Kurt Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Po česky je slovenčina slovenština; stejně, jako Češi jsou po slovensky Česi. Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 jen jsem chtel poukazat, ze pokud tady budeme vsichni lpet na spisovne cestine, tak se, bohuzel, k nicemu nedobereme... to edison: nevim, co ma spolecne nareci s pravopisem .... vysvetli takze abych to shrnul, vsichni jiste uzname, ze tady nepisi pouze akademici ved pres jazyk, ale obycejni lide z ulice ... a tem, kteri ty hrubky za sebou proste nevidi, tak tem stejne nikdy nic nevysvetlite a veskere jejich opravovani a upozornovani na ne je zcela zbytecne ... howgh Citovat
urdemala Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: BV406 takove tema je proste nekonecne .... kazdy ma svou pravdu ... Dobrý téma = Dobré téma ?? postiženej = postižený ?? línej, negramotnej = líný, negramotný ?? hovorová čeština neni chyba... taky tak píšu, i když to zní malinko zvláštně - psát hovorově :-) Jinak mě je to docela jedno, jestli se píše s diakritikou nebo bez, ovšem psát s hrubkama je podle mě ostuda Citovat
Ravel Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 osobně mi psaní bez diakritiky nevadí, ale z hrubek kvetu (nebo se směju) BEST OF výkend (docela hojně používaný) lešeňý (to jsem našel v práci) plýce (to jsem viděl ve škole) řýzek(taky ve škole) Citovat
destiny Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 2 BV406: není mi úplně jasný argument \"obyčejní lidé z ulice\". Jsem taky obyčejný člověk z ulice a svůj rodný jazyk ovládám slovem i písmem. Nemyslím si, že by musel být pisatel hned akademik věd, aby uměl pravopis. Výplatu si ty lidé spočítat taky umí, tak když byli schopní se naučit matematiku, proč ne pravopis? Osobně je mi jedno, jestli tu někdo píše hrubky, jen se tomu vždy zasměji a myslím si o tom člověku své. Do školy jsme chodili všichni a pokud někdo nepovažuje pravopis za důležitý, je to jen jeho vizitka. Citovat
destiny Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: Ravel osobně mi psaní bez diakritiky nevadí, ale z hrubek kvetu (nebo se směju) BEST OF výkend (docela hojně používaný) lešeňý (to jsem našel v práci) plýce (to jsem viděl ve škole) řýzek(taky ve škole) LEŠEŇÝ je jednoznačně Best Off !!! Citovat
Ferry Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 plyce uz jsem taky videl, videl jsem i cybuli Citovat
MichalTalbot Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: BV406 takove tema je proste nekonecne .... kazdy ma svou pravdu ... Dobrý téma = Dobré téma ?? postiženej = postižený ?? línej, negramotnej = líný, negramotný ?? Tohle je ale úplně o něčem jiným. Píšu hovorovou češtinou, ale hrubky (snad) nedělám. Já taky neberu ostravákům jejich \"kde jdeš\" (místo kam jdeš), brňákům jejich \"oni vijou\" (místo oni ví), i když mě to tahá za uši, stejně jako někoho moje pražský \"-ej\". To je prostě místní dialekt a ten je v pořádku. Hrubky ale v pořádku nejsou a, i když to normálně nekomentuju (je to každýho věc, jak se prezentuje), tak tenhle topic je právě o pravopisu a tak se prostě přidávám na stranu těch, kteří nechtějí, aby se psaní s hrubkami stalo běžnou věcí. Citovat
aka Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 jsem se zadivila, co ze jsem to zalozila za vlakno! admini admini! jeste s takovym nazvem! vsimate si, jak i ti, co tu horuji za spisovnou cestinu pisi s chybama? i v tech prispevcich \"piste spravne\"? (michale, destiny,...... ) uz se mi i stalo, ze jsem zacala psat ruco bez diakritiky Citovat
MichalTalbot Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 aka: počítám, že mě se týkají malý a velký písmena... tam mám asi rezervy Citovat
Ravel Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 a s takovýmhle materiálem musím pracovat Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: destiny 2 BV406: není mi úplně jasný argument \"obyčejní lidé z ulice\". no proste, ty a ja :D:D:D:D Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: aka jsem se zadivila, co ze jsem to zalozila za vlakno! admini admini! jeste s takovym nazvem! vsimate si, jak i ti, co tu horuji za spisovnou cestinu pisi s chybama? i v tech prispevcich \"piste spravne\"? (michale, destiny,...... ) uz se mi i stalo, ze jsem zacala psat ruco bez diakritiky ano, ano, vsiml jsem si ..... Citovat
aka Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 velký písmena neřeším, to se pořád mění jak se to někdo naučil, tak to píše donutil jsi mě, přečíst si to tvoje povídání, u kterýho mám tendenci vyskakovat ze židle, ještě jednou.....tak třeba: aby jste - snaha psát spisovně a přitom je to taková prasárna.....a víc to číst nebudu... Citovat
BV406 Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Původně zaslal: MichalTalbot Původně zaslal: BV406 takove tema je proste nekonecne .... kazdy ma svou pravdu ... Dobrý téma = Dobré téma ?? postiženej = postižený ?? línej, negramotnej = líný, negramotný ?? Tohle je ale úplně o něčem jiným. Píšu hovorovou češtinou, ale hrubky (snad) nedělám. Já taky neberu ostravákům jejich \"kde jdeš\" (místo kam jdeš), brňákům jejich \"oni vijou\" (místo oni ví), i když mě to tahá za uši, stejně jako někoho moje pražský \"-ej\". To je prostě místní dialekt a ten je v pořádku. Hrubky ale v pořádku nejsou a, i když to normálně nekomentuju (je to každýho věc, jak se prezentuje), tak tenhle topic je právě o pravopisu a tak se prostě přidávám na stranu těch, kteří nechtějí, aby se psaní s hrubkami stalo běžnou věcí. mluv si jak chces, ale pravopis pro hovorovou cestinu (ci dokonce pro nareci) snad ani neexistuje .... takze pro me pises s hrubkama taky Citovat
aka Odesláno 2. červenec 2009 Autor Odesláno 2. červenec 2009 bacha na rozlišování chyb a hrubek Citovat
MichalTalbot Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 No jo, to je tím, že já zase vyskakuju ze židle, když slyším, že nehodám se nedá zabránit a že k řízení patří... ale to je OT. Akorát, že mi pak holt utíká pravopis Citovat
zzipCZ Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 no já mám s hrubkami a psaním problém celý svuj život a nepomuže že si to přečtu po sobě 10x já to prostě nepoznám a jsem rád že tady na foru se do mě nikdo nenaváží ale jak sleduju todle tema tak asi brzo psát přestanu:( [upravil dne 2/7/09 zzipCZ] Citovat
tbarth Odesláno 2. červenec 2009 Odesláno 2. červenec 2009 Tak já se teda taky přidám se svým názorem. Nevadí mi chyby typu chybějící čárka nad i, malá písmena a podobné drobnosti. Ale když někdo napíše, že musel dát své záležitosti \"do kupi\", nebo že se \"kola kousli\", tak z toho je mi zle. Anebo toto - \"rozvody sem delaný před pul rokem ale nemenily mi klínák\" - pochybuji, že autor je vyroben pomocí rozvodů. A že mu klíňák neměnily, když to byly ženské, to je pochopitelné. Chybějící diakritika mi nevadí, sám jsem tak donedávna psal. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.