Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

v zatáčkách zhasíná motor?

Recommended Posts

Odesláno

Když hodně říznu zatáčku (P i L), občas se tak na 2 sekundy rozsvítí stopka a ty dvě kontrolky, co jsou vedle ní (teď nevím z hlavy, co to je) - tzn. jako kdyby byl klíček ve druhé poloze, ale káčko nesvítí. Ani nevím, jestli zhasnul motor :-( - měl jsem vždycky puštěný rádio a za tu chvilku to nepoznám ani na posilovači. Myslel jsem, že se v zatáčce odstředivou silou přelije benzín, ale bylo ho tam dost (tak 1/3). Mimo to se mi občas během jízdy (velmi zřídka) rozsvítí káčko (ale motor šlape normálně). Čím to může být? Začalo to dělat po výměně spojkového lanka - byla venku baterka + sokl a celý ten kastl se vzduch. filtrem - při té příležitosti jsem kontroloval konektory, tak jsem je možná zkontroloval důkladně :-(...

Odesláno

To by mohlo být ono. Trošku to bumbá olej a nechtělo se mi dolévat těsně před výměnou, tak už tam bude asi na spodní rysce. Ale s tím káčkem to asi nesouvisí...

Odesláno
Napsán autorem graver

Když hodně říznu zatáčku (P i L), občas se tak na 2 sekundy rozsvítí stopka a ty dvě kontrolky, co jsou vedle ní (teď nevím z hlavy, co to je) - tzn. jako kdyby byl klíček ve druhé poloze, ale káčko nesvítí. Ani nevím, jestli zhasnul motor :-( - měl jsem vždycky puštěný rádio a za tu chvilku to nepoznám ani na posilovači. Myslel jsem, že se v zatáčce odstředivou silou přelije benzín, ale bylo ho tam dost (tak 1/3). Mimo to se mi občas během jízdy (velmi zřídka) rozsvítí káčko (ale motor šlape normálně). Čím to může být? Začalo to dělat po výměně spojkového lanka - byla venku baterka + sokl a celý ten kastl se vzduch. filtrem - při té příležitosti jsem kontroloval konektory, tak jsem je možná zkontroloval důkladně :-(...

Toto mi dělal 405 SRDT, zkontroloval jsem všechno a na nic nepřišel. Nakonec to začalo blbnout často a nepravidelně, studený motor jsem bez problémů nastartoval, po půl hodině jízdy a teplém motoru už nastartovat nešel, kolega mě roztáhl(vím rozvoďák, ale několikrát se nic nestalo), Auto jezdilo a startovalo normálně, pak to zase zablblo. Měl jsem to i u Odborníka servismana na čerpadla a na nic nepřišel. A tak šla 405 z domu do AAA autošrot.;):mad::papa

Odesláno

bacha na olej!!!! Ale nemusi to byt jen tohle.

Pokud je to benzin, tak si zkontroluj draty od snimace otacek na prevodovce :) Vim o cem mluvim. :) Je jednoduchy, ale strasne zakerny problem. Chvilku jsem taky nad tim badal. A svete div se, taky po vymene spojkovyho lanka :) Nahoda je svine :)

Mas otackomer? Jestli jo, tak spadne ti rucicka na nulu, kdyz se to stane??? - pak jsi na dobre ceste k cidlu otacek :) Good Luck

Odesláno

kdyz mel braska pujceny my auto a zapomel dolit olej, tak to v zatackach blikalo jak vanocni stromecek... takze zkus se mrknout jak na tom jsi

Odesláno

To Lucky: otáčkoměr mám, ale jaksi je na nule pořád :-(. Nejspíš mechanický problém, protože při chladném počasí nebo při poklepání na sklo palubky se hýbe...

Asi to bude tím olejem - teď jsem na to koukal a je tam pod spodní rysku, takže to sežralo tak litr na cca 4000 km - s tím se dá žít :-)

Odesláno

Já při vjezdu do prudké zatáčky na plyn nešlapu - to až při výjezdu, ale každý máme holt jiný styl :-). Navíc mám většinou puštěný rádio a i kdyby ne, tak bych to podle zvuku při brždění motorem asi taky hned nerozeznal (kontrolky svítí tak 2 sec.).

Odesláno

Tak proč si s tím nevlezeš na pěkný parkoviště a nepocvišíč s tím, dokud nezjistíš, jestli to zhasíná... Ale nepředpokládám... to, že se při prudší zatáčce rozžne kontrolice oleje a STOPice, je normální... Šacuju to na to víčko s číslem 710...

710.jpg

[Editován dne 21/7/04 Luger]

Odesláno

Než bych jezdil dokolečka na parkovišti ja ichtyl, tak raději doleju ten olej...

btw: já o sobě vím, že jezdím blbě (mám opravdu návyky ze zadokolky a z motorky :-)), ale pravoúhlou zatáčku pod plynem fakt neumím (pod plynem myslím to, že motor točí koly, nikoliv naopak).

Odesláno
Napsán autorem komisar

710 to je dobrý for ale už jsem to slyšel jak paní přišla do prodejny a chce zátku na 710:bojim:papa:papa:papa:papa:papa

3o to je??? sem trosku blbej a tohle de mimo me

Odesláno

Prostě slovo OIL (olej), čteno vzhůru nohama, jeví se jako 710 (viz obrázek) :-).

V každém případě jsem do díry 710 dolil olej a zatím to nebliká...

Odesláno

to je 100% olej.... a je to normální, ež se přelejvá. Dělala mi to i stará 120, když jsem prudce brzdil, tak svítilo málo oleje...

P605 mi to dělá při brždění nebo prudké zatáčce taky.

Když už to dělá moc často, tak prostě trošku doleju a pohoda. :D:cool:

Z toho si nic nedělej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...