Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5let dcera-vyndat nosní mandle ano či ne?

Recommended Posts

Odesláno

Řešíme se ženou zda-li dceři nechat odstranit nosní madle či nikoliv .Popravdě je lekaři objednaná na Mělník na konci měsíce .Má každou chvilku rýmu apod, alergik není.Dost ty rýmy přisuzuji navštěvám ve školce.

KAždopádně se ted setkávám s názory že vyndání mandli není to pravé ořechové a nemocnost se může i zvýšit což bych opravdu nerad kor když ty mandle jaksi zpatky nikdo nedá . Jinak nazory ad mandle jsou tak 50:50 .

Můžete nám prosím říct vaše zkušenosti ?

Díky moc za cokoliv.

Odesláno

Tak známí to nechali dělat klukovi (5let) na lejzrový klinice v Motole.Stálo je to 4tis.,ale bylo to ambulantně takže hned jeli domu.Neni to taková zátěž pro dítě.Jinak normální operace je na cca. 3 dny v nemocnici.

Odesláno

Mne vyberali nosné mandle kvôli sťaženému dýchaniu ambulantne. Neviem či pri tom teraz umrtvujú, ale bol to masaker. Navyše mi to nepomohlo. Nosné mandle zvyknú dorásť. Tiež si myslím, že tá chorobnosť je škôlkou. V škole sa to určite zmierni. Neviem koľko má rokov, ale počkal by som do školy a skôr skúsil niečo na posilnenie imunity.

[upravil dne 4.6.2009 AnotherOne]

Odesláno

Jsme my ňákej doktor? :roll

Obvykle doporučuju doktorům věřit. Samozřejmě ne bezmezně, ale znáš to - nevíme nic o anamnéze tvých dětí. Pokud je jediným důvodem pro takový zákrok častá recidiva infektu nosní dutiny, je to z mého laického pohledu trochu málo - předpokládal bych ještě další komplikace (chrápání, záněty středního ucha, obtížné dýchání nosem...).

Ale jak píšu - vím prd o jejím zdraví. ;)

Odesláno

My jsme dali obou našim dětem odstranit nosní mandle a bylo to znát a i se jim ulevilo. Zlepšilo se jim dýchání, nespala holka s otevřenou pusou, nechrápali. A jak tu někdo píše, doktorům nevěřit, tak to je jako u mechaniků. Jeden je dobrý a druhý méně. I v rodině máme doktory a ty to schvalují. Z mé strany (i se ženou) jsme pro.

Odesláno

u naší malé 4roky jsme před rokem dávali mandli pryč protože mněla pořád záněty středního ucha a od té doby naprosto v pohodě ted když dostane rýmu tak pár dní smrká a je to v poho před tím každá rýma=zánět středního ucha jak jinak než v dvě ráno že:aut dělalí ji to ambulatně a vubec nic si s toho nepamatuje tak já bych řekl že jo ale u vás že má často rýmu no jestli to není zbytečný:myslim

Odesláno

Nenechal bych trhat pokud se nejedná opravdu o akutní stav jako že dcera má otevřenou pusu a nestíhá dýchat nosem, špatný sluch a tak. Já měl celkem do 12 let problémy s astma stálé nachlazení a na antibiotikách jsem byl také každou chvilku. Do školky jsem pomalu nemohl. I u mě padl návrh na odstranění, ale máti nesouhlasila a dodnes je mám a žádný problém. Asi bych zkusil ještě počkat, vytrhnout se to dá vždycky a také se může stát , že ta mandle někdy doroste a potom repete.

[upravil dne 4/6/09 Devr]

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

no nevím to přesně ale mám dojem že nosní mandle v dospělosti zaniká nebo se znatelně zmenší tak že ji možná nemáš ani o tom nevíš:mrk

No nějaká tam asi ještě bude, páč žena někdy musí v noci zamlaskat. :super:D

Odesláno

Osobně si myslím, že co ná ten nahoře nadělil určitě má nějaké opodstatnění A PROTO BYCH MANDLE NECHAL VYTRHNOUT POUZE PO OPRAVDU DŮKLADNÉM ZDŮVODNĚNÍ LÉKAŘEM. Jak už psal Kurt, tohle je fórum zaměřené na něco úplně jiného než je zdraví lidí (a co je důležitějšího než zdraví dětí), takže zde lze jen velice těžko očekávat opravdu relevantní radu jak pomoci Tvé dceři (spíš bych tu očekával rady typu \"Jedna paní povídala\" a to ve vztahu ke zdraví Tvé dcery může být docela \"ošajstlich\", jak by řekla moje babička).

Odesláno

ja mam venku vsechny od 6ti let a musim rict, ze od ty doby sem v poho, takze u me to rozhodne prospelo. Zrovna objednavam Jolcu na vysetreni skrzeva to same

2 Medved > ale vzdyt Petr se pta na nase zkusenosti a ne na odborne rady;)

[upravil dne 4/6/09 buml]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...