ozzy56 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 jako profi řidič za komančů jsme už tehdy měli na mot. oleje maníka s přístrojema,kterému se po ujetí stanovených kilometrů dával vzorek oleje z motoru--cca 2 centimetry kubické--a on rozhodl,zda mám olej měnit,nebo kolik km na něj ještě můžu najet...,mají takového odborníka i dnešní firmy?? Citovat
MatrixChose Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 Pochybuju, jelikož platit toho maníka + ty přístroje je dražší jak ten olej. Citovat
Marcel505 Odesláno 24. prosinec 2009 Odesláno 24. prosinec 2009 MatrixChose: Ano, taky tomu věřím, že takový auta jsou, ale věříš tomu, že pravidelně měnili olej? Jestli v servisu, tak bych tomu po pár diskuzích nevěřil a věřil spíš té \"poloviční výměně...\" Ale třeba jo... Každopádně si myslím, že ty auta budou lidi obměňovat, takže těch 700 tisíc km hrozí u služebáků a ne u aut normálních lidí - pokud normální člověk najede na svém autě půl mega, a bude vědět, že to auto má ještě nějakou cenu, tak ho prodá a koupí si novější. Jak jsem psal, spotřební zboží. Známý se taky takhle drží, prodal VW asi 8 let starýho, a byl rád, protože ceny jdou strašně dolu. ozzy56: Jak píše MatrixChose, levněji vyjde to vyměnit... Ale byl by to zcela nepochybně správný způsob výměny, protože ať už by to auto jezdilo Prahu nebo venkov, po nějaké době by se ten olej měnil oprávněně a ne zbytečně právě díky takovéto diagnostice (bylo by to určeno dle stavu oleje, takže by třeba pražský auto měnilo po 10ti tisících a venkovský po 15ti tisících). Koneckonců, proč nějaký takový detektor nemá auto přímo v elektronice, že by to zahlásilo na kontrolku, že je třeba do 1000 km vyměnit olej? Citovat
shwaara Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 ... protože by se měnilo méně často než dnes? Citovat
pastorek Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Niekde som postrehol článok že niektoré kamióny to majú. No je to staršia informácia a možno sa to zariadenie neujalo. Citovat
nikol Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Zdarec a co platí dřív.Měnit po 10až 15 tisicich a nebo po roce? Ja bydlím v Opavě a za rok ujedu zhruba 10 až 12 tisíc.v listopadu jsem měl rok co jsem měnil,vyměnu chci nechat na jaro.Plus pylovy filtr a napl do klimy.Co vy na to? Diky předem:cool: Citovat
Dave_k Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Já se držím pravidla: buďto 15 000km nebo 2roky. Ikdyž teď jsem přejel asi o 3-4tisíce a olej vypadal ok. Jak už bylo psáno záleží na tom kde se jezdí. Jestli krátký nebo dlouhý trasy. Citovat
Demo Odesláno 25. prosinec 2009 Odesláno 25. prosinec 2009 Na olej působí mnoho faktorů. Největší smrt jsou krátke jízdy se studeným motorem. Já měním po 10 tkm. Výměna vyjde u autorizáku pod 2 tkc... Citovat
Medvěd Odesláno 26. prosinec 2009 Odesláno 26. prosinec 2009 Marceli - jsem rád, že Tebou poptávaný detektor opotřebení oleje běžná auta nemají a doufám, že se ještě nějaký čas bez něj obejdeme a) každá elektronická kravina je dobrá pouze k odůvodnění navýšení prodejní ceny nového auta b) každá elektronická kravina se dříve či později po*ere Raději budu měnit olej tak, jak jsem zvyklý (tj. po 10 000 km, byť 406ka prý má \"normu\" 15 000 km) - interval si dokážu krásně zapamatovat (blíží-li se na tacho stav km k celé desítce, následuje výměna) - žádný elektronický hlídač stavu oleje k životu nepotřebuju. Citovat
Marcel505 Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 Medvěd: Ano, máš pravdu, byl by to třeba další zdroj problémů, ale vem si, že někdy se ten olej mění fakt zbytečně, a někdy za jiný, a to není dobře, tam najednou dát něco jiného... Dřív se na oleje kašlalo, a myslím si, že u některých jedinců se to děje i dnes. Ne jednou jsem vypouštěl něco, co tam bylo hodně dlouho, ne-li desetiletí... A motor fungoval dále... Citovat
Radek 306 Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 jak psal Přema už někde výš, turbu fakt nedělá dobře špatnej olej, vždyť takovej Renault třeba, předepsal výměnu oleje (pokud to nemá dodnes) na 30 000km a turba odcházely jedna báseň u atmosfér to až takovej (špíš žádnej) bordel nenadělá, ale je to prasárna místo po 15tis měnit třeba po 20tis a jinak po 10tis vylejt úplně zlatej olej jako novej? tak na to se přijedu asi podívat Citovat
Šalda Odesláno 2. leden 2010 Odesláno 2. leden 2010 budu za prase ale napsat to musím:mad: u old modelu co sem měl ( 1,8 16v ) sem měnil olej 2x za 130 000km co sem s tím najel a auto jezdí pořád;) Tím ale nechcu napsat že se to může, byl sem debil a podobně. teď u Hdi měním olej při +- při 10 000km;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.