Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak jste spokojení s novou moderací fóra?

Jak jste spokojení s novou moderací fóra?  

1. 1. Jak jste spokojení s novou moderací fóra?

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

K moderaci se asi vyjadřovat nebudu (co bych asi tak psal, že? ;)) ale musím se vyjádřit k Lubk0vu příspěvku - alespoň k jeho části.

Zaprvé: to zamykání v Pokecu je tak zřídkavý jev, že si nejsem jist účelností jeho probírání zde.

Zadruhé: k nováčkům obecně jsme shovívaví, ale pokud sem někdo vlítne se svým dotazem, o kterém je přesvědčen, že tu ještě nebyl a plácne jej buď do špatné sekce, nebo jej alespoň nesmyslně pojmenuje, tak by se o tom měl dozvědět - určitě alespoň proto, aby si chybu uvědomil a příště ji neudělal. To zamknutí jsem Radkovi skutečně doporučil, včetně poznámky o tom, kde byla chyba a jak ji napravit.

Zatřetí: jestli si myslíš, že si s klukama děláme čárky a podle toho se pak chválíme a plácáme po zádech za odvedenou práci, tak jsi vedle.

Kurte bud si mne spatne pochopil, nebo si to chtel spatne pochopit.

1. Som za to, aby se novacek poucil. Ale ne spusobem, ja to predelam, ja to premistnim, ja mu tam napisu cervenej text a je poucen.

K shovivasto novacku bych asi dodal, ze bych mu napsal neco v slusnim duchu jako, vitam te tady na foru, nemel si asi cast si precit to a to, ale musis to dat sem a sem, pretoze tu ty nato nikdo neodpovi ... atd.

Proste nechat ho, udelat napravu sam. Ne hned skocit do akce, a chudak novacek, ani nevi, kde ma temu co zalozil.

2. Uz v prispevku sem psal, ze to zapisovani carek tak neni, psal sem, ze to tak vypada. Dobre viem, co sou moderatori zac, a ze odvadzaju kus prace.

Odesláno
Původně zaslal: tbarth

Neda mi to, ale vsimli jste si, ze moderator citoval predchozi prispevek?

No citoval, protože vyšel na druhou stranku, tak aby byl pohromadě a daval smysl, jenže jak drhlo forum tak někteří dvuj přispěvek nechtěně odeslali dvakrát a tak se stalo že po odmazání se dostal o stranku zpět. Jinak už je to upravený;)
Odesláno

Edison: vlastně nezbývá, než si přát, aby nám to co nejdéle vydrželo, že? ;)

Jsem za tohle téma rád a čekám, co se dalšího užitečného dozvím - odezva je vždycky důležitá.

Odesláno
Neda mi to, ale vsimli jste si, ze moderator citoval predchozi prispevek?

Jednu věc bych rád uvedl na pravou míru. I moderátoři jsou jen lidé a určitě nejsou neomylní. Nicméně zcela nepochybně jsme schopni si z vlastních chyb vzít ponaučení. Narozdíl od některých uživatelů, kterým můžeme pravidla připomínat furt dokolečka a furt je budou ignorovat ;)

Odesláno

za mě asi takhle

Moderace je potřebná a myslím si, že ta nynější je dobrý kus dopředu pro toto fórum

Hlavně v sekci servis, modely a inzerce - tam mě kecy \"OT - mimo mísu\" někdy dost mrzí, když je jeden je to v poho, ale když jich je pět pod sebou a ztrácí se s čím původní dotazovatel vlastně chtěl pomoct, tak je to na <>

Sekci pokec bych nechal tak nějak žít, moderoval bych nějaké hrubé výpady a urážky, kterých je na tomto fóru opravdové minimum a jsem rád, že patřím mezi tuto grupu slušných lidí

Co se týká nováčků, pravdu mají obě strany

a)ohýbej proutek i za b) s láskou vysvětli (vždyť to může být potencionální řádný člen), co udělal špatně ;)

Jsem pro větší zvýraznění odkazu na naše pravidla aby to i nováčka bilo do očí a všiml si toho a hlavně přečetl, než něco napíše, nějaké zamykání nováčkovi bych asi řešil U2U a čekal jestli chybu napraví, když ne je jasný, že se to zamkne

Jinak lze tou červenou barvou napsat i porušeno pravidlo blabla \"prosím oprav si to nebo zamykám, než jen porušeno pravidlo a proto zamykám

No to je jen můj skromný názor do diskuze :D:papa

Odesláno

Pata: neni

Hurvajz: na strankovani pozor, ne kazdy ma nastaven \"defaultni\" pocet prispevku na stranku. Takze jsou uzivatele, kteri maji na strance prispevku deset, a nebo taky padesat.

Medved: muj prispevek byl minen tak, ze tech par klicovych slov prece neni problem najit, kdyz je nahodou neznam. Kdyz uz ne na google.com, tak i seznam vysvetleni vyhodi nejpozdeji na druhem odkazu. Kdyz se obcas divam na zpravy na nove, tak mam z jejich slovniku pocit ze uz davno nejsem v Cechach...

Odesláno

hurvajzi, vvitty: a nekdo treba ctyricet ;)

ad prace moderatoru....lezu jen do sekce srazy a pokec, o ostatnich nemam nejmensi predstavu...a v techto je ted videt, ze to nekdo cte, driv mi prislo, ze zasahy byly spis narazove(nerikam, ze cinnost, rikam zasahy)i kdyz zrovna v techto dvou sekcich bych to zas tak moc nehrotila(obcas mozna min nez moderatori :) ) a obcas vic - nektery lidi bych totiz ja mazala z principu :D:D:D:D:D:D

[pridano: a proto nejsi moderator :D:D:D:D:D:D:D]

[upravil dne 19.5.09 Vvitty]

Odesláno

I já jsem na foru spáchala pár prohřešků. Hned jsem si to vysvětlila s moderátorem co mi ty příspěvky opravil, takže svůj účel to určitě splnilo. I když se musím přiznat, že ač jsem povahy klidné, nejdřív mě to namíchlo tak, že jsem chtěla zrušit členství s tím, že nebudu platit za to, aby mě někdo buzeroval:D. Moderátoři by měli pracovat s citem. My si taky musíme zvyknout na to, že za poslední dva měsíce nám snad kleslo IQ:o. Najednou neumíme napsat příspěvek a ke všemu nám ho někdo opraví s nějakou červenou větou :P.

Předem upozorňuju, že nevím jak forum pořádně funguje, ale k těm nováčkům. Všimla jsem si, že někteří píší své dotazy na chat, kde si jich nikdo nevšimne. Jsou prostě zmatený, my už to forum známe, ale oni ne. Je potřeba jim pomoct a ne jak ve škole hned na ně s červenou barvou, tuhle averzi má snad každý z nás a fakt to lidi odradí............třeba by byl dobrý nějaký manuál na používání fora......prostě je navést hned z hlavní stránky, třeba nějakou ikonou: Jste na tomto foru poprvé?.......nebo.... Potřebujete poradit?Rádi Vám pomůžeme, ale nejdřív si přečtěte pravidla a správné používání fora ......ale fakt nevím jak je to náročný udělat, tak nechci bejt za paní chytrou, prostě jen nápad.

Pak bych této diskuse využila k dotazu, snad nemusím zakládat nové téma:P. Všimla jsem si(protože se mi to stalo), že když odpovídáte na některý příspěvek s fotkou tak se většinou fotka nezkopíruje, zůstane tam jen text, což je podle mě správně, ale někdy tam fotka zůstane viset.........jsem jen PC uživatel, tak neznám důvod proč se tak děje. Vzhledem k tomu, že se fotky načítají pomaleji, tak si toho prostě přispěvovatel nemusí všimnout a pak už je zas červenej, že zkopíroval fotku:roll.

Odesláno

S tými fotkami je to tak, že keď je vložená do príspevku ako príloha tak sa v citácii nezobrazí. Keď je vložená ako odkaz na iný server, odkaz sa pri citácii skopíruje a teda je v nej potom aj foto.

Odesláno

...coz se da poznat bud podle toho, ze v citaci pri psani prispevku bude neco jako ....., coz se da bud hledat v textu, a nebo jednoduse pokud se po odeslani zobrazi prispevek s obrazkem, pouzit edit a tento odkaz odstranit vcetne [...]

IQ uzivatelum jiste nekleslo, spis se konecne zacalo pracovat na trosku vetsi prehlednosti fora :P

ted je to velka zmena, pro nektere lidi mozna i zdanlive k horsimu (protoze musi pri odesilani prispevku vic premyslet :mrk), ale ve vysledku by to melo uroven fora pozvednout.

je dobre, ze tu tato debata vzniknula, i kdyz puvodne mela byt udelana pozdeji, protoze dava nam i moderatorum informaci o tom, jak uzivatele vnimaji zasahy do fora.

I moderatori jsou jen lide a muze se stat ze udelaji chybu, pak je dobre si to s nimi v klidu vyrikat a ne hned hazet kamenem :roll po case se jiste uroven zasahu ustali na mire prijatelne pro vsechny ;-)

Odesláno

osobně si myslím že moderátoři dělají dobrou práci, ale ocamcať pocamcať, třeba k těm citacím, povolil bych jednu max. dvě, protože potom to je doopravdy nepřehledný, dále k těm nováčkům, osobně kdybych sem přišel jako nový, dal sem dotaz, za chvíli se kouknoul jestli mi někdo neodepsal a zjistil že mě sprdli jak psa, tak už bych v životě na to fórum nevlezl, to je můj názor..... a souhlasím s Petrou xsi že by se měl udělat nějaký návod, udělat prezentaci v Powerpointu s printscreenama zas tolik času nezabere

Odesláno
Původně zaslal: Petra XSI

... zkraceno ...

Pak bych této diskuse využila k dotazu, snad nemusím zakládat nové téma:P. Všimla jsem si(protože se mi to stalo), že když odpovídáte na některý příspěvek s fotkou tak se většinou fotka nezkopíruje, zůstane tam jen text, což je podle mě správně, ale někdy tam fotka zůstane viset.........jsem jen PC uživatel, tak neznám důvod proč se tak děje. Vzhledem k tomu, že se fotky načítají pomaleji, tak si toho prostě přispěvovatel nemusí všimnout a pak už je zas červenej, že zkopíroval fotku:roll.

to proc se nekdy v citaci objevi fotka a nekdy ne, souvisi s tim, jak ji predchozi uzivatel vlozil.

Pokud ji vlozil primo na forum jako prilohu (tedy nahral ji na forum ze sveho pocitace), pak se fotka v dalsich citacich neobjevuje.

Pokud ji ale vlozil jen jako odkaz z nejake webove stranky (nekde v textu je odkaz na obrazek zacinajici http:\\\\atakdale) pak se fotka opakuje v dalsich citacich, protoze se vzdy znovu nacita v textu uvedeny webovy odkaz obrazku

Odesláno

vzdyt nahore je cervenej napis jak krava: napoveda a pravidla.....to nemuze nikdo prehlidnout...

a pravidel je schvalne malo, aby to zvladnul precist kazdej a neodradil ho uz jen dlouhej seznam...

Odesláno

Kluci, díky za vysvětlení s fotkami :super Už si na to dávám bacha, jen je trochu problém, že když je ten příspěvek dlouhej tak v tom hledat nějaký.........[/img] je jak hledat jehlu v kupce sena:roll. Což nás chybující rozhodně neomlouvá, ale snad trochu vysvětluje naše přešlapy. Nejde o to, že by jsme pravidla nechtěli dodržovat jen jsme poněkud zbrklý:myslim:aut

Vendulko, ale když oni píšou na chatu, tak se evidentně na forum ani nedopracovali, spíš by je mělo bacit něco do očí hned na hlavní straně:roll

Odesláno

pro hledani cehokoliv na strance je dobre znat klavesovou zkratku Ctrl+F, kdyz po jejim zmacknuti vyskoci okno do ktereho zadas hledany retezec a ten se pak zvyrazni na prohlizene strance

Odesláno
Původně zaslal: wooody

tady jde spíš o úplně hlavní stránku, žš nováčci se registrujou a vkládají to do chatu

:xvul

Člověk se tady zakecá s šéfem a koukám, že Ty jsi mě v odpovědi předběhl:mrk

Ferry: Díky za radu:super, já tyhle věci prostě neznám:(

[upravil dne 19/5/09 Petra XSI]

Odesláno

no ja nevim, pro me je chat vetsinou symbolem chaosu, rozhodne ne zdrojem nejake relevantni informace.....

krom toho bych rekla, ze google mnohem casteji vyhodi forum nez hlavni stranku....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...