Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

převážně tankuju na ONO v Mělníku a také pravidelně přidávám Vif - aditivum liju vždy i když to ONO není a jsem spokojen. mám pocit, že Vifko by mělo být součástí povinné výbavy motorů HDi.

článek má bohužel pravdu a bude to ještě horší. proč se to u nás žene vždycky až do extrému?? ( viz.pokuty za prodej paliva bez biosložky ) :nevim

Odesláno

stary komurkace bionafta klidne, ale jezdit jezdit, kdybych mel odstavit auto na zimu, tak vyjedu nadrz, a vyjedu este tak ctvrt nadrze cisty nafty.. at tam nezatuhne ten olej atd..

TDi, HDi, normalni nafta, a ty minimalni casti bioslozky bych se nebal.. a bionafta tam nepatří vazili si clovek sveho vozu

Odesláno

Jj potíž je v tom, že opravdu čistou naftu už dnes nekoupíme. A tady bych se vás zeptal na názory na VIF - aditiva - jaké máte zkušenosti a jakého výrobce byste doporučili. Dík za názory a doporučení.

FrantaCV

Odesláno

BIO = dražší provoz!! Vždyť nikdo nekupuje moc ani bio potraviny!! To jsem zvědav, co to udělá s motory po Novém roce, až opět blbci zvýší podíl bio do paliva!! Nejenže to bude drahé, ale opět se to projeví na výkonu atd....:(:bacha

Odesláno

A to se má od nového roku přidávat znova na 6.5 % v naftě a benzín asi 5% takže pánové jezdit a zas jezdit a´t se nám to neucpe .Biopalivám zdar zdar zdar :bojim:bojim:bojim

Odesláno
Původně zaslal: OK406

To jsem zvědav, co to udělá s motory po Novém roce, až opět blbci zvýší podíl bio do paliva!! Nejenže to bude drahé, ale opět se to projeví na výkonu atd....:(:bacha

Má to být až od dubna a nafta půjde tuším na 6,3 % objemových.

Odesláno
Původně zaslal: trebor

tankovat jen na značkových benzinkách s tím že bio naftu bych tam raději nelél vůbec. Problém je podle mě i v tom že v čr je zákon na straně \"pumpařů\" neb nesmí být prý zveřejněno jaká která pumpa -společnost -šidí na palivu kdyby v TV řekli Shell - špatné palivo netankovat jo to by bylo jiné kafe ale obávám se že v tomhle kocourkově to nehrozí....

Omyl, zákon zveřejnění umožňuje, a potvrdil to i ombudsman, jen se úředníci z ČOI bojí žalob od těch značkových. Postupuje se opačně, tedy \"až nám soud nařídí ty výsledky vydat tak to uděláme, dřív ne\", a dosud to nikdo nezažaloval s pravomocným rozsudkem.

• O 3 roky později...
Odesláno

kamarad zkousel jet s hdi na hydraulicky olej. Jelo to. Tak at mi nekdo rekne duvod proc nelit bionaftu do hdi, nebo aspon v nejakem pomeru. Jezdim hodne a chtel bych s bio usetrit. Nebo proc by mel olej vadit HDI?

Odesláno
kamarad zkousel jet s hdi na hydraulicky olej. Jelo to. Tak at mi nekdo rekne duvod proc nelit bionaftu do hdi, nebo aspon v nejakem pomeru. Jezdim hodne a chtel bych s bio usetrit. Nebo proc by mel olej vadit HDI?

To si děláš asi prdel,nová hydra je dražší jak naftapokud ji nekoupíš čornutou a jestli ji tam nalil:(

Viděl jsi někdy co se v ní usadí,když to chvilku běhá v systému?

Odesláno

Na bionaftu jezdím s TD celoročně, najeto zatím asi 20tis km a žádný problém jsem neměl. Dokonce přes zimu při -16 bez aditiv a v pohodě. Tankuju na Tank ONO.

Do HDI jsem to zatím nelil tak nevím.

• O 3 roky později...
Odesláno

občas jsem tady tankoval benzín, takže bych se asi pěkně divil.. :roll stane se, hlavně když se k tomu postaví čelem a náklady na opravu atd. uhradí ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...