Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Zatím jsem tak nějak neslyšel, že by někdo kradl SW pro CNC. Nebude to tím, že bývá součástí dodávky vlastního stroje? A krádeže dalších průmyslově využitelných SW, jako jsou simulátory, CADy a další... no to mi přijde jako ukrást v krámě vrtačku, nebo na parkovišti stavebních strojůl bagr. Takže to zase stejně není omluva... Citovat
Y2K Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Původně zaslal: maturantka open source taky neexistují na všechno :-) v pohodě to je, dokud potřebuješ operační systém, kancelářský balík atd., pokud potřebuješ SW na simulace, CNC atd., tak většinou není šance. To je prevda ze nie je na vsetko.... Ale vacsinou si myslim ze pre tych co kradnu SW a hlavne na ake ucely ho pouzivaju by kludne ten open source stacil. A preto ja frcim na Linuxe napriklad. Citovat
Qcko Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 :D:D:D:D:D ...a to vobec niesom:xvul Edison: my sme ukradli Fanuc:roll (CNC doma nemam, tak si cvicim na tom:D )... [upravil dne 3.10.2009 Qcko] Citovat
Qcko Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 To je software pre programovanie a simulaciu CNC, netreba byt pri stroji, potom sa da program jednoducho na kartu a vsunie do CNC, urobi sa kalibracia a moze sa hned obrabat bez pisania Inak co sa tyka ilegalneho softwaru, tak nemam skoro ziadny, akurat hry, ale za tie sa mi fakt nechce vyhadzovat velke prachy:blicismajlik Citovat
Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Takže nástroj... Ještě lze SW přirovnat ke knihám... Někdy k odborným, jindy kjiným... Taky je nekrademe a málokdo jekopíruje, že? ;-) Citovat
pastorek Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Edison, zrejme si ma úplne nepochopil. Neobhajujem nelegálne kopírovanie sw, iba sa snažím povedať že licenčná politika a spôsob ochrany autorských práv v tejto oblasti je nedoriešený. To prirovnanie ku knihám je smiešne. Knihu kúpim, prečítam a odložím do knižnice. Ak ju požičiam tak nekonám protiprávne. Knihu ktorú nechcem kupovať (napríklad kvôli cene) si požičiam v knižnici. Mimochodom knižnice (pre jednu robím) kupujú stovky výtlačkov kníh za tú istú cenu ako koncový užívateľ a potom ich kľudne požičiavajú. Ak by to malo byť rovnaké tak prečo neexistujú požičovne sw? Požičiam, vyskúšam, otestujem, odporučím a vymažem. Rozdiel bude zrejme v tom že sw je naozaj nástroj za používanie ktorého je treba platiť. Je to ako lopata. Či s ňou budem robiť raz za rok alebo sa budem živiť kopaním kanálov tak platím rovnako. Citovat
Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Dořešený to podle mě je. Jen my se s tím nechceme srovant. Ta kniha není až tak nesrovnatelná. Taková odborná kniha, třeba o programování... nebo tabulky a další... to jsou knihy, které používáme často a opakovaně. Citovat
alternativ Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Tak Vy pisalkove, prihlaste se ten, ktery nemate na svem PC ani jeden nelegalni software... A taky mi doporucte nejaky opensource misto Catie V5:D Citovat
Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 To víš, a Ty hned vyplníš příslušný form... Tůůůůůdle... :-D Citovat
Fusion Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 A kdo tady v životě neměl v ruce vypálený hudební CD, nebo má v autě plno empetrojek. Když tady dojde řeč na zákony tak každej píše jak by 130 nepřekročil ale tušíme všichni že to tak není. Já můžu říct, že když sem byl mladší tak mě opravdu 800 za CD přišlo hodně. Ne z toho důvodu, že by trvalo si ně něj dlouho vydělat, ale z toho důvodu, že mě vadilo kupovat si CD kvůli dvoum dobrým písničkám. V té době mě trvalo asi půl hodiny si stáhnout jednu mp3 před ISDN. To co je možný dnes, jako si stahovat písničky legálně, nebo iTunes (bohužel ne v Cz) to je podle mě správnej směr. Místo toho aby vydavatelé pořád remcali jak lidi kradou hudbu, měli tohle nějakým způsobem řešit už dávno. Citovat
Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Vlastnictví kopií mediálních i třeba instalačních CD/DVD zákon nezakazuje. Například co by záloh. To zákon umožňuje a není to krádež, či porušování autorských práv. Citovat
maturantka Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Původně zaslal: Edison Zatím jsem tak nějak neslyšel, že by někdo kradl SW pro CNC. Nebude to tím, že bývá součástí dodávky vlastního stroje? A krádeže dalších průmyslově využitelných SW, jako jsou simulátory, CADy a další... no to mi přijde jako ukrást v krámě vrtačku, nebo na parkovišti stavebních strojůl bagr. Takže to zase stejně není omluva... Taky mi přišlo jako blbost, že by někdo kradl SW pro CNC jenom tak ze srandy. A i kdyby, tak k čemu mu bude, když stroj s tím neskopčí? Ale i tak jsou určitě lidi, kterým by se ten SW hodil na to, aby se s ním naučili pracovat. Tak nevím, jak by to řešili, asi nelegálně, protože je to pro ně pohodlný. Citovat
peugeot09 Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Rovněž stahování MP3 čistě pro osobní poslech není žádný problém. Porušování autorských práv je to až ve chvíli, kdy tento obsah zpřístupníte další osobě (seed na torrentech, poslech v autě ve více lidech...). To samé platí i o programech. Klidně si odněkud můžete stáhnout image operačního systému, grafického programu apod. jenom ho nesmíte bez licence instalovat nebo opět poskytovat dalším osobám... [upravil dne 3/10/09 peugeot09] Citovat
Edison Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Není lepší si koupit celé školení? Když jsem dělal revizácký zkoušky, bylo to se školením, s programy na CD, s dokumentama včetně norem (který jsou dost drahý, kupujou se a vztahují se na ně ochranné předpisy), včetně poplatků, atd... Prostě mi to přišlojako výhodnější, než to všechno shánět, krást a bát se, kdy na nějakou nepravost někdo přijde... Citovat
Vvitty Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Mozna vas to prekvapi, ale SW pro rizeni CNC nemusi byt nutne soucasti dodavky. Na trhu je spousta \"levnych\" hobby CNC masinek, ke kterym si SW uzivatel musi sehnat sam... Na druhou stranu, ten vlastni ridici system je tak za 3000.-, coz ve srovnani s cenou nastroju je pakatel. Ponekud horsi je to se SW pro vytvareni podkladu, tam zacinaji ceny na 5000 (skolni verze) a konci o nekolik nul dale... Citovat
MatrixChose Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Když vezmu filmy, hudbu atd. např od Sony, tak dejme tomu DVD stojí 500,- jenže víc jak 300,- jde na ochranu proti kopírování a to je ten nesmysl, protože během 10 minut to nějakej frajer na netu rozlouskne a jede se dál. Kdyby ten film stál těch zbylých 200,- tak si ho KOUPÍ daleko víc lidí a nebude to vypalovat. Neříkám, že všichni, ale to procento bude úplně jinde. Citovat
Medvěd Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Původně zaslal: alternativ Tak Vy pisalkove, prihlaste se ten, ktery nemate na svem PC ani jeden nelegalni software... Tak já se hlásím - PC mám přesně ve stavu v jakém jsem ho od Vectora koupil. Navíc mám pouze Avasta, za kterýho klíďo 1x ročně cca 150,- Kč zaplatím. Co se týče vypálených CD, pár jsem si jich nechal vypálit (pro osobní potřebu) a po zjištění, že mi je CD v autě nechce brát, si klidně kupuju CD origo. Co se týče MP3 a pod. - vzhledem k tomu, že hudbu poslouchám převážně v autě, kde přehrávačem MP3 nedisponuju, tak je prostě neřeším. Přepalovat filmy z netu se mi taky nechce - buď zajdu do kina, což je nesrovnatelně lepší zážitek (pokud za mnou nesedí křupal popcornů) nebo si počkám, až se film dostane do televize. Starší filmy se dnes dají normálně koupit za pajdu, tudíž zase nechápu proč bych měl něco přepalovat. [upravil dne 3/10/2009 Medvěd] Citovat
luko407sw Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 tak hudbu si na netu poslechnu a to co se mě konkretně líbí to si stahnu...do kina moc nechodim,jen na velmi dobré filmy,ale většinou si ho raději stahnu v HD kvalitě a v pohodlí doma se na něj podívám aniž by mě za zády někdo kecal a žral popkorn.... Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 3. říjen 2009 Odesláno 3. říjen 2009 Medvěde, ty platíš za Avasta jo?? :o Dyk je zadarmo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.