destiny Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Mám HTC Touch HD. Vesměs spokojenost. Umí to vše, co popisuje Oddie v prvním přízpěvku. Jen tak v rychlosti jsem prolétl doporučení a vesměs HTC převažuje. SonyXperia bych nedoporučoval na navigaci. Má to sice rozlišení displaye 800x480 ale display je dost malý. Na navigaci v autě je lepší větší display. Jinak Xperia je kvalitní mašinka. Mě u HDčka chybí hlavně hardware-klávesnice. Na psaní SMS to je v pohodě, ale řešit nějaké delší e-mialy, to je očisteč. Jinak co se týká GPS a výdrže baterky, nechápu proč to řešíte. GPS používám jen v autě a tam mám držák s nabíječkou. Jakmile sednu do auta, telefon se mi nabíjí, takže výdrž baterky nějak zásadně neřeším. Citovat
Fusion Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Původně zaslal: oddie Hlavně ale kladu důraz na ty offline mapy, turistické apod., ale prostě aby se daly uložit předem někam na kartu či do vnitřní paměti, ne že se bude dát zobrazit jenom nějaká mapová aplikace přes internet, to mě nezajímá ani za mák. iPhone už má běžnou GPS navigaci Citovat
punkac Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 2Destiny: On to Oddie chtěl i jako navigaci do přírody, kde není autem, ale šlape po svých Citovat
Marky Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Původně zaslal: Fusion iPhone už má běžnou GPS navigaci Ako to? Ja tam mám len ten paškvil čo ide cez Google maps:myslim Citovat
destiny Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Původně zaslal: Marky Původně zaslal: Fusion iPhone už má běžnou GPS navigaci Ako to? Ja tam mám len ten paškvil čo ide cez Google maps:myslim Tak to si budeš muset koupit do iPhone aplikaci TOMTOM: http://iphone.tomtom.com/en-us/ Citovat
destiny Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Původně zaslal: Marky Zadarmo asi žiaden čo? Co furt všichni máte s tím ZADARMO? Co si myslíte, že firmy to vyvíjí jen pro radost a pak své zaměstnance místo výplaty jen poplácají po zádech? Citovat
Fusion Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Ne-e, kolem 90€, což je normální pro dokupovaný navi. Destiny: vzheldem k tomu haló co udělalo Apple kolem telefonu s \"navigací\" mohli nechat zadarmo alespoň jednu ořezanou verzi navigačního softu. Zas na druhou stranu nevím jestli Nokia dává ke svým tel. i soft na navi? [upravil dne 21/9/2009 Fusion] Citovat
Pechy Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Ne neplácají. Jinak pro info, ano jde to i zadarmo a poměrně snadno.. Vyhněme se polemizaci zda to je spravne nebo ne, jen odpovídám že to jde :-) Například Navigon v iPhone s plnou češtinou mi přijde zcela bezkonkurenční.. Citovat
oddie Odesláno 21. září 2009 Autor Odesláno 21. září 2009 Samotná navigace do auta mě příliš nezajímá, tam můžu klidně nechat pohozené staré PDA s externím GPS modulem, stejně jej mám. Navi do auta je pro mě spíš jen doplněk. Ohledně GPS mě zajímá především možnost nahrání turistických map, a zorientování se podle nich v terénu. Ne mít to zapnuté celou dobu, ale když někam dojdu, a napadne mě změnit směr, podívat se ještě někam, co je okolo, atd. Tohle se mi stává hlavně na kole, prostě někam jedu, podle nálady, někde se mi líbí nějaká odbočka, tak se po ní vydám, no a časem člověk dojede někam, kde se musí rozhodnout co dál, a nějaký náhled na přibližnou orientaci by se hodil. U nás na to sice stačí i netová mapa, ale třeba v rumunských horách budu potřebovat offline, proto to zadání. Citovat
Marky Odesláno 21. září 2009 Odesláno 21. září 2009 Původně zaslal: Pechy Ne neplácají. Jinak pro info, ano jde to i zadarmo a poměrně snadno.. Vyhněme se polemizaci zda to je spravne nebo ne, jen odpovídám že to jde :-) Například Navigon v iPhone s plnou češtinou mi přijde zcela bezkonkurenční.. Myslel som legálne zadarmo Citovat
oddie Odesláno 30. září 2009 Autor Odesláno 30. září 2009 Tak nakonec asi bude minimalistická verze Nokia 6220... Citovat
Rotorhead Odesláno 1. říjen 2009 Odesláno 1. říjen 2009 Původně zaslal: oddie Tak nakonec asi bude minimalistická verze Nokia 6220... tak to budes asi zklamanej vydrzi po ty 6310i, ne ? Sam ji taky stale pouzivam a povazuji za jeden z nejlepsich telefonu, ktery se kdy objevil .... Citovat
Rotorhead Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 ozivim topic nekolika dotazy k mapam: vybiram mezi Nokii a Samsungem. a) jaky mapy (pokryti) jsou v zakladu, tedy v dodavce s telefonem u obou znacek ? Lisi se to nejak s konkretnim modelem telefonu ? b) Funguje to jako samostatna plnohodnotna navigace u obou znacek (Nokia / Samsung), nebo to musi komunikovat se serverem ? To je predpokladam princip toho A-GPS od Nokie ? c) je mozne sehnat / nainstalovat nasledne i mapy dalsich casti sveta ? Nikde jsem je zatim samostatne nenasel… Diky Citovat
shark734 Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 samsung neviem, ale nokie maju mapy zadarmo a funguju aj bez netu...samozrejme ze mozes pouzit aj net(napr pri zapinani navigacie rychlejsie nabehne), ale je dobry skor ked chces vediet poziciu radarov a podobne...mapy si mozes aktualizovat aj doma cez wifi(bezplatne) a myslim ze tam najdes celu europu Citovat
Benžík Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 Nokia E63. Jenom ten display by se Ti asi nelibil. 240*320, 2,4\". Ma qwertz klavesnici, tak se nim dobre pise, ale na hacky a carky jsem linej. Baterka ma 1500mAh, pamet 130mB + 1G mikro sd karta. Loni jsem ho koupil za 5000Kc. Citovat
kveton Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 osobně mám taky HTC Touch Dimanond 2 a max spokojenost. Baterku nabíjím sice každý den, ale na cesty jsem si pořídil solární nabíječku s akumulátorem, takže i tohle je vyřešený. Co se týče navigací, používám iGo 8 a TomTom 7, ale jsou i jednodušší navigace zadarmo. Jsou to vetšinou jen mapový podklady. Dobrá je třeba openStreetMap, je zdarma. Stáhneš mapu do HTC a pka jen s GPS ukazuje pozici. Nebo pokud máš internet, tak google mapy.. Citovat
MACI Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 Nejake HTC bude urcite super. Jinak ja mam Nokii N82 - integrovane GPS, WIFI, displej a rozliseni mensi nez pozadujes, a jako bonus kvalitni 5MPx fotak s xenonovym bleskem Citovat
dzavel Odesláno 19. duben 2010 Odesláno 19. duben 2010 Právě kvuli cestování v příprodě jsem si solární nabíječku objednal (ebay), jelikož xperia na baterku není taky moc super. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.