Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Montáž zimních pneu na plechových discích


mysak

Recommended Posts

Dle návodu si nejsem jist:myslim

jestliže vybavíte své vozidlo záběrovými pneumatikami namontovanými na plechovém disku, je bezvýhradně nutné použít zvláštní šrouby, které jsou k dispozici v síti Peugeot

pokud mám litá kola a koupené plechové disky pro zimní pneu, tak při montáži plechových disků musím použít jiné šrouby, než ty co jsou na litých kolách?

má někdo litá kola i plechové disky a jedny a ty samé šrouby pro montáž? případně kde sehnat ty šrouby levněji (16-ky disky)

dík za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ono je to tak proste plechove disky maju ine dosedacie sedla na sroby preto treba mat na elektrony ine a na plechace ine. Jedine vyrobcovia Skoda, VW a este asi aj iny pouzivaju tie iste sroby ale podmienka je mat originalne disky od vyrobcov aut aby sa dali pouzit tie iste. Cize ked si kupis disky z internetu alebo u hocijakeho ineho predajcu a nie su originalne od daneho vyrobcu automobilov tak si musis dokupit aj sroby. Vo vecsine pripadou su tieto sroby davane bezplatne k hlinikacom

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no, mě tam jdou nechat i šrouby z litaku, ale problem je, ze ty šrouby cca o 1cm přečuhují.vypada to blbe, ale jezdit se stím da, kdyz sem pichl, tak sem tam musel dal rezervu a ta je na plechači a bez problemu. jinak v peugeotu sem koupil šroub za 60 ,- , na vrakači do 20,- za jeden.

[upravil dne 10/8/09 lucascz]

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak ist to ide ale neni to bezpecne pretoze plechove a hlinikove disky maju poprve ine dosedacie sedla na sroby a za druhe aj inu dlzku nakolko plechovy disk ma stenu len par mm a hlinikovy viac, cize nevies ci su dostatocne utiahle alebo naopak ci netrcia z druhej strany pri kotuci a ci nechytaju... To moze byt az na tolko nebezpecne ze ti moze odletiet koleso alebo ti zablokuje trciaci srob o kotuc a totalka je na svete

Neoplati sa spekulovat proste si kup sroby original na plechyce v Peugeote a original na hlinikace od toho vyrobcu od koho su disky. Radim ti dobre robim v pneuservise a viem ako uz par ludi na to doplatilo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 8 měsíců později...

Je už síce po sezóne, ale chcel by som len pridať svoju skúsenosť. So šróbami z elektrónov na plecháčoch som absolvoval už tretiu zimu a je to bez problémov. Potvrdil mi to aj človek z pneuservisu. Aby tie podložky nelietali, dal som na šróby asi 1 cm dlhý kúsok gumovej hadice. Tá guma pritlačí podložku k hlave šróbu a podložka nelieta.

No ale pravdu povediac, asi je múdrejšie mať zvlášť sadu na plecháče...:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Pokud by si pořád trval na šroubech pro plecháče a nechceš nebo nemáš poblíž vrakáč, tak si zajeď do pneuservisu a tam buď budou mít nějaký univerzály nebo ti je objednaj,ale cena bude o něco větší než z toho vrakáče. V Peugeotě ti je taky objednaj a cena bude zase úplně jende.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hliníkové kolesá sice nemám ale ked máš na 307 originál Al disky a originál šruby, tak s tými istými šrubami môžeš namontovať aj plecháče a úplne bezpečne a bez obáv jazdiť. Ono totiž tie šruby sú špeciálne v tom, že majú obidva dorazy aj na hliníky aj na plecháče, preto to potom na plecháčoch tak blbo vypadá a lietajú voľne tie podložky. A sú aj oveľa, oveľa drahšie. Je to dobre prešpekulované aby som bez problémov mohol zameniť hliník za plechovú rezervu bez nutnosti voziť aj iné šruby. Píše sa o tom aj v manuále, číta vôbec niekto manuály?;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...