Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar chcem doma vymenit rozvodovy remen na motore a neviem ako na to pretoze sa tam neviem dostat je tam dost malo miesta...

Mam peugeot 306 1,9D 1999

Odesláno

Indiana Jones:D ... ak ta to potesi, tak musis rozobrat pravy podbeh, dat dole koleso, proste sa tam lezie tadial... ak si to nikdy nerobil, tak si to riadne nastuduj, mala chyba a auto do srotu:papa

Odesláno

jj :super:super:super:super:super to at si koupi to mu pomuze....

jinak jestli nemas zadnou prupravu na rozvody tak se do toho ani nepoustej jinak na 50% ze se ti pretrhne potka nebo 50% sanci ze si oddelas loziska na vacce cerpadlu klice..ja sam sem to uz vydel delat asi 50x ale nechce se mi do toho..je to pro me velka zodpovednost..to se radsi budu vrtat v dratkach :P

Odesláno

Pokud s tím nemáš zkušenosti a navíš co, kde a jak, tak se do toho radší nepouštěj a svěř ro servisu ;)

Původně zaslal: Pe.Tr

malo mista na 1,9D ??? tam se vejdu skoro celej :D

To mi připomíná, jak jsem stál mezi motorem a čumákem auta :D Jó hold, 1.4ka, tam je místa víc :D

Odesláno

Rozvody na 1,9D jsou primitivní. Klika, vačka i čerpadlo se aretuje v jednoznačné poloze, napínák řemenu je automatický. Dá se to udělat v podstatě skoro i poslepu. Ale pořád by to měl dělat někdo, kdo ví, co dělá. Jinak místa je tam až dost, až budete dělat rozvody na TD, kde tam jsou navíc ještě roury, tak něco říkejte... o V6 apod. ani nemluvě.

Odesláno

Rozvody na 2.5 V6 Audi A4 avant...kkz, to ked som sa na nich pozeral, tak respekt:aut

oddie ma pravdu, ze je to lahke, ja som si to pozeral v Jak na to a su tam pripravene aretacne diery aj vsetky znacky uplne jednoznacne, ale ked pise ze ani nevie ako sa tam dostat a odvtedy sem ani nepisal, tak bud na to prisiel, alebo si to rozmyslel, hold nechame sa prekvapit:cool::cool:

Odesláno

Dělal jsem rozvody na 1,9 D podle \"Jak na to\" a v poho...Ale na V6ce tak možná na druhém motoru, tam nesundávám sám ani kryty. Taky jsem to viděl rozdělané při výměně a respect profíkům :D

Odesláno

já bych si je taky sám nedělal ale když si dobře označíš všechny kladky ryskou a řemen podle nich tak by snad něml být problém druhý řemen označit stejně a dát ho tam na původní místo...dělal to bratr na 306 jenže to označil jen na jednu kladku pitomec a měl jediný štěstí že to přehodil jen o jeden zub....a bylo to dost znát...myslím že dát to o dva nebo tři tak se to potkalo.....buď musíš být hodně pečlivý a poradit se raději s odborníkem nebo to raději daj do servisu.....je to loterie taky bych se bál potom otočit tím klíčkem

Odesláno

U tohoto motoru je nesmysl jakkoliv označovat kladky nebo řemen, poloha je jednoznačně dána aretací kliky, vačky i kola čerpadla, mnohem lépe a spolehlivěji než čmáráním značek.

Odesláno

no já to naznám...já to osobně neviděl dělat,ale beru to vešobecně jak to taky jde.na tom se taky snad nic nedá zkazit...ale stejně bych to nedělal,tedy pokud by nešloo jen o výměnu řemene což u rozvodů většinou není jenom toto...otázka....to že zaaretuju setrvák tak se mi nic nepohne jak bych nechtěl???pak jen nasadím řemen?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...