Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nalezení mobilu = krádež, či nikoli?

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Pechy

Původně zaslal: Stifler

Dle IMEI se dají zjistit jakékoliv SIMkarty, které byly do mobilu od doby krádeže vloženy, takže buď si \"nový majitel\" zadělá o problém, pokud mobil použije, nebo mu příjde rozbít hubu ten, kdo od něho tento \"jeho\" mobilní telefon zakoupil.

Promin, ale tohle je ptákovina a největší dogma dne!

Dneska tu padlo hodně blbostí, ale to, že podle IMEI se nechají zjistit simkarty, které byly v telefonu vloženy fakt vyhrává :D :D :D

90% příspěvků v této diskuzy jsou moralistický bláboly. Jediný kdo to zde správně vystihl bzl destiny..

Ptákovina to neni! Já sloužim u policie a vim, co dělám a co všechno se nechá zjistit. A vim, jaký výsledky mi operátor je ochoten poskytnout, takže ze mě nedělej vola! Díky. ;)

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Koľko ľudí vie aký má ich mobil IMEI, alebo vie kde to zistiť?

Je to pod baterkou na samolepce v mobilu a samozřejmě i na záručáku a krabici od každého mobilu. ;)

Odesláno

nic proti ale souhlasim s Destinym ma pravdu :)

Kdyz bude nejakej kontakt tak to rad vratim ale kdyz tam nic neni a nejde zjistit majitel tak holt ma pech ja kvuli tomu nebudu behat jako id*** po fizlarnach jen kvuli pocitum.

Jinak receno po ceste po dalnici jsem ztratil poklici pls kdyby ji nekdo nasel tomu dotycnemu prijed a vrat ja ti za to podekuju :)

Odesláno

Ptákovina to neni! Já sloužim u policie a vim, co dělám a co všechno se nechá zjistit. A vim, jaký výsledky mi operátor je ochoten poskytnout, takže ze mě nedělej vola! Díky. ;)

Nic proti tobe ale jen takovej detajl.Byly jsme napadeni a 4 lidi kamos +jeho pritelkyne,ja+manzelka .jel jsem s manzelkou na PCR at jedou s nami ze na uvedene adrese muj kamos + jeho pritelkyne dostavaj do drzky.Odpoved mi nikam nejedem nemame cas at si pak dotycny dojde na pohotovost a tam at si necha napsat posudek nebo co a pak at prijde.Jen otazka jako na co je teda PCR jake pomahat a chranit?Sedelo jich tam cca 6 a nemaj cas ?

Odesláno

Za svuj zivot, sem nasel 3 ks mobilnych telefonu.

1. Bolo mi asi 17 let, bolo leto a mali sme v skole prazdniny. Jeli sme na diskoteku, a tam sme co to popili. Pri tancovani sem do neceho zakopnul, pozru na zem, a telefon. Byl to Sagem my 7-2 nebo tak nejak. Velky barevny display, na tu dobu celkem pecka. A mnel 1 mesic :D Kedze sem byl nalitej, nejak sem to neresil, supnul ho do vacku, a tancoval a pil dal. Jel sem normalne domu, rano sem vstal, asi v 11 hodin, a cuduj sa svete, mobil stale zapaty, a nikdo nevolal, zadny zmeskany hovor.

Tak sem si ho nechal. Nebylo to fer, ale tak co bolo bolo. Prvy tam mnel simkartu muj kamarad vecer u piva,a pak ja. Po necelych 2 mesicech prislo predvolani na policii mne i jemu. Nevedel sem vo co, a ono jelo o ten telefon.

Takze souhlasim ze steflerem. Pan policajt predemne hodil spis, kde mnel zaividovane vsechny karty, ktore sa v mobilu nachadzeli, a co je lepsi, mnel aj casi a cisla vsech hovoru, ktere sem s tym mobilem vykonal. Takze ano, opravdu to jde. Telefon sem normalne dobrovolne odevzdal, vysvetlil jak to bylo, a nechali ma jit ...

Dalsi 2 telefony sem nasel zapate. Obidva sem nechal zapate, a na obidva si majitele sami zavolali ... V jednom pripade majitelka, a v jednem pripade majitel.

Ja mnel asi stesti, obidva mi podekovali, a v pripade majitele sem dostal i 200 SK :P

Odesláno
Původně zaslal: Boulik

Nic proti tobe ale jen takovej detajl.Byly jsme napadeni a 4 lidi kamos +jeho pritelkyne,ja+manzelka .jel jsem s manzelkou na PCR at jedou s nami ze na uvedene adrese muj kamos + jeho pritelkyne dostavaj do drzky.Odpoved mi nikam nejedem nemame cas at si pak dotycny dojde na pohotovost a tam at si necha napsat posudek nebo co a pak at prijde.Jen otazka jako na co je teda PCR jake pomahat a chranit?Sedelo jich tam cca 6 a nemaj cas ?

Nechapu proc si jel na nejake PCR, chitim mobil, vytocim 158 nebo 112, a zavolam policii. Tohle ci si napsal, se mi zda nerealne a vymyslene.

Nebo by sem zavolal s prvni telefonni budky, proc probuh jet na PCR ...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Boulik

Nechapu proc si jel na nejake PCR, chitim mobil, vytocim 158 nebo 112, a zavolam policii. Tohle ci si napsal, se mi zda nerealne a vymyslene.

Nebo by sem zavolal s prvni telefonni budky, proc probuh jet na PCR ...

mozna se ti to zda nerealne ale myslel jsem tehdy ze je donutim aby jely snami abych mel jaksi jistotu ale opak byl pravdou bohuzel a kamos skoncim na pohotovosti rosekanej a dotycnej stoho mel nic pac ten dotycny co to vysetroval udajne jednou stratil spis a pak nez to doslo na urad tak tam je prej nejaka promlceci lhuta myslim 6 mesicu za kterej to ani nevyresily.

jinak to neres byl jen takovej dotaz a stejne to je mimo tema

[upravil dne 30/7/09 Boulik]

Odesláno
Původně zaslal: MichalTalbot

Boulik: aha, takže tahle zkušenost Tě opravňuje k tomu, aby sis ponechal věc, kterou najdeš? Nebo proč nám to tady píšeš?

Stifler: dobrý info :super a neboj, vola tady ze sebe dělá akorát tak Pechy :roll

Vůl šeš tady maximálně Ty.. Prosím, neurážej mě.

Odesláno

má dcera taky stratila mobil a zavolal klučina asi 11-12l co ho našel-volal na -taťka-a dostal bonbony a další sladkosti

mě jednou vypadl při nasedání do auta a zavolal dceři -jsou ještě mezi námi poctivci

Odesláno

talbot jestli neumic cist tvoje blbost jen jsem chtel znat nejake vysvetleni nebo radu pro priste kdyz je policista.Jinak Pro tebe talbote nazor jsem psal 9 radku nad timto jako prvni tak nwm o co ti jde?Nic ve spatne myslence nebo jako narazku to nebylo mysleno :)

[upravil dne 30/7/09 Boulik]

Odesláno

Když jsme u těch policajtů, neteř našla symbianovou Nokii, docela pecka, nechala si ji asi měsíc ji fungovala, pak ji operátor na základě imei zablokoval jako kradenou nebo ztraceno, je to asi rok a žádný předvolání nebo cokoliv podobnýho se nekonala, a to má paušál, takže bych to s těmi našimi poldy tak děsivě neviděl, oni mají málo času řešit ztracený mobily, myslim že si taky řeknou no když to ten blboun ztratil tak co je nám potom, jo jiný by asi bylo kdyby byl ukradenej při nějaký vloupačce nebo tak, to by asi byl jinej mazec

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Když jsme u těch policajtů, neteř našla symbianovou Nokii, docela pecka, nechala si ji asi měsíc ji fungovala, pak ji operátor na základě imei zablokoval jako kradenou nebo ztraceno, je to asi rok a žádný předvolání nebo cokoliv podobnýho se nekonala, a to má paušál, takže bych to s těmi našimi poldy tak děsivě neviděl, oni mají málo času řešit ztracený mobily, myslim že si taky řeknou no když to ten blboun ztratil tak co je nám potom, jo jiný by asi bylo kdyby byl ukradenej při nějaký vloupačce nebo tak, to by asi byl jinej mazec

Ale ved to sou vse hovadiny...

Namisto normalnich zakonu co pomohou lidem, schvaluji \"******\" ktore nemaji na nic absolutnej vliv. Bud totizto vytahnou penize z lidi, nebo to nema zadnej ucinek.

Mat tu moznost, tak vidam zakon ktory udeluje operatorovi povinnost aby kdyz prijede majitel, ze je mob straceny, aby mu ho vyhledali. Proste kdyby mnel od neho doklady, atd, tak nech mu daji informace kde se telefon nachadzi.

Nebo nejaky zakon, kdyby policajti hned mohli skouknout kde je, a najblizsi volna hlidka by sla pro neho ...

Ono ze zacatku by to bol asi fofr, ale neskôr by si kazdy to kradeni mobilu rozmyslel ...

Odesláno

2 Lubko: zní to sice hezky, ale kdo by operátorům hradil náklady s tím spojené? Možná si ani nedovedeme představit, jaký objem žadatelů a asistenci při nalezení telefonu by to byl. Jsem ale přesvědčený, že by to plně administrativně zaměstnalo celé oddělení o několika desítkách zaměstnanců. (ověřovaní totožností, pravosti dokladů k danému telefonu, stížnosti, reklamace atd.) Náklady v miliónových hodnotách. Pokud by takovou věc nařídil stát zákonem, musel by také na to přispět.

Odesláno

Ten Lubkův nápad zase nezní tak blbě - nemyslím si ale, že by takovou službu musel operátor poskytovat zdarma.

Příklad - ztratíš mobil (bezcennou plečku) a víš, že vyhledání by Tě stálo třeba 500,- Kč, asi ho necháš svému osudu.

Pokud ale ztratíš mobil s plným seznamem důležitých kontaktů (nebo přístroj v hodnotě mnoha tisícovek) určitě rád operátorovi tu pětistovku uhradíš - stále Tě to totiž vyjde levněji.

Ale to už se babráme v hypotézách.

Osobně jsem docela rád, že oproti včerejšku přibylo několik jedinců, kteří si nemyslí, že jim nalezená věc automaticky patří. Jen je mi líto, že ještě stále (a zřejmě nadlouho) je mezi námi dost takových, kteří si i věc s lehce dohledatelným majitelem dokáží přivlastnit. Já bych na jejich místě chodil kanálama, zatímco oni tu svou ubohost veřejně prezentují jako samozřejmost. Z takových Kloubů, Pechyů a pod. se mi chce opravdu :blicismajlik

[upravil dne 30/7/2009 Medvěd]

Odesláno

Destiny dovolim si s tebou nesouhlasit, o mnozstve nakladu.

Dokazu ty povedat princip jak moc lehko to jde programove. Lidi uz vedi u jakeho operatora sem delal, ale nebudu teda konkretni.

Pracujes u OPERATORA X. Pracujes na pozici prodejce, tj sedis na prodejne, neboli pracujes na pozici operatora CALL Centra. Je to v podstate jedno, oba sou kontakt ze zakaznikem, jeden osobny, druhy telefonicky.

Na svou praci vyuzivas pocitacovy program. Ten ma samozrejme databazu vsech cisel, poplatku atd atd atd.

Ty v praci, vyuzisvas verzi PROGRAM 6.3 ... Sou tam vsechny nalezitosti, pro prodej mobilu ci sluzeb. Technik, pokud chce jit neco zariadit, ide na poruchu, atd vyuziva ten sami program ale jinou verzi tj napr. PROGRAM 7.0 ... ten program uz nevidi na faktury, ani na nic jineho, vidi jen kdo je kam pripojen, jake ma seriovy cislo, kolik vykrivacu jede, kera GSM bunka je jak vytazena atd atd.

A pak je managment, a nejaky ty velici kontrolori, a ty maji PROGRAM 8. On totizto spaja obe verze dokopy, a da se hovorit o nejakem superprogramu co dokaze vsechno.

Kdy prichadzi k inovacim, vsechni s PROGRAMU 7 se da dodelat, resp. povolit v PROGRAMU 6.3 a naopak.

Toz aby sem to vysvetlil laicky, dodelat moznost zadat IMEI a vyhladat telefon s aktualnou kartou je vec urciteho povoleni v programu a kratkeho \"online\" skolenia s metodikou prace cez firemny intranet ...

Navic jak bylo povedane, mohlo by to byt klidne spoplatneno ...

Dalsi vec sou osobne doklady a podobne veci. Napriklad v T-Come funguje takova bezplatna blbost. Vole se to ze KLIENT ID. Zdvihnes telefon, zavolas na Call Centrum, a oni ty ji bezplatne zriadia. Poslou ty papier, doporucene, a tam mas specialny kod a pirhlasovaci \"nick\" . Kdyz pak zavolas na CC, a tohle im nadiktujes, muzes delat vse pres telefon :P

Jo, stalo by to penize, to jo, ale urcite ne az tak velke. Dalsi vec je ta, ze snad operatori zarabaji a ziskuji vic, nez banky. Im by to urcite nechybalo.

Odesláno

Takže v rychlosti:

V životě jsem ztratil x věcí na kterých bylo moje jméno a adresa.. ( Cvičky,Digi hra,tachec na kolo,hodinky PRIM-ze všech nejrychlejší)

Ani jedna věc se mi nikdy nevrátila...

Za můj život mi byly odcizeny 2 jízdní kola (přeštípaný zámky) Poklice z Š 120 + x dalších věcí..

Pak mi někdo z Š 120 na placeným parkovišti ukopal špígle a promáčknul dveře.. Na policii sem se nedovolal.. Asi měli moc práce...

Tak pro to se ptám: Kde zrovna byli ti slušní lidi když mi kradli kola,ukopávali špígle... ????!

A ted ta perlička proč vůbec nemám náladu jít na PČR:

Byl jsem okolo 03 zastaven hlídkou PČR. Vystoupím z auta a slušně pozdravím a čekám odpověď,ale jediný co slyším:nachystejte si doklady atd... Po důkladném projítí papírů,lékárničky,krabičky s žárovkama,kabelou s klíčem a heverem,lanem jsem byl dost hrubým tónem vyzván (pač vše bylo ok a nic na mě nenašel),že s nima pojedu na krev skrze zjištění přítomnosti psychotropných a omamných látek v krvi. Já mu řek,že klidně pojedu,že tomuhle druhu zábavy neholduju ale,že pojedu svým vozem za nima,že je to můj jedinéj majetek a že ho tu stát nenechám..

Pán chvíli mlčel a pak na mě vyhrknul:Vy ste jel rychlostí převyšující 50 km/h !!!! ( Opět v domění,že mě na to dostane) Jenže já mu řek: Jel jsem pod 50km/h ..( Pač rafika ukazovala cca 3 mm pod ukazetel 50.) A dál jsem pokračoval,že rychlostí jsem neporušil žádnéj předpis a že klidně pojedu na detektor lži a i klidně se za to budu soudit..

No a nejednou se kolem nás asi rychlostí 70-80 km/h prořítila (ve městě v 50tce) Audi A8,černý skla a všechny čísla na RZ stejný... No a já tomu policistovi řek: proč se za ním nevydáte?! Vždyt jede víc jak 50 km/h..

Odpověď mě zarazila: At si hledím svýho a nejsem drzý,že bych taky mohl strávit noc v CPZ (cela předběžnýho zadržení) za urážku policisty.. Pak mi už jen řek,že si můžu nasednout a můžu si jet kam chcu.. ( Posílal mě tak trochu do (_._) ) Toto běžná a rutijní kontrola trvala něco okolo 60 minut..

Takže od této doby na policii ANI NÁHODOU !!!!!!!!!!!!!!!

Když si představím,že tyto lidi platím ze svých daní...:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

A mohl bych ještě pokračovat.. Ale du spat.. Pač ráno zas musím těmdle lidem dělat na výplaty..:blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

Jo a telefon jsem našel na lesní cestě bez sim karty a s prázdným seznamem... Takže kdyby tam bylo jediný číslo,zavolal bych na něj... Pač je to ťamťung..

Ale jít na PČR skrze IMEI--NE,DĚKUJI!!!!! (můžou si za to sami)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...