dejmall6 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 nase policie jde s dobou.budeme platit pokuty kartou.jsem pro.ale jis pred 10 lety me policie v portugalsku jako ridice TIR pokutovala pri nulove toleranci rychlosti.takze ti nasi hosi budou stale pozadu.. Citovat
mr.SM Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Mno pokud si to dobre vybavuju, tak na Slovensku to uz funguje. Jelikoz mam cast rodiny na Slovensku, tak od nich vim, ze to je na h-vno. Jsou tam udajne na to docela psy. Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry... Neni to z me zkusenosti, pouze pisu jak se to aplikuje v praxi. Citovat
Kurt Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: mr.SM Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry... A kde je problém? Mají čekat, až vrátíš flašky? Dokud se nebudou zákony dodržovat a jejich dodržování vymáhat, bude tu akorát bordel. Citovat
shark734 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 mozem potvrdit ze ked nemas hotovost beru vodicaky...dostanes ho az ked zaplatis Citovat
zzipCZ Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 je to vpořádku taky bych to u nás zavedl:super Citovat
Péťa Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Proč brát jen řidičáky? Za závažná porušení (alkohol, ale třeba i jízda bez vlastnictví ŘP) zabavovat vozidla. Citovat
Qcko Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 U nas to frci a bolo to prijate uplne v pohode, vyhovarat sa na to ze mam auto a nemam prachy je dost o nicom, clovek si da aspon pozor, Kurt ma pravdu Citovat
Medvěd Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Péťo - ad jízda bez ŘP - není to v české kotlině od 1. 1. poněkud jinak??? Citovat
ozzy56 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: mr.SM Mno pokud si to dobre vybavuju, tak na Slovensku to uz funguje. Jelikoz mam cast rodiny na Slovensku, tak od nich vim, ze to je na h-vno. Jsou tam udajne na to docela psy. Nemas hotovost, nemas kartu - popripade penize na karte, tak ti nechaj odstavit auto, v horsim pripade ti zabavej papiry... Neni to z me zkusenosti, pouze pisu jak se to aplikuje v praxi. souhlasil bych i s variantou přiložit devítku ke spánku...,z některých se snad pokuty jinak vymámit nedají Citovat
mr.SM Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 To ano souhlasim ze zakony se musi dodrzovat. Sam pracuji se zakony a lidmi kteri je nedodrzuji. Asi jsem se spatne vyjadril. Myslel jsem to tak ze ne pokazde mam u sebe v kapse 2500 popripade kartu. Ja nevim jak ostatni ale ja ji porad sebou nevozim... Citovat
Kurt Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 mr.SM: Když máš na opici (auto) musíš mít i na banány (náklady s ním spojené). Možnost platit kartou, o kterou v tomto tématu jde, je přece i pro tebe plus - je to další způsob, jak můžeš zaplatit. Nic ti to nebere, nic ti to neupírá. Citovat
Qcko Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Ked pri sebe nemam na pokuty tak musim jazdit tak, aby som pokutu nedostal;) ... logika nepusti ... Citovat
Medvěd Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 V Rakousku už dávno zpět po spáchání přestupku zahraničním řidičem postupovali tak, že řidiči zabavili věc vyšší hodnoty než pokuta a tu vrátili až po zaplacení sankce - a i řidiči ž ČR si pak dávali majzla, aby zákony neporušovali. Citovat
Péťa Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: Medvěd Péťo - ad jízda bez ŘP - není to v české kotlině od 1. 1. poněkud jinak??? Ani nevím. Ale nemyslel jsem situaci, že si zapomenu doma doklady. To se stát může a ten policajt (pokud nebude líný) si to může snadno na ulici ověřit. Psal jsem o případu, že dotyčný vůbec řidičák nevlastní. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 1. Moznost platit kartou mi zatial ziadny policajt neponukol, dokonca aj naposledy, ked som musel cakat frajerku aby mi priniesla zvysnych 10 Eur co mi chybli do pokuty 2. To co si popisal v druhom prispevku, mi pripada jako by sme boli v rusku. Platia tu jednoduche pravidla Dostanes pokutu, musis ju zaplatit. Pokial ju nezaplatis na mieste, zoberu ti RP, a daju ty papier o odobrati RP. S tym mozes vramci Slovenska jazdit 15 dní. Pokial pokutu zaplatis, vyberies sa na prislusny urad, sek predlozis, a RP ty vydaju ... Osobne som to este nezazil, ale zevraj ziadne rady su tam neni, len pride, predlozi, podpise, a ide prec, bez cakania. Neviem co je na tom pravdy. Ked nemas na pokutu v ziadnom pripade ty auto nezabavuju ... Lol. Auto ty mozu odstavit len ked nema prekazatelne dobry technicky stav, jakoze ty chyba predne okno, nemas naraznik atd ... Aj tak ty ho nezoberou, len nakazu odstavit ... Citovat
obaf Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Lubko o pokutach nieco vie, ma uz neaku tu skusenost:D Citovat
hnusoba Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: obaf Lubko o pokutach nieco vie, ma uz neaku tu skusenost:D Ešte keby tak vedel niečo o spisovnej slovenčine... Citovat
Qcko Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 On je z Trnavy, na to si treba zvyknut ... a inak je uplne samozrejme ze ti vozidlo nemozu zabavit za to ze nemas na pokutu:D Citovat
AnotherOne Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 To by si veľmi nepomohli, často je hodnota auta nižšia ako samotná pokuta. Citovat
Medvěd Odesláno 6. únor 2010 Odesláno 6. únor 2010 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Medvěd Péťo - ad jízda bez ŘP - není to v české kotlině od 1. 1. poněkud jinak??? Ani nevím. Ale nemyslel jsem situaci, že si zapomenu doma doklady. To se stát může a ten policajt (pokud nebude líný) si to může snadno na ulici ověřit. Psal jsem o případu, že dotyčný vůbec řidičák nevlastní. Jde o to, že řízení bez ŘP je nyní podle zákonů v ČR pouhým přestupkem - takže žádný brutální postih krom pokuty ve výši pár tisícovek takovému \"....\" nehrozí (a je úplně jedno, zda ŘP nikdy neměl či zda se vybodoval) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.