Lost47 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Zdar chcem doma vymenit rozvodovy remen na motore a neviem ako na to pretoze sa tam neviem dostat je tam dost malo miesta... Mam peugeot 306 1,9D 1999 Citovat
MJSytic Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Pouštíš se do rozvoďáku a nevíš ani jak se tam dostat? Trošku Indiana Jones, ne?! Citovat
Qcko Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Indiana Jones:D ... ak ta to potesi, tak musis rozobrat pravy podbeh, dat dole koleso, proste sa tam lezie tadial... ak si to nikdy nerobil, tak si to riadne nastuduj, mala chyba a auto do srotu:papa Citovat
Fusion Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Nene, ten by rozvody udělal jablkem, sirkou a 2dcl pepsi. Citovat
dolly1010 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Prodávaj přímo sadu na výměnu rozvodů pro MacGyvera. Další nářadí a materiál už nepotřebuješ Citovat
Dopiťák Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 jj :super:super:super:super to at si koupi to mu pomuze.... jinak jestli nemas zadnou prupravu na rozvody tak se do toho ani nepoustej jinak na 50% ze se ti pretrhne potka nebo 50% sanci ze si oddelas loziska na vacce cerpadlu klice..ja sam sem to uz vydel delat asi 50x ale nechce se mi do toho..je to pro me velka zodpovednost..to se radsi budu vrtat v dratkach Citovat
Qcko Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Ja som to robil zatial raz a najlepsie bolo, ze potom nikto nemal odvahu to startovat:aut Citovat
Pe.Tr Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 malo mista na 1,9D ??? tam se vejdu skoro celej Citovat
dolly1010 Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Pokud s tím nemáš zkušenosti a navíš co, kde a jak, tak se do toho radší nepouštěj a svěř ro servisu Původně zaslal: Pe.Tr malo mista na 1,9D ??? tam se vejdu skoro celej To mi připomíná, jak jsem stál mezi motorem a čumákem auta Jó hold, 1.4ka, tam je místa víc Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2010 Odesláno 22. leden 2010 Rozvody na 1,9D jsou primitivní. Klika, vačka i čerpadlo se aretuje v jednoznačné poloze, napínák řemenu je automatický. Dá se to udělat v podstatě skoro i poslepu. Ale pořád by to měl dělat někdo, kdo ví, co dělá. Jinak místa je tam až dost, až budete dělat rozvody na TD, kde tam jsou navíc ještě roury, tak něco říkejte... o V6 apod. ani nemluvě. Citovat
Qcko Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Rozvody na 2.5 V6 Audi A4 avant...kkz, to ked som sa na nich pozeral, tak respekt:aut oddie ma pravdu, ze je to lahke, ja som si to pozeral v Jak na to a su tam pripravene aretacne diery aj vsetky znacky uplne jednoznacne, ale ked pise ze ani nevie ako sa tam dostat a odvtedy sem ani nepisal, tak bud na to prisiel, alebo si to rozmyslel, hold nechame sa prekvapit:cool: Citovat
rootsky Odesláno 23. leden 2010 Odesláno 23. leden 2010 Dělal jsem rozvody na 1,9 D podle \"Jak na to\" a v poho...Ale na V6ce tak možná na druhém motoru, tam nesundávám sám ani kryty. Taky jsem to viděl rozdělané při výměně a respect profíkům Citovat
Strejdakopec Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 já bych si je taky sám nedělal ale když si dobře označíš všechny kladky ryskou a řemen podle nich tak by snad něml být problém druhý řemen označit stejně a dát ho tam na původní místo...dělal to bratr na 306 jenže to označil jen na jednu kladku pitomec a měl jediný štěstí že to přehodil jen o jeden zub....a bylo to dost znát...myslím že dát to o dva nebo tři tak se to potkalo.....buď musíš být hodně pečlivý a poradit se raději s odborníkem nebo to raději daj do servisu.....je to loterie taky bych se bál potom otočit tím klíčkem Citovat
Strejdakopec Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 jinak nářadí pro macgyvera je super věc....s tím uděláš opravdu všechno...minimálně sepneš techničák se zelenou kartou pod clonítko:super Citovat
oddie Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 U tohoto motoru je nesmysl jakkoliv označovat kladky nebo řemen, poloha je jednoznačně dána aretací kliky, vačky i kola čerpadla, mnohem lépe a spolehlivěji než čmáráním značek. Citovat
dobrmik Odesláno 24. leden 2010 Odesláno 24. leden 2010 přesně jak píse oddie....2x M8 jednu kulatinku 8mm kterou strčíš do setrváku a je to....nic složitého.... Citovat
Strejdakopec Odesláno 25. leden 2010 Odesláno 25. leden 2010 no já to naznám...já to osobně neviděl dělat,ale beru to vešobecně jak to taky jde.na tom se taky snad nic nedá zkazit...ale stejně bych to nedělal,tedy pokud by nešloo jen o výměnu řemene což u rozvodů většinou není jenom toto...otázka....to že zaaretuju setrvák tak se mi nic nepohne jak bych nechtěl???pak jen nasadím řemen? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.