Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zeptam se kolegy, az se zitra vrati z dovolene, ma vyrazne vetsi prehled v prislusenstvi na Pentax nez ja :)

jakou cenu radove jsi ochoten akceptovat?

Odesláno

Do 20tis by se to vejít mohlo, co jsem tak koukal na ceny - když uvažuji to K-m (K2000) nebo K200D. Objektivy 18-200 jsem zatím v nástřelu našel od Sigmy a Tamronu, s bajonetem pro Pentax.

Odesláno

Tak jedine doporuceni na takoveto sklo jsem zatim dostal na Tamron 18-250, ktery se ale uz bohuzel nevyrabi...

Sigma 18-125 nic moc... Sigma 18-200 zatim nevim, uvidime zitra.

PS: je to hodnoceni cloveka, co se focenim zabyva, je mozne ze beznemu uzivateli by i ta Sigma stacila...

Odesláno

jj, zitra se optam, ted jsem mel kolegu jen chvili na telefonu kvuli jinym vecem...

PS: z jeho vlastnich zkusenosti doporucoval zvazit jeste kombinaci neceho jako 20 nebo 24 fix a pak treba 70-200...

Odesláno

Jestli je EVF všechno, co nemá zrcadlo, tak existuje jeden hodně dobrý EVF stroj se snímačem o velikosti 17,3 x 13 mm, váha těla včetně baterie, popruhu a karty je 450g, rozměry 12,5 x 7 x 8,5 cm a vyměnitelnými objektivy. Je to prostě EVF kvalitativně srovnatelná se zrcadlovkou (samozřejmě ne s každou,že...)

Panasonic Lumix DMC-G1, popř. DMC-GH1.

Recenze třeba tady: http://www.fotoaparat.cz/article/10731/1

[upravil dne 16/6/09 kajk]

Odesláno

tak treba Pentax 18-250, viz

http://www.photozone.de/pentax

z dane kategorie asi to nejzajimavejsi. Ale vzdycky to bude horsi, nez objektivy s mensim rozsahem. I dalsi kolega co foti doporucil zvazit kombinaci neceho kolem 20 fix focus a potom neco dlouheho, trebas i zoomovaciho... ty fix focusy jsou pomerne male a lehke.

PS: U Skody maji aktualne toho Tamrona 18-200 za cca 5000, a snad by meli mit i tuhle 18-250, kdyby ses tam chtel zastavit a vyzkouset si to.

[upravil dne 17.6.09 Vvitty]

Odesláno

Tak, téměř závěrečné ententýky...

Pentax K200D (koupitelný jen v US), alternativně K-m (venku pod označením K2000)

nebo

Canon EOS 1000 D.

Pentax má u mě trochu výhodu v napájení tužkovými baterkami, vzhledem k tomu, že první mise toho foťáku bude na víc než dva týdny do absolutní divočiny, kde není nic, natož pak elektrika. Takže to znamená druhý aku a případně solární nabíječku...

Odesláno

Loni jsem kupoval tu 1000D se seťákem 18-55 a jsem opravdu spokojenej. Přešel jsem z kompaktu a ty fotky jsou nesrovnatelný! Teď se akorát poohlížím po nějakym teleobjektivu, nejlépe 55-200 nebo něco podobného.

Na Canona se líp sháněj věci než na Pentaxe a povětšinou je maj všude i skladem.

Co se týče baterky, tak mě osobně vydrží nabitej dost dlouho, ale neni problém si pořídit náhradní baterku nebo nějakou solární dobáječku??

Já ho mam asi půl roku a dobíjel jsem zatím jen jednou a fotek cca 500 (s rezervou) a tak půlka s bleskem.

Jestli chceš, můžu ti poslat nějaký fotky na ukázku nebo se koukni do vlákna \"fotím, fotíš...\" dával jsem tam nějakou tu fotku

Nebo jestli chceš, můžem se domluvit a mohl by sis ho vyzkoušet u mě

Odesláno

To zas nechci tak otravovat, si to jít zkoušet. Ten setový 18 - 55 má stabilizaci, nebo ne?

U Canonu je obecně problém, že nemá stabilizaci v těle, takže musí být v objektivu (bez už nechci). takže jsou objektivy o to dražší... Solární nabíječku přímo na to jsem nenašel, ale možná by stačila jen druhá nabitá s sebou.

U Pentaxu jsem zatím našel přijatelnou kombinaci K200D tělo + pěkný objektiv Sigma 17-70, v US to vychází na nějakých 17tis Kč (510 USD tělo, 370 USD objektiv). Doma ještě zkouknu testy objetivů i pro Canon...

Odesláno

Protože:

1: Objektiv má 20x zoom = to je katastrofa, kdyby 10 tak ještě, ale i tak je tam zkreslení jak prase.

2: Nemá manuální zoom, což je veliký mínus

3: Ma to mrňavej čip, bude to šumět jak šampáňo

Potřebuješ víc argumentů proč ne kompakt?

Odesláno

Radku, fotil jsi s nim někdy? Pokud zoomuješ v automatickém režimu, tak si to mění automaticky citlivost a pak to je opravdu se šumem, ale pokud fotíš v manuálu, pak nikoliv. Manuální zoom opravdu nemá a nevidím důvod, proč by měl mít v případě amaterského využití.

Odesláno

Noo fotil jsem už s kde čím abych věděl co to je za foťák, zoom potřebuješ třeba proto aby jsi rychle mohl zazoomovat přesně jak potřebuješ než čekat na nějaký zzzzz zz a až přejedeš tak zase zzz z zpátky, a na co mu bude foťák kterej nemuže používat na vyšší citlivost proto že šumí. Pro amatéry jsou amaterské zrcadlovky ktarý v základu vyjdou levněji než tohle a fotí líp

Koukni se sem na testy - http://www.dpreview.com/reviews/CanonSX1IS/

Vinětace, zkreslení, vyvážení bílé, aberace, je toho dost na to abych nedoporučoval takovejhle foťák, a to nemluvím o hloubce ostrosti kvuli malýmu čipu

Oddie bude fotit něco Takovýho, a nechceš mi tvrdit že tenhle fialovej akvarel je pěkná fotka /Canon PowerShot SX1 IS Review samples (19 of 27), 28 mm equiv, ISO 80, 1/1000 sec, F4.0, +0.0 EV/

Ten šum je brutální, i při iso 80 mizí kresba ve vlasech kvuli šumu

ISO 125 výřez 100% - posud si to sám:(

IMG_1150-002.jpg

[upravil dne 24/6/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

O zrcadlovce je již rozhodnuto, jde jen o to, která to bude. Kompakt si můžu nechat ten co mám, na to nepotřebuju nic kupovat... Ten na odkaze má čip 1/2.3\", no way, zvlášť ne když to má 10Mpix. Na tohle rozlišení by měl být podstatně větší.

Ono leccos dělá napohled pěkný fotky, ale když z toho chce člověk náhodou udělat obrázek na zeď... A nebo když někdo se zrcadlem vyfotí totéž, to je najednou rozdíl, i když předtím se ty kompaktové zdály pěkné. Už z Norska mám pár fotek, které jsou super, ale měly prostě být udělány zrcadlem. Takže to je důvod...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...