ziadnom pripade ty auto nezabavuju ... Lol.

Auto ty mozu odstavit len ked nema prekazatelne dobry technicky stav, jakoze ty chyba predne okno, nemas naraznik atd ... Aj tak ty ho nezoberou, len nakazu odstavit ...

Odesláno

On je z Trnavy, na to si treba zvyknut :D

... a inak je uplne samozrejme ze ti vozidlo nemozu zabavit za to ze nemas na pokutu:D

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Původně zaslal: Medvěd

Péťo - ad jízda bez ŘP - není to v české kotlině od 1. 1. poněkud jinak???

Ani nevím. Ale nemyslel jsem situaci, že si zapomenu doma doklady. To se stát může a ten policajt (pokud nebude líný) si to může snadno na ulici ověřit. Psal jsem o případu, že dotyčný vůbec řidičák nevlastní.

Jde o to, že řízení bez ŘP je nyní podle zákonů v ČR pouhým přestupkem - takže žádný brutální postih krom pokuty ve výši pár tisícovek takovému \"....\" nehrozí (a je úplně jedno, zda ŘP nikdy neměl či zda se vybodoval)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...