Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem se dočkala, ale ne zrovna tak, jak jsem čekala.

Dnes po škole jsem přišla k autí a za stěračema lístek-Žádost o podání vysvětlení.

Přijde mi, že městská policie nemá co dělat. U školy plný parkoviště a spousta lidí parkuje podél silnice. A tam je bláto a pak kousek trávy.

Jednou čtvrtinou jsem stála na trávě.

Každopádně na Městskou policii mám podat vysvětlení o stání na trávě, ještě k tomu v Pardubicích, když to tak vůbec neznám, jen okolí Univerzity:-(

A druhá věc se tam bojím jít:(

Já vím, asi to přijde pitomý, ale jakmile vidím policajty fakt prchám. Jenže co teď, mám na to 15 dní:(

[upravil dne 9/10/09 MatrixArwen]

Odesláno

Hmm, míst k parkování bylo, je a bude u Pardubické Univerzity opravdu moc. :nevim:D

Policie tu školu navštěvuje častěji jak někteří její studenti a ty místa s trávou..., tam chodí najisto. ;)

No co dělat, zajít na policii. Hlavu ti neutrhnou a nějaký vysvětlení vymyslíš. :)

Odesláno

To je plichta - zatímco ses věnovala soustavně vzdělávání, oni se věnovali vydělávání. Mno, protože ses tímto stala přímo kriminálním živlem, pohybujícím se na šikmé ploše, budeš se z toho taky muset nějak dostat - ideálně dostavením se na příslušné oddělení. Co dělat neporadím, ale co nedělat vím přesně - neparkovat před oddělením na trávě.

Odesláno

Souhlasím s Majtym - lístek zahoď, buď Ti něco (nebo tátovi, jak jsem pochopil jinde) dorazí domů poštou nebo ne - řešit budeš až tu obálku s modrým pruhem. Na tu můžeš opět písemně odpovědět, že auto je Tvým majetkem, ale Ty nemusíš policii sdělovat kdo ho tam postavil.

Odesláno

Tak nějak zapadla ta možnost, že by to Arwen mohla ukecat... Když jí tam ten lístek dávali, nevěděli, že to tam parkla slečna... ;)

Odesláno

Uvědomte si, že čím víc lidí bude vědět o mezerách v zákoně, tím víc lidí jich bude využívat, tím méně fuknční právní úprava bude a tím dřív přijde změna, která tomuto zamezí ;-) Nejsem proti kamarádské výpomoci, ale 1) navádět k obcházení zákona by se (veřejně) nemělo a 2) když někdo poruší zákon a nezná ho (sám neví, jak z toho ven), měl by nést následky. Těch pár set za parkování snad není tolik.

Odesláno

Samý dobrý rady, běž na poldy, a, zkus to vysvětlit, hlavně nic nezahazuj, v Praze, jeden zahozenej lístek stál kémoše 36000, a, to byl jen 2 roky starej a exekutoři. Nebo si vem právníka, kterej tě z toho stejně nedostane, zkrátka dle výkonné moci jsi zpáchala přestupek, ä, za ty se platí. :roker:roker:roker

Odesláno

oznacovat pravo, dane listinou zakladnich prav a svobod dirou v zakone je taky stylove...

jinak predpokladam, ze pardubice nejsou praha, takze moznost, ze to mistni samosprava smete ze stolu je bohuzel minimalni. ale i tak bych s placenim pockal az na doporuceny dopis.:super

mildik: ver tomu, ze exekutor neprisel kvuli zahozenemu listku ;)

Odesláno

Bez obav tam zajdi, policisté jsou taky jenom lidi a pokud narazíš na nějakého inteligentního strážce zákona, tak to smete ze stolu a ještě dobře pokecáte.

Pokud narazíš na debílka, tak máš holt smůlu a zaplatíš.

Hlavně se neboj, všechno se dá řešit. :super

Odesláno

Škoda, že sem byl línej to scanovat, nedávno mě byl vhozen lístek do schránky, normální utřžená půlka A4, na ní nakřivo okopírovaný kecy, jenom na _________ vyplněná firma, a že se má někdo dostavit na MP.

To ti sběrači psích exkrementů už nemají ani pár korun na slušnej dopis?

Odesláno
Původně zaslal: Mildík

Samý dobrý rady, běž na poldy, a, zkus to vysvětlit, hlavně nic nezahazuj, v Praze, jeden zahozenej lístek stál kémoše 36000, a, to byl jen 2 roky starej a exekutoři. Nebo si vem právníka, kterej tě z toho stejně nedostane, zkrátka dle výkonné moci jsi zpáchala přestupek, ä, za ty se platí. :roker:roker:roker

Mildíku tohle přece nemůžeš myslet vážně. Aby kvůli lístečku za stěračem mohl přijít exekutor, tak by mi musel dokázat, že jsem ten lísteček fakt zahodil (mohl ho odfouknout vítr, vytáhnout puberťák a strčit pod stěrač jinému autu .... - možností je X). Policie (státní i MP) následně posílají předvolání k podání vysvětlení - v obálce s modrým pruhem a s dodejkou (právě proto, abys svým podpisem potvrdil, žes to předvolání dostal). Pokud takový dopis poldové nepošlou, na ten canc papíru za stěračem z výše uvedených důvodů nemusíš vůbec reagovat (přece jsi tam žádný papírek nenašel). Když Ti předvolání dorazí, pak je jen na Tobě, zda se k podání vysvětlení dostavíš či zda jim to vysvětlíš písemně - každopádně ale na dopis se reagovat musí - v případě, že ho nepřevezmeš, tak se bere jako doručený a pak opravdu může dojít k určení výše pokuty bez Tebe a následně i k návštěvě exekutorů.

[upravil dne 10/10/2009 Medvěd]

Odesláno
Původně zaslal: .mycTD

.......

jinak predpokladam, ze pardubice nejsou praha, .......

Čéče zrovna v Pardubicích jsem coby řidič zásobování měl několik konfliktů (vjezd do pěší zóny, kde se směle prohání autobusy, trolejbusy, taxíky a auta rezidentů po 9 hodině dopolední, parkování na zákazu zastavení apod.), mnohdy řešené na místě složenkou a ve velké části případů mi nikdy žádný dopis (ani firmě) nedorazil. Třeba se už v rámci krize ve vymáhání pokut zlepšili, nicméně fakt bych si počkal jestli přijde dopis nebo ne.

Odesláno

Takže abych to shrnula. Dostala jsem dvě možnosti. Jít tam, vzít si na sebe něco moc pěknýho a narazit třeba na hodnýho strážníka. Nebo tam nechodit a počkat na modrou obálku.

Problém je v tom, když to přijde na tátu, tak ten je do ledna pryč. A když to přijde po těch 15 dnech, co se tam mám dostavit...:nevim

Kdyby tady byl, tak by řekl, že auto je jeho majetkem, ale že nemusí sdělovat kdo ho tam postavil.

Ale když tady nebude...Jako jestli to vyjádření pak stačí písemně.

Olda:musím souhlasit auto není reklamní plocha. A v životě jsem takovej lísteček neviděla:D I kamarád si ho musel vyfotit, protože byl v úžasu.:D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...