-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Mám takový všetečný dotaz. Jeden konkrétní servis Peugeot mi již několik let začíná pomalu lézt krkem. Jakým způsobem se běžně vyměňuje olej v autě ? Je normální, aby nebylo nutné otevírat spodní vypouštěcí šroub a olej se vysál vrchem ? Mám totiž spodní kryty motoru přitažené ještě stahovacími pásky a po poslední výměně mi to vrátili, aniž by byl jediný z nich odstřižen (nový tam rozhodně nedávali) a tudíž nikdo ty kryty nesundaval. Citovat
MatrixChose Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 To je \"normální\" že olej maj pro sebe - kámoše a tobě ho jen dolejou Citovat
-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Autor Odesláno 10. září 2009 Původně zaslal: MatrixChose To je \"normální\" že olej maj pro sebe - kámoše a tobě ho jen dolejou Já nechci být paranoidní puntičkář, ale jen si sám pro sebe shrnuji problémy, které jsem za poslední řekněme 2 roky s nejmenovaným servisem řešil a pak bych si (pokud moje důvěra bude definitivně ztracena a přejdu ke konkurenci) dovolil zde udělat krátké shrnutí, ať může každý posoudit sám. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 No existuje i odsávačka která odsaje olej přes měrku, je to pohodlnější, ale něco malinko tam zbyde, takže nemusí jen dolívat. Já jsem se už na servis s výměnou vykašlal a měním si to sám, buh ví co mi tam lili z toho sudu:blicismajlik Citovat
-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Autor Odesláno 10. září 2009 Původně zaslal: Radek Hurvajz No existuje i odsávačka která odsaje olej přes měrku, je to pohodlnější, ale něco malinko tam zbyde, takže nemusí jen dolívat. Já jsem se už na servis s výměnou vykašlal a měním si to sám, buh ví co mi tam lili z toho sudu:blicismajlik No a ta odsávačka vrchem je běžná pomůcka v autoservisech ? Auta neopravuju, ale jsem strojař a člověk používající hlavně selský rozum, takže dokážu myslím docela obstojně vytušit, když se mě kolem auta někdo snaží vojebat. Podle mne je mnohem čistší (ale časově určitě náročnější) to vypustit a nechat dokapat spodem a pak třeba odsávačkou tou spodní dírou zbytky na dně odsát. Vrchem si to nedokážu představit. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 když jsi strojař a rozumíš tomu--proč jezdíš měnit olej tam,kde se nemůžeš na výměnu oleje s rukama za prd.lí dívat?? Citovat
-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Autor Odesláno 10. září 2009 Původně zaslal: ozzy56 když jsi strojař a rozumíš tomu--proč jezdíš měnit olej tam,kde se nemůžeš na výměnu oleje s rukama za prd.lí dívat?? Jako existují doktoři, kteří medicínu nevykonávají, tak já jsem už od školy zase od strojařiny úplně mimo. S autem se hlavně nechci nijak párat a jezdit s ním. Prostě někam ho odvézt a funkční vyzvednout. No a tady ze mě někdo začíná dělat tiše a pravidelně pitomce, což asi bohužel jsem schopen vidět (šťastný ten, kdo nevidí). Právě proto začínám pomýšlet na změnu servisu, ale netuším v Praze vůbec kam..... A rozhodně mě nerajcuje koukat servismanovi na ruce. Proč bych to měl dělat ? Jak dlouho už žijeme v tržním hospodářství ? Pěkná pitomost, nebo snad servisman je něco nóbl, aby se musel držet za ručičku ? Citovat
ozzy56 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Já zase na kecy o tržním hosp. prdím. Měním si olej sám,když se mi nechce,jedu tam,kde mi vymění MUJ olej a MUJ filtr, zaplatím jen práci.Pokecám s mechošem a za půl hoďky jedu Citovat
-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Autor Odesláno 10. září 2009 Původně zaslal: ozzy56 Já zase na kecy o tržním hosp. prdím. Měním si olej sám,když se mi nechce,jedu tam,kde mi vymění MUJ olej a MUJ filtr, zaplatím jen práci.Pokecám s mechošem a za půl hoďky jedu No jo, taže jako za komančů říkáš nejlepší? Co si člověk neudělá sám, to nemá a nebo jen v mizerné kvalitě? Tak k tomu jen: no comment :-) Citovat
PnR Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 ved ak mas pocit ze ta niekde klamu, chod inde. olej ti vymeni v 406 hocikto skoro a za zlomkovu cenu z peugeot servisu. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 No jo, taže jako za komančů říkáš nejlepší? Co si člověk neudělá sám, to nemá a nebo jen v mizerné kvalitě? Tak k tomu jen: no comment :-) :)ano,jezdit roky někam, kde nemám jistotu, zda mi opravdu vymění olej v motoru,není třeba commentovat ,ale ber to tak,že mě ošidí nekde jinde--tam, kde té kalkulaci zase nerozumím já --např. v opravnách audio-video, tam jsou taky dobří loupežníci... Citovat
Ferry Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 ano vymena oleje odsatim je zcela bezna vec v servisech, nad tim bych se vubec nepozastavoval Citovat
P607Olda Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Jestli nemáš důvěru v servis, choď jinam. Jednoznačně. Se servisákem můžeš mít taky kamarádské vztahy. Stojí to za to. Nevím jak to jinak napsat, ale lidem, ke kterým nemám důvěru se pokud možno (zásadně) vyhýbám. Citovat
Pe.Tr Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 řekl bych že dnes už je to standart , je to služba na počkání . Citovat
Haryk Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 mám dva servismani můži si vybrat,jeden odsává a druhý klasika a jsem u toho tak koukám co dělají Citovat
-=Michal=- Odesláno 10. září 2009 Autor Odesláno 10. září 2009 Původně zaslal: .mycTD jj, odsava se bezne. Tak to zírám. Dyť na spodku tý vany musí zůstávat strašnýho svinstva. Asi jsem holt už stará škola. Citovat
.mycTD Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 rezat pri kazde treti vymene novy zavit, taky praci neulehci Citovat
pastorek Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 Áno, odsávanie je už bežná prax. Pre mechanika je to čistejšia robota ale vždy zostanú zbytky v motore hlavne ak to nerobia hneď po jazde na úplne zohriatom motore. Poctivejšia robota je vypustenie spodkom. .mycTD : V živote som nemusel opravovať závit na vani a to som niekoľko rokov robil i v značkovom servise. [upravil dne 10/9/09 pastorek] Citovat
.mycTD Odesláno 10. září 2009 Odesláno 10. září 2009 pastorek: ja byl prave (po dlouhe dobe) prvni, kdo neodsaval, takze ten strzeny a zalepeny sroub vysel na me ale jak pises -hlavni duvod je, ze ti netece olej po rukach. [upravil dne 10|9|09 .mycTD] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.