Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ANKETA - používáte zástěrky?

Recommended Posts

Odesláno

Používáte na svým autě zástěrky? Přední, zadní? Je povinnost používat zástěrky? Já sem je právě dnes odstranil, protože se mi nelíbily ..tak by mě zajímalo jak se to bude líbit policajtům:)

Odesláno

Já jsem je vrátil zpátky, protože do někdy na autě u nás musely být i když to výrobce na zlém západě nepředepisoval. Podívej se do vyhlášky, myslím, že pokud výrobce nevybaví tak už být nemusí. ;);):papa:papa

Odesláno

No ze 406tky bych je zrovna nesundaval. Ty jsou přece pěkný a kárku nijak nehyzděj. Na 306tce jsem orig sundal a pořídil si nové s logem které jsem tam nestihl dát a autí dřív prodal.

Odesláno

nemam rad auta bez zasterek, co jim odlitavaji kaminky...... uz sem takhle kvuly tomu menil nejedno okno.... a pojistovna nic nezaplati...... (jak u koho) ja zasterky preferuji....

Odesláno

No ja je tam mam a necham si je ...

uz tak mam kdyz prsi zadek strasne zasvinenej a to teprve kdyby tam ty zaserky nebyly

navic si myslim ze ti ty kola budou dost couhat.

A navic zrovna na 309 byt myslim musi :)

Odesláno

no u me celkem prudily na STK, tak jsem je tam musel nahodit.

Ted mam doma sedu zasterek z marketu striknutou na bilo a bude to vypadat dobre....alespon doufam:D

Odesláno

Jednu sem urval o chodník tak sem sundal aji tu druhou :)

U 605ky nejsou třeba protože nárazník je tak nízkej za kolem, že ta zástěrka měla tak 3, nebo 4cm.

A vypada to líp bez nich. Vepředu nikdy nebyly...

Odesláno
Napsán autorem NiceOne

Používáte na svým autě zástěrky? Přední, zadní? Je povinnost používat zástěrky? Já sem je právě dnes odstranil, protože se mi nelíbily ..tak by mě zajímalo jak se to bude líbit policajtům:)

Zástěrky podle platných předpisů být nemusí.

Ve vyhlášce jim říkají \"Ucinne lapace necistot\"

hovoří se o nich v článku 509

Zatímco úprava z roku 1995 říká

1. Vozidla s nejvy��í konstrukční rychlostí nad 20 km.h-1 musí mít

alespoň u kol poslední nápravy kromě krytů (blatníků) i účinné

lapače vody a nečistot, dostatečně zabraňující rozstřiku vody a

nečistot dozadu za jedoucí vozidlo.

2. Lapače nečistot musí překrývat �ířku běhounu pneumatiky.

3. Lapače nečistot vozidel musí být spodní hranou tak nízko, aby

rovina prolo�ená teoretickým bodem styku pneumatiky při celkové

hmotnosti vozidla s vozovkou a spodní hranou lapače svírala s

rovinou vozovky nejvý�e úhel 20 stupňů (u dvoukolových vozidel

a traktorů 30 stupňů).

tak v nové verzi se za slovo \"a\" vkládají slova \"kromě vozidel kategorií L1, L3, T a SS...\" a v odst. 16.: V § 36 odst. 3 písm. c) se slova \"a zadní hrana nejvýše 150 mm nad vodorovnou rovinou, procházející středem kola\"

Takže vezmi do ruky Zákon o provozu na pozemních komunikacích, metr a úhelník a zjisti si jestli musíš mít zástěrky nebo ne.

Odesláno

Najezdil jsem nekolik tisic km v nemecku na dalnici a i v desti, v nemecku nema zasterky nikdo a vubec mi to nevadilo. Prave naopak kdyz nekdo zasterky ma tak ta voda caka hodne nahoru ty zasterky ji zvedaji, kdyz je nema caka to vsude dostran ALE ne tak nahoru.

Ja jsem pro ze byt nemusi.

Odesláno
Napsán autorem Mila

Najezdil jsem nekolik tisic km v nemecku na dalnici a i v desti, v nemecku nema zasterky nikdo a vubec mi to nevadilo. Prave naopak kdyz nekdo zasterky ma tak ta voda caka hodne nahoru ty zasterky ji zvedaji, kdyz je nema caka to vsude dostran ALE ne tak nahoru.

Ja jsem pro ze byt nemusi.

No, oni tam především - stejně jako ve FR - mají ty dálnice propustný, takže tam necáká víceméně nic... krom míst v údolích, kam ta voda stéká a nestačí odtékat protože už to mají zanešený. Už aby tohle dělali i u nás... Stejně to asi nemají všude... :bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...