ozzy56 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 jako skartovačku os. údajů používám WC--celkem levné Citovat
marko306 Odesláno 9. červenec 2009 Autor Odesláno 9. červenec 2009 bývam na dedine, tak moja skartovačka je ohnisko Citovat
dolly1010 Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 No, my máme takovou skartovačku asi za 20 000Kč. U nás doma se jí říká kotel Dáš tam nějaký papíry (třeba výpisy) nad to dřevo, polínka a zapálíš. Ono jak to hoří, tak to docela dobře maže údaje Ale v jednom dílu MacGyvera [mekgajvra] jsem viděl jak to rozluštil i on Na druhou stranu, v Kriminálce Miami (Los Angeles, nebo jáký ještě jsou) skatrovaný dokumenty skládaj běžně. Takže na to taky bacha Jo a ještě tu něco padlo o pevnejch diskách. Jednou sme rušili nějaký disky v práci...10 tunovým lisem Citovat
Péťa Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek ... Samotné meno človeka nie je osobný údaj, samotné rodné číslo tiež nie, ale ich spojenie áno... Osobní údaj je vše, co jednoznačně identifikuje osobu. Př.: jméno - není osobní údaj jméno, příjmení - ani to není osobní údaj jméno, příjmení, datum narození (nebo bydliště) - je osobní údaj rodné číslo - JE osobní údaj RZ - je osobní údaj Citovat
Péťa Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek Priznajte sa, kto z vás skartuje bankové výpisy... Já ne, stahuji je ze serveru a netisknu je Citovat
Vvitty Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 dolly: spousta levnych skartovacek umi delat jenom prouzky, to se da poskladat docela dobre, pokud je motivace neco takoveho delat :-) proto se taky delaji lepsi varianty, ktere rezou na kosoctverce ;-) A vzdy by v navodu mel byt stupen zabezpeceni, ktere dana skartovacka splnuje. Citovat
pastorek Odesláno 9. červenec 2009 Odesláno 9. červenec 2009 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: pastorek ... Samotné meno človeka nie je osobný údaj, samotné rodné číslo tiež nie, ale ich spojenie áno... Osobní údaj je vše, co jednoznačně identifikuje osobu. Př.: jméno - není osobní údaj jméno, příjmení - ani to není osobní údaj jméno, příjmení, datum narození (nebo bydliště) - je osobní údaj rodné číslo - JE osobní údaj RZ - je osobní údaj Neviem ako si prišiel (prišla) k tej citácii, to som nepísal ja ale AnotherOne. Citovat
Stifler Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: Peta Osobní údaj je vše, co jednoznačně identifikuje osobu. Př.: jméno - není osobní údaj jméno, příjmení - ani to není osobní údaj jméno, příjmení, datum narození (nebo bydliště) - je osobní údaj rodné číslo - JE osobní údaj RZ - je osobní údaj Nevím, jak ty, ale já na svym autě nevozim vylepený svoje jméno, příjmení a datum narození, ale RZky tam vozim a za osobní údaj to rozhodně nepovažuju. Edit: Pokud by i RZky spadaly do zákona na ochranu osobních údajů, tak je nevozí na autě nikdo. [upravil dne 10/7/09 Stifler] Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: pastorek ... Samotné meno človeka nie je osobný údaj, samotné rodné číslo tiež nie, ale ich spojenie áno... Osobní údaj je vše, co jednoznačně identifikuje osobu. Př.: jméno - není osobní údaj jméno, příjmení - ani to není osobní údaj jméno, příjmení, datum narození (nebo bydliště) - je osobní údaj rodné číslo - JE osobní údaj RZ - je osobní údaj 945428/8822 je niečie existujúce rodné číslo. Môže sa ohradiť keď som ho sem takto napísal? Zverejnil som jeho osobný údaj? Takých platných a existujúcich čísel sem môžem dať ja a aj hocikto hocikoľko. Ale až keď poviem, že to rodné číslo patrí tej a tej osobe a ukážem na ňu prstom, alebo nejako inak ju identifikujem, až vtedy je to osobný údaj. Inak je to len zhluk čísel s nejakým systémom, podobne ako samotné meno môže ho mať milión ľudí ale aj nikto. Tak isto RZ sama osebe nie je nič kým do auta nesadne majiteľ a tým sa identifikuje [upravil dne 10.7.2009 AnotherOne] Citovat
marko306 Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 presne tak, keby je ŠPZ/RZ osobný údaj tak to nikto na aute nemá. Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Takže odpoveď na pôvodnú otázku by znela: Niektorý RZ zakrývajú lebo to považujú za ochranu identity a majetku. Ostatný nad tým neuvažovali, neboja sa alebo im to je jedno. [upravil dne 10/7/09 pastorek] Citovat
marko306 Odesláno 10. červenec 2009 Autor Odesláno 10. červenec 2009 mne je to osobne jedno NR - 467 EI Citovat
Stifler Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Mam dojem, že jsem tady na fóru už i viděl vlákno, který mělo název: \"Jakou máte SPZ?\" a tam se každý mohl \"zvěčnit\" a napsat svou RZku. Edit: tady je to vlákno http://www.peugeot-club.com/topic/35742-jakou-mate-spz-/ [upravil dne 10/7/09 Stifler] Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: marko306 mne je to osobne jedno NR - 467 EI Aj mne je to fuk. Jean Lui I TT-283CE Jean Lui II TT-785DJ kocúr <> TT-149DU Citovat
Ticcino Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: pastorek Priznajte sa, kto z vás skartuje listy, bankové výpisy, faktúry a podobné listiny kde sú osobné údaje. Som presvedčený že temer nikto. Skartovačku nemám, ale tyto věci likviduju roztrháním. Polovinu útržků pak vyhazuju do normálního odpadu a druhou polovinu do odpadu na papír. Citovat
dolly1010 Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Původně zaslal: Vvitty dolly: spousta levnych skartovacek umi delat jenom prouzky, to se da poskladat docela dobre, pokud je motivace neco takoveho delat :-) proto se taky delaji lepsi varianty, ktere rezou na kosoctverce ;-) A vzdy by v navodu mel byt stupen zabezpeceni, ktere dana skartovacka splnuje. Já vím, nějakou tu zkartovačku už jsem opravoval. Od těch, co dělaj proužky 0,5cm široký až po ty, který dělaj asi 2mm. A to bych už skládat nechtěl. Pěkně se ty proužky kroutěj Ty jak dělaj ten papírovej humus to už je praktycky nemožný. Ještě k tomu musíš přičíst fakt, že když skartuješ nějakej papír, tak nemáš v koši jen ten ale hned několik třeba i desítek. Pak to je teprv maglejs. Původně zaslal: AnotherOne 945428/8822 je niečie existujúce rodné číslo. No, jedná se o holku narozenou 28.4. 1994 To je vše co se z toho dá vyčíst. Máš dceru? A jestli jo, není ji 15let? Citovat
Qcko Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Ze vas to bavi:roll ...inak ja si to cislo prekryvam preto, lebo to tak vsade vidim na nete a myslel som si, ze je to nejaky zvyk:D ...a inak AnotherOne ma pravdu, ja mozem kde chcem pisat co chcem, kym neoznacim konkretnu osobu, moze mi kazdy fukat praskovy cukor [upravil dne 10.7.2009 Qcko] Citovat
AnotherOne Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Dolly1010: to rodné číslo je vymyslené (overil si aj deliteľnosť 11?) a je možné, že niečia dcéra ho má. Ktorá to ale je nevie povedať z tohto čísla nikto, preto to nie je osobný údaj. Citovat
pastorek Odesláno 10. červenec 2009 Odesláno 10. červenec 2009 Rodné číslo nieje osobný údaj? To by som sa divil, nakoľko je to jediný údaj ktorý jednoznačne identifikuje osobu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.