Tommy306 Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 při hledání obchodu s cool blue obrysovkama jsem narazil na toto podle obrazku to vypada, ze jsou shodne s beznyma parkovackama, ale v popisu je uvedeno pouziti do interieroveho osvetleni..vi nekdo tady jestli by se daly pouzit do tech obrysovek, pripadne zkusenost jestli sviti vice bile nez cool blue?? Citovat
urdemala Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 no, to jsou xenony jako brno :-) jinak za ty peníze i kdybys je zkusil a pak vyhodil nebo si je nechal jako rezervu, tak vlastně nic neproděláš Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 I žárovky podléhají homologaci. Zejména pro vnější osvětlení vozidel. Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 No když se na tu žárovku podívám v jiném katalogu tak tam není o xenonu či něčem podobném ani zmínka viz. popis co u toho mají: Zarovka, osvetleni vnitrniho prostoru Typ světla: Zarovka s patici, napětí: 12 V, jmenovitý výkon: 6 W, stupňové provedení: W2,1x9,5d Citovat
Tommy306 Odesláno 8. leden 2010 Autor Odesláno 8. leden 2010 Ferry: tyhle mají 6W..to je prašť jak uhoď.. Urdemala: nechci to jako náhradu za potkávačky:D..mám xenony a k tomu vypadají prostě klasický parkovačky blbě..jsou moc do žluta, proto jsem doposud používal cool blue..jsou znatelně bělejší..jde mi jen o to jestli je někdo už nezkoušel, jestli mají bílou barvu světla..a protože je firma až z Brna a mají je na objednání, tak to chci vědět předem, abych si pak objednal rovnou víc kusů jedněch nebo druhejch a při nějaké cestě jen vyzvedl Edison: na to jsem se neptal Citovat
BoneDaddy Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Původně zaslal: Tommy306 mám xenony a k tomu vypadají prostě klasický parkovačky blbě..jsou moc do žluta, proto jsem doposud používal cool blue.. Jediné řešení jsou ledky prostě.... Skončil jsem u nich taky. Citovat
Guest MMMMM Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Co jsou to ty parkovačky cool blue. Jsou povolené, taky bych něco jiného než mám. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 osram cool blue jsou urcite povolene Citovat
ART Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Já už to řešil kdysi dávno. Snad jsem dával i nějaké odkazy, a obrázek na mém autě. Žádná obyč 5w žárovka nikdy nebude pořádně ladit s xenonem 6000K a výše... Zkoušel jsem rádoby cool namodralé/bílé atd žárovičky, dokonce i žárovičky - mini halogenový, asi 35w-50w, po chvilce šli pryč, ač to svítilo jak druhý pár potávacích světlometů a navíc bíle, tak začli tavit plastovou parabolu, prostě blbost. Nakonec jsem skončil u nejlepčího možného řešení - vysocesvítivé LED o 8000K. Výsledek efektní. Je to již déle takže ty co jsem pořizoval už nemají (tam kde jsem kupoval) ale mají (předpokládám) obdobné, takže za mě: http://stualarm.cz/produkt/95202-led-autozarovkabalpar-12v-s-patici-t10-wedge-bila/ http://stualarm.cz/produkt/95203-led-autozarovka-12v-s-patici-t10-bila-5led/3smd/ http://stualarm.cz/produkt/95201-led-autozarovka-12v-s-patici-t10-1led/1w-superradio/ ta nejlevnější varianta tě tak nezruinuje kdyby se ti nelíbila, ale to tom dost pochybuju, budeš spokojen.. pak dej vědět co jsi nakonec vybral, jsou i jiné bravy ale ty budou moc výrazné, dej bílou. Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Původně zaslal: Tommy306 Ferry: tyhle mají 6W..to je prašť jak uhoď.. Urdemala: nechci to jako náhradu za potkávačky:D..mám xenony a k tomu vypadají prostě klasický parkovačky blbě..jsou moc do žluta, proto jsem doposud používal cool blue..jsou znatelně bělejší..jde mi jen o to jestli je někdo už nezkoušel, jestli mají bílou barvu světla..a protože je firma až z Brna a mají je na objednání, tak to chci vědět předem, abych si pak objednal rovnou víc kusů jedněch nebo druhejch a při nějaké cestě jen vyzvedl Edison: na to jsem se neptal No.. já jen, že asi homologaci nemají, když jasně píšou, že jsou určeny pro vnitřní osvětlení. ;-) Nějaký háček v tom tedy bude. Citovat
Guest Scratch Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Edison: HID taky neni homologovany a kolik lidi to ma? Ty mas tusim jako jeden z mala cocky, nebo se pletu? modry ledky co mam ja taky nejsou homologovany, ale k tem hidkam proste nejde dat zluty svetylko Citovat
Edison Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Ale jooo... pořád... Dyk jsem jen upozornil ještrě na jeden aspekt těhle žárovek. Nikomu to nezakazuju, neboco, neasi... Nemluvě o tom, že i kdyby to měli naprosto všichni, na stavu homologace/legálnosti/správnosti použití to nic nezmění... Ani stokrát řečená lež se nestane pravdou... Citovat
foxo Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Původně zaslal: ART Já už to řešil kdysi dávno. Snad jsem dával i nějaké odkazy, a obrázek na mém autě. Žádná obyč 5w žárovka nikdy nebude pořádně ladit s xenonem 6000K a výše... Zkoušel jsem rádoby cool namodralé/bílé atd žárovičky, dokonce i žárovičky - mini halogenový, asi 35w-50w, po chvilce šli pryč, ač to svítilo jak druhý pár potávacích světlometů a navíc bíle, tak začli tavit plastovou parabolu, prostě blbost. Nakonec jsem skončil u nejlepčího možného řešení - vysocesvítivé LED o 8000K. Výsledek efektní. Je to již déle takže ty co jsem pořizoval už nemají (tam kde jsem kupoval) ale mají (předpokládám) obdobné, takže za mě: http://stualarm.cz/produkt/95202-led-autozarovkabalpar-12v-s-patici-t10-wedge-bila/ http://stualarm.cz/produkt/95203-led-autozarovka-12v-s-patici-t10-bila-5led/3smd/ http://stualarm.cz/produkt/95201-led-autozarovka-12v-s-patici-t10-1led/1w-superradio/ ta nejlevnější varianta tě tak nezruinuje kdyby se ti nelíbila, ale to tom dost pochybuju, budeš spokojen.. pak dej vědět co jsi nakonec vybral, jsou i jiné bravy ale ty budou moc výrazné, dej bílou. este davnejsi sem tam daval tie ledky do parkovacek, a sranda bola v tem, ze ty led-parkovacky maju vacsi obvod, nez ty klasicke 5W zarovky. Dostat sem je tam dostal, ale pri vyndavani se ta led-zarovka uvolnila z konektoru, a spadla dola do paraboly... Citovat
Fakir Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Původně zaslal: foxo este davnejsi sem tam daval tie ledky do parkovacek, a sranda bola v tem, ze ty led-parkovacky maju vacsi obvod, nez ty klasicke 5W zarovky. Dostat sem je tam dostal, ale pri vyndavani se ta led-zarovka uvolnila z konektoru, a spadla dola do paraboly... Taky jsem to zažil, je to pak zábava na docela dlouho i přes to, že jsem kvůli tomu světlomet demontoval a žárovičku vytřepal. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. leden 2010 Odesláno 8. leden 2010 Ups, budem si musieť dávať bacha, keď to budem vyťahovať. Citovat
poldy Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 Ja som objednaval uz vela veci pri ktorych bolo v popise napisane WHITE a vzdy to bolo bohuzial viac do modra a ko do biela, no toto ma prekvapilo ako nic predtym, su naozaj bielo bielo biele a svietia super Citovat
shark734 Odesláno 11. leden 2010 Odesláno 11. leden 2010 ja som si w5w nahradil velkymi LED ani nie tak koli bielemu svetlu ale kôli tomu ze sa mi ziarovky stale vypalovali, aj vo svetlach aj v osvetleni znacky....ak by to niekto skusal tak použite tepelne odolny silikon -mne sa to roztavilo koli dialkovym svetlam...potom som musel davat dole svetla a vytriast to von Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.