Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Tak kdyby měl někdo tak blbej nápad jako já aneb změna podsvícení dešťovýho senzoru

Recommended Posts

Odesláno

Tak ať se do toho ani nepouští.

Jak to začalo? Dneska jsem poprvý viděl senzor co svítil zeleně, tak jsem si řekl že na tom asi nezáleží a prostě to půjde změnit. Tak jsem ho vyndal z auta, rozebral co to šlo, našel 4 diodky a přeletoval, dal jsem tam o něco větší (ty samý co jsou v klima panelu). Všechno sesadil, naklap do auta a kráásně to svítilo, ale toť asi celé :D Po spuštění jednou setřel jako normálně a pak v cca 10 vteřinových intervalech to samé, ale bez reakce na vodu (ruce). Ještě jsem je zkusil utlumit papírem ale nepomohlo.

Dneska se mi už nechce letovat původní diody, tak snad zítra můžu se modlit aby zase fungoval, i když senzorů je...

Ale třeba to jde, jenom je potřeba najít ty správný diody a nebo to nejde a jeden senzor se hold obětoval :P

Odesláno

ja to vedel :)

kdyz se nad tim zamyslim z principu optiky a toho, jak si myslim, ze ten senzor funguje, tak problem bude asi v tom, ze se modra barva (jina vlnova delka svetla)bude jinak lamat na rozhrani sklo/vzduch/voda a tim bude dopadat i jine mnozstvi svetla na senzor, ktery to pak nedokaze vyhodnotit a chova se pak jako pri poruse (stejne jako treba pri ztrate optickeho kontaktu senzoru se sklem) a kontinualne stira s frekvenci 10 sec

Odesláno

Jo jo, ta vlnová délka mě taky napadla, ale stejně mi to nedalo. Ale ono by to třeba opravdu šlo, jen doma nejsou takový podmínky, aby člověk přesně nastavil intenzitu svitu atp atp. Ono i těm vývojářům to asi chvíli trvalo aby fungoval aspoň tak, jak funguje :)

Odesláno

jj, jinak pouzivaji se dve barvy, zelena a oranzova, ja mam oranzovou, kdyz jsem senzor srovnaval s jinym, ktery byl zeleny, mel na obalu uvedeny jiny cisla verzi jak hardware, tak software

Odesláno

Sry, ale musím ... HaHaHaHaHaHa :D

Tohle je klasikcý příklad toho, když auto funguje jak má a majitel má čas na výmýšlení p*kačovin :bacha:aut

Teď jsem jen zvědavej, jestli to dáš do původního stavu (aby to zase fungovalo):myslim

Odesláno

Pěkně blbej nápad :)

Maně mě tak napadá, nejde náhodou (jednoduše!) vyměnit dešťový senzor za paměťové cyklovací relé? Dešťový senzor mi fakt nevyhovuje, ba dalo by se říci, že mě spíš se*e...

Odesláno

MJSytic: přesně jak říkáš, auto funguje (aby taky ne), a majitel vymýšlí ... a zvědavej jsem taky :D

oddie: blbej, ale kdyby je lidi neměli tak se jezdí furt na koních a jinak jsem někde četl, že to jde celkem jednoduše! ale kde to bylo přesně už nevím

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Netušíte někdo odkaz na tu překopávku na cyklovací relé, abych to nemusel hledat? :)

Myslím, že Ferry bude určo vědět. Musí se vyřadit senzor a teď nevím, jestli se vyřadí jen tím, že se do patice nacpe to nastavovací relátko, nebo se musí ještě nějak ten senzor \"odpojit\":myslim

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Takže: Paměťový cyklovač se dá pořídit třeba tady: http://skoda.autodoplnky.cz/skoda-felicia/cyklovac-steracu-felicia-pametovy-s251194 Na přepojení se mrknu, porovnám. Já nemám senzor, mám origo cykloovač. Ten se, bohužel, nastavit nedá, vož mě celkem trápí. Takže se úpravou, jak se zdá, po vyřešení jiných, důležitějších věcí, budu zabývat.

Já vím, že u starýho modelu stačí jen původní relé vyhodit a dát tam to škodovácký. Ale nevím, jak je to u novýho, resp. novýho s BSI:nevim

Ještě doplňuju. Řešilo se to zde

[upravil dne 28.5.09 MJSytic]

Odesláno

Nepotřebuju vědět, kde mám co pořídit, to skutečně ne. Ptám se na to, nakolik jednoduché je vyřadit dešťák, a místo něj zařadit paměťový cyklovač - tedy, co přesně tato změna obnáší. Zda jen odpojení konektoru dešťáku a výměnu relé, či ještě něco dalšího, a co.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...