Rotorhead Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 jednoduse: bionafta nikdy vice... [upravil dne 30/11/2009 Rotorhead] Citovat
Honza z Nera Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 převážně tankuju na ONO v Mělníku a také pravidelně přidávám Vif - aditivum liju vždy i když to ONO není a jsem spokojen. mám pocit, že Vifko by mělo být součástí povinné výbavy motorů HDi. článek má bohužel pravdu a bude to ještě horší. proč se to u nás žene vždycky až do extrému?? ( viz.pokuty za prodej paliva bez biosložky ) Citovat
p406hh Odesláno 30. listopad 2009 Odesláno 30. listopad 2009 stary komurkace bionafta klidne, ale jezdit jezdit, kdybych mel odstavit auto na zimu, tak vyjedu nadrz, a vyjedu este tak ctvrt nadrze cisty nafty.. at tam nezatuhne ten olej atd.. TDi, HDi, normalni nafta, a ty minimalni casti bioslozky bych se nebal.. a bionafta tam nepatří vazili si clovek sveho vozu Citovat
FrantaCV Odesláno 5. prosinec 2009 Autor Odesláno 5. prosinec 2009 Jj potíž je v tom, že opravdu čistou naftu už dnes nekoupíme. A tady bych se vás zeptal na názory na VIF - aditiva - jaké máte zkušenosti a jakého výrobce byste doporučili. Dík za názory a doporučení. FrantaCV Citovat
OK406 Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 BIO = dražší provoz!! Vždyť nikdo nekupuje moc ani bio potraviny!! To jsem zvědav, co to udělá s motory po Novém roce, až opět blbci zvýší podíl bio do paliva!! Nejenže to bude drahé, ale opět se to projeví na výkonu atd.... Citovat
Haryk Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 A to se má od nového roku přidávat znova na 6.5 % v naftě a benzín asi 5% takže pánové jezdit a zas jezdit a´t se nám to neucpe .Biopalivám zdar zdar zdar :bojim:bojim Citovat
Czedisonek Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Původně zaslal: OK406 To jsem zvědav, co to udělá s motory po Novém roce, až opět blbci zvýší podíl bio do paliva!! Nejenže to bude drahé, ale opět se to projeví na výkonu atd.... Má to být až od dubna a nafta půjde tuším na 6,3 % objemových. Citovat
Czedisonek Odesláno 5. prosinec 2009 Odesláno 5. prosinec 2009 Původně zaslal: trebor tankovat jen na značkových benzinkách s tím že bio naftu bych tam raději nelél vůbec. Problém je podle mě i v tom že v čr je zákon na straně \"pumpařů\" neb nesmí být prý zveřejněno jaká která pumpa -společnost -šidí na palivu kdyby v TV řekli Shell - špatné palivo netankovat jo to by bylo jiné kafe ale obávám se že v tomhle kocourkově to nehrozí.... Omyl, zákon zveřejnění umožňuje, a potvrdil to i ombudsman, jen se úředníci z ČOI bojí žalob od těch značkových. Postupuje se opačně, tedy \"až nám soud nařídí ty výsledky vydat tak to uděláme, dřív ne\", a dosud to nikdo nezažaloval s pravomocným rozsudkem. Citovat
Šindy307SW Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 kamarad zkousel jet s hdi na hydraulicky olej. Jelo to. Tak at mi nekdo rekne duvod proc nelit bionaftu do hdi, nebo aspon v nejakem pomeru. Jezdim hodne a chtel bych s bio usetrit. Nebo proc by mel olej vadit HDI? Citovat
koblih69 Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 To je vážně myšlený dotaz nebo opožděný apríl? Citovat
Šindy307SW Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 jeste jsem o nikom neslysel ze by jezdil na bio.Co se stane s motoerem? Citovat
Milan+ Odesláno 18. duben 2013 Odesláno 18. duben 2013 kamarad zkousel jet s hdi na hydraulicky olej. Jelo to. Tak at mi nekdo rekne duvod proc nelit bionaftu do hdi, nebo aspon v nejakem pomeru. Jezdim hodne a chtel bych s bio usetrit. Nebo proc by mel olej vadit HDI? To si děláš asi prdel,nová hydra je dražší jak naftapokud ji nekoupíš čornutou a jestli ji tam nalil:( Viděl jsi někdy co se v ní usadí,když to chvilku běhá v systému? Citovat
Hafity Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Hm.... Na bionaftu jsem najezdil mraky km bez jediného problému.... Citovat
Sagic Odesláno 19. duben 2013 Odesláno 19. duben 2013 Na bionaftu jezdím s TD celoročně, najeto zatím asi 20tis km a žádný problém jsem neměl. Dokonce přes zimu při -16 bez aditiv a v pohodě. Tankuju na Tank ONO. Do HDI jsem to zatím nelil tak nevím. Citovat
parizov Odesláno 28. prosinec 2016 Odesláno 28. prosinec 2016 http://pardubice.idnes.cz/kvlu-chybe-tankovali-ridici-spatne-palivo-fid-/pardubice-zpravy.aspx?c=A161228_134705_pardubice-zpravy_msv Citovat
Béďa Odesláno 2. leden 2017 Odesláno 2. leden 2017 občas jsem tady tankoval benzín, takže bych se asi pěkně divil.. stane se, hlavně když se k tomu postaví čelem a náklady na opravu atd. uhradí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.